تغییر رویه منابع در درآمدهای شهرداری همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 23 آذر 1403

Today : Fri, December 13, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  48680 تاریخ انتشار:  1393-05-18 - 05:00 تعداد بازدید:  700
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار همدان تأکید کرد:
تغییر رویه منابع در درآمدهای شهرداری

گزارش ویژه

همدان‌پیام: نخستین نشست شهردار همدان برای پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران فرصتی شد که اصحاب رسانه آنچه خواسته بحق مردم است را از مدیر شهری بخواهند.
شهردار همدان در بخش اول صحبت‌هایش ضمن تأکید بر مدیریت واحد شهری ابتدا از بودجه 456 میلیارد تومانی شهرداری در سال جاری سخن گفت و اظهار کرد: 25 درصد این بودجه برای هزینه‌های جاری و 75 درصد برای هزینه‌های عمرانی صرف خواهد شد.
سید مصطفی رسولی با بیان اینکه تاکنون 70 تا 80 درصد بودجه محقق شده است، گفت: با این بودجه در صدد هستیم چند پروژه بزرگ را عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه نباید محل درآمدی شهرداری‌ها به درآمدهای حاصل از عوارض و صدور پروانه ساختمان ختم شود، افزود: شهرداری همدان برای داشتن درآمدهای پایدار و مستمر به دنبال جذب سرمایه‌گذار است؛ به طوری که هم‌اینک 200 میلیارد تومان تفاهم‌نامه برای ایجاد کمپ‌های مسافرتی، پارکینگ و... به امضا رسیده است.
وی اضافه کرد: طرح توسعه فاز 2 پارکینگ سینا با ورود بخش خصوصی تکمیل می‌شود و توسعه می‌یابد. در همین ارتباط 100 میلیارد تومان آورده از سوی بخش خصوصی برای این طرح داریم. همچنین طرح فروش قطعات خودرو در محل بلوار 17 شهریور با رایزنی‌های لازم در همدان از سوی شهرداری طرح‌ریزی شده که می‌تواند محل درآمد مناسبی باشد.
رسولی با بیان اینکه به دلیل ساخت‌وسازهای کم و در نهایت کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی با رکود اقتصادی مواجه شده‌ایم، افزود: این رکود ما را بر آن داشت که بر سرمایه‌گذاری خصوصی جدیت بیشتری داشته باشیم که آثار آن در آینده عاید مردم شهر خواهد شد. شهرداری همدان از اجرای پروژه‌های ملی نیز سخن گفت و اظهار کرد: شهرداری همدان در حوزه عمرانی بیش از یک بخش، یک شهرستان و حتی استان پیش رفته است.
بخش دوم صحبت‌های شهردار همدان پاسخ به سؤالات خبرنگاران بود.
 در زمان یوسفیان شهردار سابق، 12 ناحیه شهری تعریف شد، آیا این بار اضافی بر دوش شهرداری و تحمیل یکسری هزینه بر آن نیست؟
سال 74 که وارد شهرداری شدم آن زمان پنج ناحیه شهری داشتیم که اغلب در شهرک‌های همدان بود. شرح وظایف آنها مشخص شده و مردم برای امور خود به آنجا مراجعه می‌کردند. کاهش مراجعات به شهرداری مرکزی، کاهش حجم تردد در داخل شهر، کاهش ترافیک و انجام بموقع امور مردم از فواید این طرح بود. اما در مقطعی آمدند و این نواحی را جمع کردند هم‌اینک نیز با این دیدگاه تقسیم‌بندی همدان به 12 ناحیه صورت گرفته است که این یک کار قانونی است.
 به پروژه‌های عمرانی اشاره کردید، پارک ملل با اعتبار 400 میلیاردی قرار بود کلنگ‌زنی شود چه شد؟
این پارک در 76 هکتار زمین طراحی شده که 5/8 هکتار آن مربوط به یک سرمایه‌گذار کشوری است، نقشه‌برداری‌ها و کلنگ‌زنی انجام شده است. 25 هکتار آن تحویل شهرداری داده شده که در مرحله انجام کارهای مقدماتی است. پنج هکتار آن پارک ترافیکی و 10 هکتار کمپ مسافرتی است. در این پارک امکانات بسیاری دیده شده مصوبات لازم اخذ و کارهای اولیه انجام شده است.
 شهرداری همدان به عنوان شهرداری مرکزی چه تعاملی با سایر شهرداران برای جذب توریست دارد؟
همایشی تحت عنوان همایش شهرداران برای بحث روی این مسائل برگزار می‌شود تا ضمن ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه شهری به دنبال پیگیری امور سایر شهرها و شهرداران نیز باشد. همفکری‌ها، کمک‌ها و تبادل نظرات کارشناسانه در این همایش بسیار اثرگذار بوده است.
