رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی دردانشگاه آزاد اسلامی به مدت ۴ روز آماده عرضه محصولات صنعتی و صنایع کوچک خانگی است. این رویداد با شعار "صنعت، دانشگاه، راه اشتغال" برای اشتغال همزمان به تحصیل دانشجویان و با حضور فعال نمایندگان صنایع بزرگ در دانشگاه بهمنظور مصاحبه، جذب و استخدام دانشجویان و دانشآموختگان توانمند برگزار میشود.
هدف رویداد صدرا ارتباط دانشگاه با صنعت، اشتغال آفرینی، استفاده از دانشجویان بهعنوان کارآموز و کارورز، افزایش مهارتهای شغلی، آشنایی دانشجویان با چالشهای واقعی صنعت، تبدیل ایدههای علمی به محصولات صنعتی و تجاری، حمایت مالی صنایع از پایاننامهها است.
رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و پیوند صنعت و دانشگاه و مسیری برای ایجاد اشتغال است.
غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا با شعار "صنعت، دانشگاه، راه اشتغال" در سالن شهید عباسپور دانشگاه آزاد این رویداد را اتفاقی مبارک و پیونددهنده علم و صنعت عنوان کرد و افزود: در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه و لزوم ارتباط این 2 رکن مهم در عرصه عمل توجه شده است.
وی با تأکید بر لزوم توسعه فعالیتهای فناورانه و تمرکز بر ایجاد کارآفرینی عنوان کرد: در همین راستا همکاری با شرکتها و صنایع بزرگ استان را در عمل دنبال میکنیم.
رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان افزود: با ورود دانشگاه به صنعت از یکسو میتوان در حل مسأله مثمر ثمر بود و از سوی دیگر با ورود دانشجو به عنوان کارورز، موضوع کسب مهارت را شاهد خواهیم بود.
وی از تحقق کارورزی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و تصریح کرد: در این طرح دانشجو در عرصه عمل و حضور در واحدهای صنعتی به کسب تجربه آموزش و یادگیری میپردازد که میتواند راهی برای شناخت مسیر شغلی دانشجویان و فارغالتحصیلان تلقی شود.
خاکساری از اجرای طرح پویش در دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: این طرح در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راهاندازی شده است.
وی عنوان کرد: این طرح منجر به پرورش دانشجویان ماهر خواهد شد که همزمان با تحصیل در دانشگاه، مهارتهای لازم را از طریق اشتغال در نهادهای مختلف کسب میکنند.
رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان گفت: در طرح پویش، دانشگاه امکان اشتغال همزمان دانشجو با تحصیل را فراهم کرده است تا تجربه خوبی را در محیط کاری کسب کنند و پس از فارغالتحصیلی با آمادگی کامل وارد بازار کار شوند.
وی با بیان اینکه در این طرح دانشجو هیچ هزینهای را بابت این واحد نمیپردازد تا بیدغدغه زمینه مهارتآموزی محقق شود در ادامه از اجرای طرح پایش و بررسی مشکلات به ویژه در حوزه کشاورزی و حل آن توسط دانشگاه آزاد خبر داد.
ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت میگذرد
معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استاندار همدان گفت: ایجاد اشتغال پایدار در جامعه از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت میگذرد و باید در این زمینه با قوت وارد شد.
حسن رضانیا نیز در این رویداد صدرا اظهار کرد: برگزاری این رویداد نشان از نگاه متعالی و دغدغه این دانشگاه در پیوند با صنعت دارد. ایجاد اشتغال پایدار در جامعه از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت میگذرد و باید در این زمینه با قوت وارد شد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه باید در مسیر آزادگی به همراه نگاه حل مشکل در جامعه در عرصههای مختلف بهویژه اقتصادی ورود کند خواستار توجه به این مهم شد.
رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر لزوم برگزاری «ایده بازار» در دانشگاه گفت: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایدهها بهجد پیگیری میشود.
سیدمجتبی حسینی نیز در این رویداد اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویدادها باید ابتدا رویداد «عارضهیابی حضور نیافتن دانشجویان در این همایشها و برنامهها» را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر نداشتن عملگرایی مسئولان در تحقق وعدهها بوده، افزود: یکی از دغدغههای دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغالتحصیلان است که در استان نیز روی این موضوع متمرکز شدهایم.
اختصاص ۴۲ درصد تسهیلات در استان به فارغالتحصیلان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.
حسینی افزود: در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغالتحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغالتحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد میکنیم.
حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارتآموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمیتوان مفاهیم سالهای پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.
وی با بیان اینکه باید بهروز بود و رویکرد آیندهپژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیتهای فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسأله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمونوخطا نیست. تحقیقات و پیشبینیها نشان میدهد بهواسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و بهروز باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد میکنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزشها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری «ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایدهها به جد پیگیری میشود؛ در استانداری نیز فرصتهای سرمایهگذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصاء کردهایم ضمن اینکه اقناعسازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز اکباتان گفت: باید رویکرد پیوند علم و صنعت طوری باشد که دانش صنعتی از خارج کشور وارد نشود و ارتباط هدفمند و توازنمحور بین صنعت و دانشگاه باید تقویت شود.
