معصومه کمالوند- خبرنگار همدان پیام:نتیجه عملکرد شهرداری یوسفی نوید با برنامه مداری،اقدامات کارشناسی و افق های روشن برای مدیریت و توسعه شهری علاوه بر ارتقای درجه این شهرداری، امید به توسعه را نیز در شهر افزایش و قوت بخشیده است و این موضوع را می توان از گفته ها و قدردانی های شهروندان نسبت به اقدامات مختلف مه در حال حاضر در نقاط مختلف شهر در حال اجرا است را درک کرد.
حاصل تلاش
۱۸سال از آخرین ارتقا برای درجه بندی شهرداری نهاوند می گذرد، سال ۸۴ آخرین مورد ارتقای شهرداری نهاوند به درجه ۸، رخ داده است و حالا پس از۱۸سال از ۸به ۹ ارتقا یافته است.
درجهبندی شهرداریها که توسط وزارت کشور تعیین می شود به ترتیب صعودی رتبه میان ۱ تا ۱۲ است که مراکز استانهای ایران، رتبه ۱۱ و ۱۲ را دارند و به شهرداریهای تازه تأسیس رتبه ۱ و ۲ تعلق میگیرد.
درآمد ،جمعیت و موقعیت شاخص ارتقا
شرایط ارتقاء درجه شهرداریها باتوجه به سه شاخص درآمد مستمر و خالص شهرداری، جمعیّت شهر و موقعیت شهر از لحاظ تقسیمات کشوری به شهرداریها تعلق میگیرد.
شهرداری بر اساس درجه بندی اش میتواند اعتبارات ملی جذب کند، یعنی هر چه درجه شهرداری شهری بالاتر باشد، بودجهی بیشتری میتواند از منابع ملی دریافت کند و در نتیجه امکان اجرای طرحهای عمرانی بیشتر و وسیعتری دارد.
بودجه شهرداری از منابع محلی و ملی تامین میشود.
در بودجه عمرانی کشور سالانه ردیفهای بودجه مشخصی برای عمران شهری وجود دارد. به طور مثال بودجه عمرانی کشور برای زیرساختهای شهری نظیر جمع آوری فاضلاب، پلسازی، انبوهسازی مسکن، حمل و نقل شهری و مواردی از این دست که از طریق اعتبارات استانی به شهرداری اختصاص مییابد، از این رو اگر درجه شهرداری بالاتر باشد، میزان بیشتری از این بودجه را میتواند جذب کند.
شهردار نهاوند با بیان اینکه وزارت کشور شهرداری ها را بر اساس جمعیت، درآمد و موقعیت جغرافیایی شهر درجه بندی میکند،تصریح کرد؛ درجهبندی همچنین شاخص و ملاکی است تا دولت بر اساس آن میزان اعتبارات عمرانی مورد نیاز برای اجرای پروژههای شهری از جمله تامین بودجه، تجهیزات و ماشین آلات لازم را پیشبینی کند، از این رو میتوان گفت درجه شهرداری شاخصی برای تعیین میزان توسعه شهر است و از سوی دیگر هر چه شهری توسعهیافتهتر باشد به دلیل درجه بالاتر اعتبارات بیشتری دریافت میکند.
به گفته مجید یوسفی نویددر مجموع میتوان گفت درجهبندی شهرداریها ملاک عمل برای تعیین ساختار سازمانی، پستهای اداری، حد نصاب معاملاتی، شرایط لازم برای شهردار شدن و دریافت اعتبارات ملی است.
یوسفی نوید ارتقا درجه شهرداری نهاوند پس از ۱۸سال از ۸به۹ را نوید بخش شرایط بهتر و تلاش برای جذب اعتبارات ملی در اجرای پروژه های بزرگ تر در شهرداری نهاوند دانست.
رشد ۴برابری آسفالت ریزی در سه سال اخیر
شهردار نهاوند همچنین با اعلام اینکه سال ۱۴۰۰ از شهریور ماه تا پایان سال ۸هزار و۶۰۰تن و در سال گذشته نیز ۱۷هزار تن آسفالت ریزی شده است تصریح کرد؛ در سال جاری هم شش ماهه نخست سال ۱۶هزار تن آسفالت ریزی در معابر اصلی و کوچه های شهر اجرایی شده است.
اولویت ها
مجید یوسفی نوید با بیان اینکه با شروع نهضت آسفالت در سال های اخیر تلاش شده است تمامی مناطق شهری در این طرح دیده شود ،اولویت مهم را معابر اصلی،کوچه های خاکی،موقعیت های حفاری شده توسط دستگاههای خدماتی اعلام کرد.
شهردار نهاوند با تاکید بر اینکه،در آسفالت معابر پیش از این برنامه جدی و هدف داری نبوده است،گفت؛ همین موضوع آسفالت بسیاری از معابر شهر و کوچه ها را ضرورت داده است.
تحقق شاخص های توسعه شهری
فعال بودن اقدامات های عمرانی و خدماتی بصورت همزمان در چندین نقطه شهر گویای برنامه مداری و البته رسیدن به شاخص های توسعه شهری و فراهم شدن شرایط آن است که در چند سال اخیر در حوزه فعالیت های مدیریت شهری نهاوند شهروندان شاهد آن بوده و همچنان هم ادامه دارد.
از اقدامات عمرانی و ارتقای کیفیت خدمات و تحقق واقعی نهضت آسفالت که سال ها مطالبه مهم و جدی شهروندان بوده است تا افزایش ساخت و سازها در موقعیت های اقتصادی شهری گواه جلب اعتماد ،تقویت زیر ساخت ها برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و در نهایت امیدواری جدی برای تحقق توسعه شهری که سال هاست شهروندان مطالبه کرده اند.