 جانمایی خیابان خبرنگاران و اختصاص یک خیابان کوچک برای آنان، آیا درست و در شأن آنان بوده است؟
سه سال بود که نامگذاری خیابانی به نام خبرنگاران دنبال می‌شد. در طول چهار ماه گذشته این موضوع مکرر در شورای نامگذاری مطرح شد. این شورا طبق قانون دستورالعمل خاص خود را دارد. نامگذاری‌های جدید باید یا برای معبری و یا میدانی جدید باشد. با بررسی‌های انجام شده به خیابانی رسیدیم که قابلیت نامگذاری را داشت. خیابانی که به میدان باباطاهر یک مرکز توریستی و حداقل پنج اداره کل منتهی می‌شد و در حد فاصل دو خبرگزاری قرار داشت، آینده این خیابان هم روشن است. به تمام دستگاه‌های مستقر اعلام شده که در ثبت آدرس در برگه‌هایشان نام خیابان خبرنگار آورده شود.
 تکلیف تیم الوند و کسب امتیاز این تیم چه شد؟ هر روز اخبار ضد و نقیض زیادی در خصوص فروش این تیم به سایر شهرها شنیده می‌شود؟
تیم الوند مربوط به شهرداری همدان است. این تیم امانت ماست در قرارداد آن مکتوب اعلام شده که حق واگذاری وجود ندارد. برای تبدیل تیم از دسته سوم به دسته دوم هزینه‌هایی باید صرف شود، بحث روی این هزینه‌هاست؛ وگرنه اختلافی وجود ندارد.
 سایر شهرداری‌ها اقدام به برگزاری مسابقات فرهنگی در سطح ملی می‌کنند اما شهرداری همدان چنین برنامه‌ای ندارد؟
از 15 روز گذشته جشنواره ادبی فرهنگی شهروندی را در سطح کشور داشتیم که در تبریز نتیجه جشنواره‌ها جمع‌بندی خواهد شد. ما توانمندی لازم برای برگزاری جشنواره‌های فرهنگی با استفاده از متخصصان امر را داریم.
 شهرداری به چه میزان در خصوص رکود ساخت‌وسازها زیان دیده است؟
سال 90 برای یک میلیون و 600 هزار مترمربع پروانه صادر شد. در سال 91 به یک میلیون و 700 هزار مترمربع رسید که این رقم در چهار ماهه سال 93 نسبت به مشابه سال قبل 50 درصد کاهش داشت. به همین دلیل به دنبال سرمایه‌های خصوصی هستیم تا از تکیه بر درآمدی صدور پروانه خارج شویم.
 چرا مجوزهای بلندمرتبه‌سازی آن هم بدون اختصاص پارکینگ به راحتی داده می‌شود؟
در بحث بلندمرتبه‌سازی ضوابطی داریم که در کمیسیون خود تصمیمات لازم در این مورد گرفته می‌شود. هم‌اینک هفت هزار و 200 هکتار مجوز بلندمرتبه‌سازی به پنج هزار و 800 متر رسیده است. این بلندمرتبه‌ها از ساخت زمین در حاشیه شهرها جلوگیری می‌کند و برای شهرداری درآمدهای پایدار ایجاد می‌نماید. پارکینگ‌ها حذف نشده‌اند بلکه پارکینگ‌های طبقاتی ملاک عمل ماست.
 مردم از نحوه و کیفیت آسفالت ناراضی هستند پاسخ شما چیست؟
فکر کردم از هر چیز که نارضایتی باشد لااقل آسفالت مورد رضایت مورد بوده است. در همدان با 12 میلیون مترمربع معبر امسال حرف اول را آسفالت زد و حدود هشت میلیون مترمربع آسفالت‌ریزی انجام شد. یک بار شهرداری سال 86 حدود 115 هزار تن آسفالت توزیع کرده بود که 800 هزار مترمربع را شامل شده بود. با این توصیف هر 10 سال یکبار نوبت بخشی از مناطق می‌شود. ما در بحث تأمین منابع برای خرید قیر مشکل داریم. امسال 46 هزار تن آسفالت توسط کارخانه شهرداری و 24 هزار تن از سایر کارخانه‌ها خریداری شد. در آسفالت‌ریزی امسال زیرسازی، ترمیم لایه‌ها و در نهایت آسفالت‌ریزی انجام شد تا حداقل چندین سال آسفالت پا بر جا باشد.
 شنیده شده طی یکی دو سال آینده بسیاری از نیروهای شهرداری بازنشسته می‌شوند، چه برنامه‌ای برای جذب نیرو به جای این تجربه‌ها دارید؟
بسیاری از نیروهای ما دارای مدارک بالا هستند به همین لحاظ کادرسازی برای جایگزینی نیروها از قبل انجام شده تا با مشکل مواجه نشویم.