محمدرضا جعفری با بیان اینکه دانشگاه مهد علم و دانش است، اظهار کرد: بیتردید ورود دانشگاه به صنعت منجر به واکاوی مشکلات برای حل مسئله میشود.
وی با بیان اینکه پیوند دانشگاه و صنعت باید در عرصه عمل محقق شود و شعاری نباشد، افزود: دانشگاهها باید به دانشجویان خود اعتمادبهنفس بدهند انتقال یافتههای علمی به صنعت مهم بوده و دانشگاه نسل دوم و سوم با رویکرد کارآفرینی کنار پژوهش دانش فنی تولید میکند که بسیار حائز اهمیت است.
مدیرعامل شرکت کنترل گاز اکباتان تأکید کرد: باید رویکرد پیوند علم و صنعت طوری باشد که دانش صنعتی از خارج کشور وارد نشود و نیاز کشور برطرف شود در همین راستا این شرکت نسبت به تولید کنتور هوشمند گاز ورود کرده است.
جعفری با بیان اینکه ۷۱ درصد خرید دانش فنی از بنگاههای خارج از کشور انجام میشود که دانشگاه با ورود خود باید آن را به کمترین میزان آن برساند، ادامه داد: ارتباط هدفمند و توازنمحور بین صنعت و دانشگاه باید تقویت شود.
وی دانشجویان را به مطالعه کتاب«رنسانس اقتصادی آلمان» و «تکنوکراسی و سیاست گذاری توسعه اقتصادی در ایران» دعوت کرد و خواستار حل بروکراسی پیچیده در انعقاد تفاهمنامهها شد.
دانشگاهها همراه با پژوهش دانش فنی تولید کنند
قائممقام مدیرعامل شرکت قطعه سازان سینا در همدان نیز با بیان اینکه فراگیری اقتصاد مهندسی از ضروریات برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه است، گفت: خلاقیت و ایجاد دانش فنی در راستای انسجام پیوند دانشگاه و صنعت راهگشاست.
شهریار ظفرپور اضافه کرد: دانشجویان بیش از آموختن دروس تئوری، برای ورود به بازار کار و صنعت، قانون کار و تجارت را بشناسند و از قوانین صنعت سرشته داشته باشند.
وی با بیان اینکه فراگیری اقتصاد مهندسی نیز از ضروریات برقراری این ارتباط است، ادامه داد: کار تولیدی یک کار جمعی و گروهی تلقی میشود از همین رو این مهم در دستور آموزش باشد.
قائممقام مدیرعامل شرکت قطعه سازان سینا در همدان خلاقیت در حوزه صنعت را بسیار مهم برشمرد و مطرح کرد: دانشگاهها همراه با پژوهش، دانش فنی تولید کنند و در اختیار صنعت قرار دهند. ارتباط تنگاتنگ بین صنعت و دانشگاه در بسیاری از امور راهگشاست و گفتوگوی میان صنعت و دانشگاه از عوامل تأثیرگذار در تحقق این مهم محسوب میشود.
مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) همدان گفت: ارتباط با صنعت و دانشگاه سبب حل مسائل و مشکلات بسیاری میشود همان گونه که صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند.
مهدی فرجی با تأکید بر اینکه ارتباط با صنعت و دانشگاه سبب حل مسائل و مشکلات بسیاری میشود، عنوان کرد: در دفاع مقدس بهرهگیری از صنعت و دانشگاه کم بود؛ اما امروز به همت دانشمندان و دانشگاهیان، در حوزه فنون مختلف ازجمله مباحث نظامی و دفاعی در دنیا سرآمد هستیم. بیشترین دغدغه امروز در سپاه دغدغه اشتغال است و جلسات حول محور این مهم میچرخد.
فرجی با اشاره به اینکه انسجام و همدلی بین صنعت و دانشگاه مدنظر است، گفت: اطمینان و اعتماد کردن به جوانان مهم و کارساز است. توجه به علم، فرآوری و نوآوری از الزامات امروز بوده و برقراری ارتباط نظاممند دانشگاه و صنعت پیگیری میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: چنانچه رویداد صدرا در جایگاه اصلی خودش واقع شود، نقطه عطف حل مسائل جامعه است.
حجتالاسلام رضا محمدی با بیان اینکه سؤال همیشگی خانوادهها تردید در انتخاب مسیر ادامه تحصیل یا مسیر کار و اشتغال برای آینده فرزندانشان است، اظهار کرد: خانوادهها بیشتر اوقات نگرانی درباره بازار کار پس از اتمام تحصیل و از سوی دیگر نگرانی و تردید نداشتن تحصیلات عالی دارند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ارتباط دانش و مهارت و دانشگاه با فناوری را ضرورت امروز دانست و گفت: رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است به طوری که صنعت، دانشگاه و راه اشتغال را تبیین میکند.
محمدی تأکید کرد: چنانچه رویداد صدرا در جایگاه اصلی خودش واقع شود خروجی با رویکرد تحول در بازار کار به دنبال دارد و نقطه عطفی در حل مسائل جامعه خواهد بود. دانشگاه محل تجمع افراد فرهیخته بوده و به اغراق در همه دنیا بسیاری از افتخارات بهواسطه دانشجویان رقم خورده است.