■ گندلهسازي، تيرماه سال آينده راهاندازي ميشود
ديروز کارخانه کنسانتره سنگ آهن 600 هزار تني استان همدان با حضور معاون اول رئیسجمهور، مسئولان کشوری، استانی و شهرستاني در اسدآباد به بهرهبرداری رسید.
جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور كه به منظور بهرهبرداری از چند پروژه عمرانی و صنعتی به استان همدان آمده بود، در نخستين برنامه كاري خود، همراه وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعی به اسدآباد رفت تا يكي از بزرگترين طرحهاي اقتصادي شهرستان، کارخانه کنسانتره سنگ آهن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) را افتتاح كند.
واحد فرآوری سنگ آهن اسدآباد با ظرفیت تولید سالانه 600 هزار تن سنگ آهن با عیار 68 درصد میتواند به طور مستقیم برای 75 نفر و در حالت غیرمستقیم برای 160 نفر اشتغال ایجاد کند.
مواد اولیه این کارخانه در گلالی قروه و باباعلی در همدان تولید میشود و مصارف این کارخانه در توسعه کارخانه گندلهسازی قابل پیشبینی است که در تیرماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاحيه اين طرح بزرگ اقتصادي استان گفت: در مقطعی که کشور نياز دارد تا حرکت جدی اقتصادي برای حل مشکلات زندگی و حل مسأله بیکاری اتفاق بيفتد، دولت و ملت بايد دست به دست هم، گرههاي بزرگ را برطرف كنند.
اسحاق جهانگیری از فعالان بخش خصوصی ميخواهد تا به کمک دولت بیایند، زيرا نياز است كه براي سرمايهگذاري جديد، افزایش تولید و رفع نگرانيهاي مردم چون ایجاد اشتغال تلاش کنند.
البته در بودجه سال 94 منابع بیشتری براي اشتغال دیده شده است تا گامهای بزرگتری برداريم كه اميدواريم رشد اقتصادی کشور مثبت شود.
به گفته وي، بخش معدن میتواند زمینه رشد اقتصادی باشد كه کشور ایران از لحاظ وجود ذخایر معادن یکی از کشورهای غنی از منابع است.
معاون اول رئیسجمهور به بخش خصوصی توصيه كرد تا از فرصت طلایی ايجاد شده استفاده کنند، بلکه بايد نسبت به اخذ مجوز اکتشافات و سرمایهگذاری و استخراج معادن در مناطق و در نتيجه ایجاد ارزش افزوده اقدام کنيد.
جهانگيري در ادامه شهرستان اسدآباد را یک منطقه مهم به لحاظ وجود آثار تاریخی و فرهنگي دانست و با اشاره به شخصیت برجسته سیدجمالالدین اسدآبادی، آن را مایه مباهات اسدآبادیها و همچنین کشور خواند.
وی همچنين از قابلیتهای صنعتی و کشاورزی استان همدان بهويژه شهرستان اسدآباد گفت و اظهار كرد: این شهرستان میتواند محور توسعه ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی استان باشد.
جهانگیری یکی از مهمترین مسائل کشور را نحوه تأمين و پرداخت حقوق صندوق بازنشستگان در كشور دانست که ساماندهی آن صندوق در برنامه ششم از اولویتهای دولت است و اينكه این صندوقها بار عظیمی بر دوش دولت دارند که باید با ایجاد اشتغال افزایش تولید این مسأله حل شود.
وي با تأکید بر اینکه صندوقهای بازنشستگی باید سودده باشند، وضعيت اين صندوق را حاد ندانست، ولي خوب هم نيست.
معاون اول رئیسجمهور از پرداخت 12 هزار میلیارد تومان به صندوق توسعه فولاد خبر داد و گفت: این میزان اعتبار، اموالی بود که دولت تصمیم گرفت به صندوق فولاد پرداخت کند.
راهاندازي فولاد در همدان
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم از شرايط مناسب و غنی منابع معدنی استان همدان گفت كه قرار است تمام واحدهای تولیدی و معدنی فرآوری مواد معدنی شامل کنسانتره، گندله و فولاد در قالب مجتمع صنعتی فولاد در همدان راهاندازی شود.
این زنجیره تولید معدنی در کردستان و زنجان هم ایجاد شده است كه امیدواریم در استان همدان نیز بتوانیم طرح تولید محصولات معدنی را از ابتدا تا تولید محصول به صورت کامل انجام دهیم تا از حملونقلهای بیمورد و اضافه جلوگیری شود.
به گفته محمدرضا نعمتزاده، زمینه توسعه صنعتی به لحاظ معدنی و کشاورزی در همدان وجود دارد و مواد اولیه هیدروکربنی و محصولات کشاورزی تولیدی این استان، مسئولان را ایجاب میکند که در ایجاد صنایع تبدیلی مورد نیاز استان ورود پیدا کنند.
وي با توجه به اينكه کارخانه گرید پزشکی در همدان با پیشرفت 95 درصدی آماده راهاندازی است، بيان كرد: مواد اولیه واحد پروپلین هم از محصولات پالایشگاه اراک تأمین خواهد شد و شاید امروز عملیات اجرایی آن آغاز شود. همچنین درصورتی که تأمین خوراک آن از خط اتیلن غرب باشد، انشعابی به استان میآید.
نعمتزاده ابراز اميدواري كرد كه طبق وعده، طرح توسعه کارخانه گندلهسازی صبانور تابستان سال آینده در همدان راهاندازی شود.
