نظاره کردن و قدم زدن در بین درختان چند صد ساله و قدمت پارک سیفالدوله گردشگران خارجی را بیشتر از هر هتلی به چند شبانه روز اقامت در ملایر شائق میکند.
یکی از سوتفاهمات این روزهای شهرستان ملایر هتل نیمه کاره سیفیه در دلِ پارک تاریخی سیفالدوله است که موجب قطع چندین درخت کهن سال و با قدمت شده است درختانی که بیشتر از هر هتلی گردشگران را مجذوب خویش میکنند.
پارک سیفیه که در زمره باغهای ایرانی قرار دارد نگین انگشتری غرب ایران و خاصه استان همدان و خاصتر شهرستان ملایر است.
شاید بپرسید باغهای ایرانی چیست؟
باغهای ایرانی به پارکها و تفرجگاهایی میگویند که دارای ساختار هندسی آب و درختان همراه با کوشک میانی است که براي معماری اصیل ایرانی و اسلامی بنا شده است و توریستها و جهانگردها به آن پرشن گاردن می گویند.
غلو نیست اگر بگویم اهل هرجای ایران یا استان همدان باشید و برای اولین بار اسم ملایر به گوشتان خورده باشد حتما بعد از اسم ملایر پارک سیفیه (پارک سیفالدوله) معرف شهرستان ملایر است که بهعنوان نماد و تندیس این شهر انگور و شیره شناخته میشود و میتوان گفت قدمت و تاریخچه پارک سیفیه به اواخر سلطنت قاجار یعنی حدود سال 1304 برمیگردد که توسط معماران ایتالیایی در شمال شرق شهرستان ملایر و در دل کوه گرمه بنا شده است.
شاید روزی که عبدالمحمد میرزا سیفالدوله سنگ بنای این پارک را گذاشت نمیدانست که روزی این پارک تاریخی میشود و آنقدر تاریخ و قدمتش بالا میرود و انقدر درختانش تنومند میشوند که احداث یک هتل با سازه امروزی در دهه هشتاد و نود شمسی بنایی ناملموس و غیرموزون و نامتوازن محسوب میشود که سنگِ ترازو و تعادل زیبایی این بنای تاریخی را به مخاطره میاندازد و هر توریستی که از خارج استان و از کشوری دیگر وارد شهرستان ملایر میشود و با اشتیاق زیاد به دیدن پارک سیفیه میرود با یک فضای غیرقابل هضمی روبهرو میشود توریست فرنگ نشین بارها نام پارک سیفالدوله را در گوگل و اینترنت و فضای مجازی جستجو کرده و ملایر را با پارک سیفیه شناخته است اما شکل و شمایل امروزی و نیمه کاره هتل سیفیه در ذوقش میزند و اولین سوالی که ذهنش را مشغول میکند این است که چرا این بنای امروزی در جوار پارک سیفیه یا در نزدیکی پارک و در بخشِ امروزی پارک بنا نشده و هدف از ساخت این سازه آمیخته به آهن و آجر در بطن و متن پارک تاریخی سیفالدوله چه بوده؟
اگر طرح سازه این بوده که پنجرهها و دربهای هتل بعد از بهرهبرداری و هنگام اسکان مسافران به داخل پارک تاریخی و زیبای سیفیه باز شود هزینه چند شب اسکان در همچین هتل گرانقیمتی که هزینهاش برابر با تخریب چندین درخت کهن سال و بهم ریختنِ توازن تاریخی پارک سیف الدوله بوده چقدر است؟
سوالی که ذهن هر ذره بین و هر علاقمند به محیط زیستی را به خودش معطوف میکند چگونگی ساخت چاه فاضلاب همچین هتلی در دل پارک سیفیه است که منجر به خشک شدن ریشه درختان میشود؟
سوال بعدی را اینگونه مطرح میکنیم با فرض بر درست بودن اجرای طرح سازه هتل سیفیه در همچین نقطه تاریخی چرا چابک تر و سریعتر این طرح اجرا نشده تا زودتر ظاهر هتل به شکل قدیمی ساخته شود که شاید آلامی بر دغدغه دوستداران میراث فرهنگی و باستان شناسان باشد که شمایل امروزی هتل کمتر مشمئزشان کند؟
عاملی دیگر که باعث گریز از طرح احداث و ساخت هتل سیفیه شده است مشکل تأمین پارکینگ آن میباشد زیرا روبهروی هتل هنرستان شهید باقری (هنرستان ابتکار) و در جنب آن شهر بازی و بالاتر از پارک سیفیه بیمارستان امام حسین(ع) میباشد و چون پارک سیفیه خودش محل تفرجگاه اهالی شهرستان ملایر میباشد در مسیر آسفالته جای پارک موجود نیست.
سوالاتی بسیاری از مردم که جای پاسخگویی برای شورای شهر شهرستان ملایر و شهردار و مجموعه شهرداری ملایر و تصمیم گیران مربوطه را دارد.