كبودراهنگ- عظيميمجذوب- خبرنگار همدانپيام: دانشگاه پيام نور مركز كبودراهنگ در سال 1373 با پذيرش 35 دانشجو در رشته ادبيات فارسي راهاندازی شد و هماكنون نزديك دو هزار و 500 دانشجو در اين مركز دانشگاهي مشغول به تحصيل و 25 كارمند و حدود 100 مدرس هم در حال خدمترساني به دانشجويان هستند.
در ادامه گفتوگوي اختصاصي رئيس دانشگاه پيام نور كبودراهنگ را با همدانپيام ميخوانيد.
آيا نظام آموزشي دانشگاه پيام نور را موفق ارزيابي ميكنيد؟
بر اساس رتبهبندي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي كه در سال 91 توسط پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) صورت گرفته، دانشگاه پيام نور در ليست 10 دانشگاه برتر جامع كشور است كه اين نشاندهنده كيفيت آموزش و پژوهش در اين دانشگاه است.
شيوه آموزش در اين دانشگاه نيمهحضوري است و اين شيوه هم نظامي آموزشي است كه با بهرهگيري از فناوري آموزشي، استفاده از كتابهاي درسي خودآموز و دانشجومحور در يادگيري و ضرورت حضور دانشجو در كلاسهاي درسي را كاهش ميدهد و در عين حال با توجه به دانشجومحوري و امكان مطالعه مستقل دروس آموزش اثربخشتر است.
همچنين با توجه به شيوه امتحاني دانشگاه پيام نور و رعايت سرفصلهاي دروس، ميزان قبولي دانشجويان اين دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد بسيار بالاست.
آيا دانشگاه مركز پيام نور كبودراهنگ توانسته در بين دانشگاههاي پيام نور استان جايگاه خاصي در زمينههاي مختلف علمي، ورزشي، فرهنگي و... پيدا كند؟
اين دانشگاه در زمينههاي مختلف همواره جزو سه دانشگاه پيام نور برتر استان است. براي مثال در زمينه فرهنگي، امسال اين دانشگاه با بيش از 40 فعاليت فرهنگي كه تا اين تاريخ برگزار كرده در رتبه نخست بين دانشگاههاي استان قرار دارد. همچنين در نحوه برگزاري امتحانات خردادماه مقام دوم را در استان كسب كرده است.
البته امكانات خوبي هم در اين دانشگاه فراهم شده است به عنوان مثال، كلاسهاي مجهز به DVD پلير، تلويزيون و ويدئوپروژكتور، كارگاههاي رايانه مجهز به اينترنت رايگان و كتابخانه ديجيتال با امكان دسترسي به اكثر سايتهاي معتبر علمي دنيا و امكان دانلود مقاله، كتابخانه تخصصي مجهز و سالن مطالعه، سالن اجتماعات و همايشها، زمين و فضاي ويژه كار عملي كشاورزي و گلخانه براي رشتههاي مهندسي كشاورزي، آزمايشگاه. به علاوه در اين دانشگاه به دانشجويان غذا هم داده ميشود.
آيا بودجه و هزينه دانشگاه پيام نور توسط دولت تأمين ميشود؟
دانشگاه پيام نور يك دانشگاه دولتي است. البته شهريه از دانشجويان دريافت ميشود؛ اما اساس اين دانشگاهها دولتي است. شهريه دريافتي از دانشجويان به حساب خزانه دولت وارد شده و پس از آن بودجه سالانه براي دانشگاهها تعيين ميشود كه بايد بر اساس آن بودجهاي براي فعاليتهاي يكسال خود مانند هزينه لازم براي خريد تجهيزات يا برگزاري مراسم و فعاليتهاي فرهنگي و علمي برنامهريزي كنيم. البته ميزان شهريه اين دانشگاه نسبت به دانشگاههاي آزاد اسلامي، غيرانتفاعي و علمي و كاربردي بسيار پايينتر است. همچنين شهريه دانشگاه پيام نور كبودراهنگ كه جزو دانشگاههاي پيام نور ناحيه سه كشور است، نسبت به دانشگاههاي پيام نور نواحي يك و دو مبلغ كمتري است.
آيا تفاوتي بين مدارك فارغالتحصيلي دانشگاههاي پيام نور كشور وجود دارد؟
خير، با توجه به يكسان بودن منابع درسي و سؤالات امتحاني، تفاوتي بين مدارك دانشگاههاي پيامنور كشور وجود ندارد.
شما چه امكاناتي براي دانشجوياني كه قصد شركت در فعاليتهاي فوق برنامه دانشگاه را دارند، در نظر گرفتيد؟
در دانشگاه پيام نور علاوه بر توانمندسازي علمي فعاليتهاي فوق برنامه هم در قالب فعاليتهاي فرهنگي، مذهبي، ورزشي و نشريهنويسي براي دانشجويان وجود دارد.
از تشكلهاي فعال دانشجويي موجود در دانشگاه ميتوان به مواردي چون بسيج دانشجويي (شهيد همت)، كانون هلالاحمر، كانون فيلم و عكس، كانون تئاتر، كانون قرآن و عترت، كميته ورزش بانوان، كميته ورزش آقايان، انجمن علمي شاهد و 13 انجمن علمي اشاره كرد.
انجمنهاي علمي با داشتن مجوز صدور نشريه اقدام به چاپ نشريه در سطح دانشگاه كردهاند كه ميتوان به نشريههاي انعكاس گروه جغرافيا، روناس گروه كشاورزي، آرمان نو گروه علوم تربيتي، آماداناي گروه تاريخ، پويش بسيج دانشجويي و فراتر از جهاد نام برد.