باز هم شهریور و فصل تابستان رو به پایان است و بوی ماه مدرسه کم کم به مشام میرسد.
پاییز بوی مدرسه می دهد، بوی كیف و كتابهای نو، دفترهای سفید و تازه جلد شده و مدادهایی كه تراش نخورده اند، بوی كلاسهای رنگ شده، نیمكت های تازه و آدم های جدیدی كه قرار است 9 ماه همكلاسی شوند.
با فرا رسیدن ماه مهر ماه تحصیل و کسب علم و دانش چهره شهر رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است و مردم برای خرید لوازمالتحریر به خیابانها میآیند تا دفتر، کیف، کتاب و مدادهای نو برای فرزندانشان تهیه کنند.
در شلوغیهای بازار سراغ مادری میرویم که دست در دستان فرزندش در حال خرید کردن لوازمالتحریر مدرسه برای فرزندش است از او درباره قیمت اجناس نوشتافزار میپرسیم و او در پاسخ گفت: متأسفانه قیمت لوازمالتحریر در بازار بسیار گران شده است و از آن طرف هم کیفیتها پایین آمده است.
او میافزاید: تمام ذوق و شوق فرزندم برای آغاز سال تحصیلی جدید خرید همین دفترهای طرحدار عروسکی و مداد و پاککنهای فانتزی است که هرسال من سعی می کنم جدید برایش بخرم اما امسال وضعیت قیمت لوازم التحریر نسبت به سال گذشته خیلی بالا رفته است و فکر میکنم کیفیتشان نسبت به قیمت کاهش یافته است.
کمی آن طرف تر پسر بچه 10 سالهای را میبینم که از دیدن دفترهای رنگارنگ چشمانش برق میزند و از اینکه کدام دفتر را انتخاب کند و به شک است در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: امسال به کلاس پنجم میروم خیلی دوست دارم روی جلد تمام دفترهایم شخصیت کارتونی بنتن داشته باشد و به مامانم گفتم اگر از این دفترها برایم بخرد قول میدهم درسهایم را خوب بخوانم.
امروزه از این دست ماجراها در شهرها و روستاها کم نمیبینیم گرانی اجناس سبب شد تا شور و شوق کودکانه برای تحصیل و کسب علم گم شود آری بازار لوازمالتحریر و نوشتافزار این روزها داغ است ولی خانوادهها به قیمت بالا و کیفیت آنها گلایه دارند.
در این میان سری به دستفروشان لوازم التحریری میزنیم و از آنها درباره وضعیت فروش لوازم التحریر و اینکه میزان استقبال مردم نسبت به گذشته چگونه بوده است سؤال میکنم یکی از دستفروشان در پاسخ میگوید: تا به امروز فروش انچنانی نداشته ام اما کمی قیمتها را پایین آوردهام که به مردم نیز کمتر فشار وارد شود اما خوب با توجه به گرانی و تورم استقبال مردم نسبت به خرید کمتر شده است بنابراین ما هم سعی داریم کمی با این شرایط کنار بیاییم.
این مرد دستفروش در ادامه میافزاید: خیلی از پدر و مادران هم هستند که در هنگام خرید به کودکانشان میگویند که از همان وسایل سال گذشته استفاده کنند و اجازه خرید به آنها را نمیدهند.
استان همدان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد آموزشی یا مدرسه با ۳۲۴ هزار دانش آموز است، متولیان آموزش و پرورش دیار هگمتانه همچون همکاران خود در سایر نقاط کشور از مدت ها قبل در تکاپوی آماده سازی مدارس برای شروع سال تحصیلی بودند.
تشکیل 7 کارگروه در پروژه مهر همدان
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در این باره میگوید: پروژه مهر استان همدان در قالب 7 کمیته تعمیر، تجهیز و ساماندهی،تایید صلاحیت، تربیت و سلامت، نظارت و ارزیابی، آموزشی، مردمی سازی و تبیین، تبلیغ و اطلاع رسانی در استان فعالیت کرده است.
احمد آقا محمدی با اشاره به اینکه پروژه مهر مهم ترین طرح ملی در نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی جدید است، میافزاید:۲ کمیته آموزشی و تربیتی و سلامت از پروژه مهر به صورت دائمی در طول سال فعال است و هر کدام از کمیته های یاد شده یک شرح وظایفی دارند و بررسی دقیق و تحلیل میدانی انجام می دهند و متناظر با آن، این کمیته ها در همه شهرستان ها نیز مشغول به فعالیت هستند.
او یادآور میشود: در آستانه بازگشایی مدارس در قالب ۲ کاروان تجهیزات ورزشی و بهداشتی با اولویت حاشیه شهر و توزیع نوشت افزار برای افراد بی بضاعت بین مدارس و دانش آموزان توزیع شد.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان همدان رصد تامین و توزیع کتب درسی را از دیگر فعالیت های پروژه مهر در راستای بازگشایی مدارس عنوان میکند: استان همدان در زمینه درخواست، ثبت و توزیع کتب درسی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
آقا محمدی با بیان اینکه در سال جاری یکی از فعالیت های خوب آموزش و پرورش استان رصد ثبت نام دانش آموزان بود، میگوید: در این زمینه دانش آموزان پایه ۶ و ۹ که امسال باید به پایه دیگر بروند رصد شدند که اگر نام نویسی نشدند علت آن مورد بررسی قرار گیرد و اگر در زمینه مالی مشکل داشتند حمایت مالی شوند.
آقا محمدی در ادامه توضیح میدهد: با برنامه ریزی آموزش و پرورش و پیگیری برای نام نویسی دانش آموزان هم اینک پوشش تحصیلی به صورت میانگین در متوسطه اول حدود ۹۲ درصد است.
گفتنی است که از مهرماه امسال "نظام دوری" در تعدادی از مدارس ابتدایی سراسر کشور اجرا خواهد شد که برای اجرای این طرح در استان همدان 4 مدرسه اعلام آمادگی کردند.