وي همچنين گفت: حملونقل جادهای استان همدان شهرت دیرینهای دارد که با تکمیل راهها، بزرگراهها و محورهای ریلی تجارت همدان، نقش مؤثری در منطقه میتواند داشته باشد.
افتتاح طرحها و آغاز توسعه شهرستان
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: با افتتاح این طرحها، توسعه شهرستان آغاز شده است. البته نیاز به گرهگشایی هم وجود دارد و یکی از این گرهها مربوط به معادنی است که در شهرستان وجود دارد و باید به سرمایهگذاران واگذار شود، زيرا واگذاری معادن به سرمایهگذاران در شهرستان کمک شایانی به بخش صنعت میکند و میتواند از خروج مواد اولیه به خارج از شهرستان جلوگیری کند.
به گفته بهروز نعمتي، مجموعه صنعتی منطقه چهاردولی اسدآباد به نیرو و برق احتیاج دارد که قول مساعد برای این موضوع در ایستگاه قوشتپه داده شده است؛ اما من چشمانم آب نمیخورد كه امیدوارم با دستور معاون اول رئیسجمهور این منطقه صنعتی، رونق بیشتری بگیرد.
كندي روند سد نعمتآباد
وي از سد نعمتآباد گفت و اينكه احداث این پروژه بسیار کند پیش میرود. البته امسال 4 میلیارد تومان اعتبار برای این سد تخصیص یافته كه این اعتبار کافی نیست و امیدواریم در اعتبارات سال آینده از محل اوراق مشارکت و دیگر منابع اعتبارات مناسبی برای تکمیل پروژه اختصاص يابد.
نعمتي همچنين از ظرفیتهای کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان اسدآباد گفت كه برای ایجاد صنایع تبدیلی در کنار محصولات کشاورزی شهرستان نیازمند ياري بانكهاست، زيرا یکی از سرمایهگذاران بیش از 15 میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده اما این مبلغ کافی نیست و باید از این سرمایهگذار حمایت شود.
برپايي جشن صفر شدن بدهيهاي صندوق
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: وجه مشخص دولت تدبیر و امید، تولیدگرایی در مقابل وارداتگرايي و رانتگرایی است و بر این اساس هم جهتگیری این دولت به سمت فرهنگ راستی، کار و ساختن با علم کارشناسانه است.
علی ربیعی درباره کارخانه کنسانتره سنگآهن اسدآباد که با سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی فولاد راهاندازی شده است، اظهار كرد: 90 درصد سهام این کارخانه مربوط به صندوق بازنشستگی فولاد است که علاوه بر این واحد، در طرح توسعه ایجاد واحد گندلهسازی و اشتغالزایی حداقل 300 نفر مشارکت داشته است که با پیشرفت فیزیکی 65 درصد تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
به گفته وي، 7 هزار میلیارد تومان در صندوق بازنشستگی معدن و فولاد طرح توسعه پیشبینی شده است که بر این اساس زمینه اشتغالزایی برای 40 هزار نفر در شركتهاي صندوق فراهم میشود.
ربيعي بیان اینکه برای تأمین آینده فرزندانمان راهی جز رشد وجود ندارد، گفت: برای دستیابی به رشد و توسعه صندوقها باید اهداف مهم دولت را در نظر گرفت.
وی از برپایی جشن پرداخت بدهیهای صندوق بازنشستگی خبر داد و يادآور شد: در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید این صندوق بیش از 100 روز عقبماندگی حقوق داشت كه عقبماندگی حقوقهای بازنشستگان صندوق فولاد در حال جبران است و جشن صفر شدن بدهيهاي صندوق را هم برپا خواهيم كرد.
سرویسدهي آزمایشگاه مجهز کارخانه
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامي عام) از احداث کارخانه کنسانتره با ظرفیت 600 هزارتني گفت كه براي این پروژه 35 میلیارد تومان از منابع ریالی و 7 میلیون یورو از منابع ارزی هزینه شده است.
به گفته سعید تفضلی، محصول اين کارخانه با عیار آهن 68 درصدي است که برای 75 نفر اشتغال مستقیم و 160 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
وي همچنين از ایجاد فضای اداری و رفاهی مناسب در کارخانه خبر داد و اينكه کارخانه کنسانتره یک واحد آزمایشگاه بسیار مجهز در حدا تحقيقاتي شناخته شده است که تجهیزات آن وارد شده و درحال نصب است و با وجود يك آزمایشگاه بسیار پیشرفته میتواند به دیگر کارخانجات و حتی دانشجویان دوره دکتری هم سرویسدهی کند.
تفضلی اظهار كرد: خوراک این مرکز از معدنهاي باباعلی در همدان و گلالی در قروه کردستان تأمین میشود که محصول این کارخانه به گندلهسازی خواهد رفت كه امیدواریم واحد گندلهسازی با ظرفیت 550 هزار تن در تیرماه سال آینده راهاندازی شود.
اين طرح هم 120 نفر را به صورت مستقيم و 180 نفر را غيرمستقيم به كار خواهد گرفت كه 78 ميليارد تومان اعتبار ريالي و 9 ميليون يورو هم ارزي براي آن در نظر گرفته شده است؛ اين طرح مكمل كنسانتره خواهد بود.
وی افزود: از سال 89 تا 92 درآمد حاصل از صادرات برای تمام طرحهای توسعهای هزینه شده و با راهاندازی کارخانه کنسانتره و گندلهسازی از خام فروشی بهطور کامل جلوگیری خواهد شد و با توجه به اينكه توجيه اقتصادي ندارد، چرخه تولید کامل شده و روند همچنان ادامه دارد.