 پلیس برای انجام هر چه بهتر خدمات، همیار پلیس برگزیده است، آیا همیاری شهری هم داریم؟
این موضوع در کلان‌شهرهای کشور با عنوان «شهریاران جوان» دیده شده که در آینده نزدیک از مرکز کلان‌شهرها ابلاغ خواهد شد.
 در تعطیلات عید فطر با ورود مسافران مشکلات زیادی به ویژه در زمینه سرویس‌دهی داشتیم، توجیه شهرداری چیست؟
حجم ورودی مسافر به همدان بی‌سابقه و بسیار بود. ما از تمام خدمات استفاده کردیم. احساس می‌شود که شهر به برخی سرویس‌های موقت هم نیاز دارد. حجم زیاد مسافر همیشگی نیست باید به فکر تأسیسات و امکانات موقت هم بود. هر چند به لحاظ رونق گردشگری در همدان به فکر ایجاد کمپ‌ها، پارکینگ‌ها، سرویس‌های بهداشتی و... هستیم که در درازمدت محقق می‌شود.
به این موضوع هم معتقدیم که حداقل 18 دستگاه در امر پذیرش و پذیرایی از مسافران دخیل هستند. باید همه با هم برای پذیرایی از مسافران کار کنیم. البته امسال هم به لحاظ گرمای زیاد با وجود اینکه مراکز بسیاری با امکانات لازم برای مسافران در نظر گرفته بودیم آنها ترجیح می‌دادند در فضای سبز بیرون باشند. این را هم بگوییم برخی استان‌ها اعلام کرده بودند که ظرفیت پذیرش مسافر را ندارند و از مسافران خواسته بودند که به آن شهرها نروند؛ در حالی که ما آنها را پذیرفتیم و با تمام توان کار کردیم و در این بین کمبودها و کاستی‌ها را شناختیم تا برنامه‌ای مدون برای آنها داشته باشیم.
 تابستان فصل گردشگری است اما همدان تبدیل به یک کارگاه عمران شده است، آیا این برنامه‌ریزی برای عمران شهری در این فصل مناسب است؟
طرح‌هایی که برای عمران شهری در نظر گرفته می‌شود تا بودجه لازم برای آن ابلاغ و مراحل تفاهم‌نامه و قرارداد با پیمانکار بسته شود حداقل دو ماه به طول می‌انجامد. حجم اعتبارات ما در شش ماهه جوابگوی پروژه‌ها نیست. وقتی برای پروژه‌ها زمان آغاز و پایان تعریف شده است چه انتظاری است که ما تنها در چند ماه کاری همدان بتوانیم آنها را به اتمام برسانیم اگر چنین شود برای اتمام پروژه 27 ماهه آیت‌ا... نجفی به طور قطع باید پنج سال با احتساب ماه‌های کاری که گردشگر در همدان نیست و هوا مناسب کار است را در نظر بگیریم!
ما حتی برای پل‌ها در زمستان در دمای زیر 25 درجه زیر صفر هم کار کردیم. برخی محورها که مسافر در آن تردد دارد مقطع به مقطع کار انجام می‌شود.
در حوزه ترافیک ایمن‌سازی ترافیک مدنظر است. افزایش ناوگان اتوبوس‌رانی، تاکسی‌رانی، ایجاد Brt و در نهایت افزایش توان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک ملاک عمل ماست.
بیشترین مشکل ما در حوزه رفتارهای ترافیکی است. نحوه رانندگی، پارکینگ و... باید فرهنگ‌سازی شود.
این شهرداری کوشیده با نصب نرم‌افزار‌هایی برای مدیریت ترافیک به ویژه نصب دوربین‌های نظارت تصویری در 20 نقطه شهر که به 40 نقطه خواهد رسید و پنج دوربین ثبت تخلف که به 10 دوربین خواهد رسید از بار ترافیکی بکاهد.
درباره بلندمرتبه‌سازی هم مجوزهای لازم طبق قانون ارائه می‌شود و هیچ زور و قدرتی در آن دخیل نیست؛ هر کس متقاضی باشد طبق قانون برخورد می‌شود.
 آیا فعالیت پارکبان‌ها قانونی است؟
پارکبان‌ها فعالیت قانونی دارند. پولی که جمع می‌کنند نصیب شهرداری نمی‌شود بلکه به خزانه کشوری می‌رود تا بعد تقسیم شود.
پایان بخش این نشست سه ساعته تقدیر از شهرداری به دلیل نصب بنرهای تبریک روز خبرنگار برای نخستین بار در سطح استان بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com