همدانپیام- شهناز كرمي: شهرستان فامنين از شهرستانهاي 9گانه استان است كه داراي يك شهر، دو بخش و 62 روستاست. اين شهرستان 45 هزار نفر جمعيت دارد كه تنها 15 هزار نفر آن در شهر و بقیه در روستا ساكن هستند. با اینکه فامنين بهتازگی شهرستان شده است، قابل قياس با ساير شهرستانهاي استان نيست؛ چراكه فرسخها با شرايط، موقعيت و وضعيت اين شهرستانها فاصله دارد.
از طرفي نوپا بودن فامنين توجهي مضاعف نسبت به ساير شهرستانها ميخواهد تا بتواند خود را به رده ساير مناطق استان برساند و راه توسعه را براي خود هموار كند. از جمعيت 42 هزار نفري شهری و روستایی شهرستان فامنين، بیش از 6 هزار نفر دارای پرونده یا ثبت بانک اطلاعاتی کشور در بهزيستي، به صورت مستمریبگیر و غیرمستمریبگیر خدمات نقدی و غیرنقدی دریافت میکنند. رئیس بهزیستی شهرستان فامنین در گفتوگو با خبرنگار ما، ميگويد: حوزههای فعال در این شهرستان توانبخشی، پیشگیری، اجتماعی، مشارکتهای مردمی و رسیدگی به وضع معلولان و محرومان جامعه است که وظایف بهزیستی گاه به 50 نوع فعالیت و خدماتدهی به این قشر از جامعه میرسد.
ابوالقاسم حسینی با اشاره به آموزشهای ارائه شده از واحد پیشگیری از معلولیتها عنوان ميكند: در حوزه آموزشهای خاص ذهنی و روانی در جامعه هدف؛ اجرای طرح تنبلی چشم، غربالگری شنوایی، پیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی و مشاوره حضوری و غیرحضوری انجام میشود.
در راستای آموزشهای پیشگیری از اعتیاد، یک دوره برنامههای پیشگیری از اعتیاد از 17 فروردين تا 15 اسفندماه 92 با انواع آموزشها و مهارتهای خانوادگی و اجتماعی برای خانوادهها و جوانان و نوجوانان برگزار شده است.
همچنين برگزاری کلاسهای نیازسنجی، آموزش خانواده، فرزندپروری، مهارتهای زندگی، کلاسهای عقیدتی، توزیع بروشور و سیدیهای آموزشی، پیشگیری از اعتیاد، مشاوره و همکاری در برگزاری همایش پیادهروی خانوادگی و برگزاری کلاسهای خاص کودکان در مهدهای کودک و مسابقات خاص کودکان، تجلیل از مادران و زنان شاغل به مناسبت گرامیداشت روز زن، تجلیل از بانوان سرپرست خانوار در هفته بهزیستی، برگزاری کلاسهای فرهنگی بانوان درباره امر به معروف و نهی از منکر، حجاب و عفاف، برگزاری نمایشگاههای ویژه مناسبتها، برپایی همایشهای یک روزه پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، برگزاری جلسات رشد و پرورش اخلاق اسلامی در خانواده و جامعه و بازدید از خانوادههای محروم و معلول این سازمان از ديگر اقدامات اين اداره در شهرستان است.
به گفته وي، پرداخت کمک هزینه نگهداری از سالمندان و معلولان در منزل و درمان اعصاب و روان، کمک هزینه تحصیلی دانشآموزی و دانشجویی و توزیع وسایل کمکآموزشی و کمک توانبخشی خاص از قبیل ویلچر، عصای آرنجی، عصای نابینایان، سمعک، باتری سمعک و... و ایجاد اشتغال برای معلولان و خانوادههای تحت پوشش این نهاد هم از دیگر اقدامات بهزیستی این شهرستان است.
حسيني از كمبودها ميگويد و اظهار ميكند: به دلیل برخی محدودیتها مانند مقطعی بودن برنامهها به سبب کمبود اعتبارات، برخی از فعالیتها و برگزاری کلاسهای دیگر با مشکل مواجه شده و امیدواریم بازنگریهای جدید دستورالعملها و برنامههای این سازمان و افزایش اعتبارات شاهد عملکرد بهتری باشیم.
وي در پایان از تمامی دستگاههای دولتی و خصوصی، رابطان ادارات، نمایندگان اجتماعمحور که این نهاد مردمی را در خدمترسانی بهتر به محرومان جامعه یاری کرده و میکنند، قدردانی کرد.