تئاتر خياباني همدان در دنيا درخشيد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75139 تاریخ انتشار:  1395-09-28 - 05:45 تعداد بازدید:  7134
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پایان کار23 مین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با معرفی برترینها
تئاتر خياباني همدان در دنيا درخشيد

نویسنده : اعظم اسلامي‌خواه

انتخابات مجلس نهم

■ معاون وزير: بخشی از عدالت فرهنگی اجراشد

■ كرمي: مسئولان كمك كنند تئاتر شايسته‌اي براي كودكانمان داشته باشيم
■ خبر درگذشت جعفر والي هنرمند پيشكسوت تئاتر 

■ بهداد بليغ‌فر از همدان بهترين كارگردان نمايش خياباني شد
■ مهدي حبيبي، كارگردان همداني در نمايش خياباني تقدير شد    
■ بهرام دوست‌قرين كارگردان نمايش «رنگ رنگ نقاشي» منتخب مخاطبان شد

همدان‌پيام: بيست‌وسومين اختتاميه جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان كمي متفاوت از جشنواره‌هاي پيشين برگزار شد. اين‌بار نخستين تقديرشونده فرزند آخرين شهيد مدافع حرم همدان حسين بشيري بود. وقتي عليرضا كودك حدوداً 9 ساله اين شهيد به روي سن دعوت شده، غم اين كودك حاضران در سالن را منقلب كرد. استاد تئاتر استان مرحوم مهيمني و مرحوم علي وزيني نيز هنرمندان همداني بودند كه اختتاميه با ياد آنها آغاز شد. سپس فاضل عبادي، مدير اجرايي جشنواره به روي سن آمد و از حضور 130 هزار نفري مخاطبان در اين جشنواره خبر داد و گفت كه در اين دوره از جشنواره جشن 100 سالگي تئاتر ايران با ياد مرحوم باغچه‌بان در قالب سخنراني، كارگاه و حضور ميهمانان ويژه برگزار شد اما برگزاري چنين جشنواره‌هايي بدون حمايت مديران، مسئولان و هنرمندان امكان‌پذير نيست.
در اختتاميه تعداد سخنرانان و مقدار صحبت‌ها كم بود و زمان حدود 3 ساعتي مراسم به تقدير از برگزيدگان جشنواره اختصاص داشت.
اما بخش ديگر به بزرگداشت رضا فياضي، پيشكسوت تئاتر كودك و نوجوان كشور اختصاص داشت. وقتي فياضي به روي سن دعوت شد اشك شوق از چشمانش سرازير شد. وي به خاطر فشار و حجم كار در طول چند روز جشنواره، شب قبل از اختتاميه در بيمارستان بستري و قبل از آغاز مراسم مرخص شد؛ اما وقتي به روي سن آمد و تشويق‌هاي طولاني‌مدت و ايستاده حاضران را ديد چند دقيقه‌اي بر روي سن راه رفت و با حركات دست تشويق‌كنندگان را همراهي كرد.
فياضي وقتي ميكروفن را به دست گرفت به حاضران گفت كه وقتي به روي سن آمدم نمي‌توانستم بايستم اما ايستادم تا عشق و محبت شما را پاسخ بدهم. تا چند دقيقه پيش درد و تپش قلب داشتم اما اكنون حال خوبي دارم.
وي سپس درباره اهميت تماشاي تئاتر و تأثير آن در اداره كشور گفت: اگر قرار است كه براي كودكان كار كنيم بايد به هنر، ادبيات و انديشه مسلح باشيم و تا زماني كه انديشه بالنده وجود نداشته باشد، نمي‌توان كار كرد.
اين هنرمند تئاتر كودك و نوجوان ادامه داد: اگر اكنون مسئولان يكبار خودشان در كلاس‌هاي خلاق تئاتر حاضر شوند ما در آينده  هم دولتمردان بزرگي خواهيم داشت. موضوع تئاتر به قدري پراهميت است كه در كشور چين 25 كودك را فرستاده‌اند در كلاس‌هاي خلاق و فشرده به مدت 25 سال آموزش ببينند تا مسئوليت كشور را در آينده به دست آنها بسپارند.
فياضي در پايان سخنان كوتاهش گفت: آرزو مي‌كنم همه شما روزي با قدرت در اين صحنه و در جاي من بايستيد و مردم شما را تشويق كنند كه اين لذتبخش‌ترين اتفاق است؛ مخصوصاً كه همسري در كنارتان داشته باشيد كه به شما عشق بورزد.
فياضي وقتي از سن پايين آمد محمدابراهيم الهي‌تبار، معاون سياسي امنيتي استاندار به وي شاخه گلي تقديم كرد. الهي‌تبار در اختتاميه نيز احترام ويژه‌اي به پيشكسوتاني چون احترام برومند گذاشت.
برنامه طبق روال جشنواره‌هاي بزرگ طوري تنظيم شده بود كه در بين هر سخنراني يا برنامه‌اي يكي از سخنراني‌ها انجام مي‌شد. اما آنچه كه كارگردان اين اختتاميه به آن توجه كرده بود، ساخت دكور و حتي برنامه‌اي براي آن تحت عنوان شهر فرنگي بود، به طوري كه با پخش كليپ فضايي نوستالوژيك از همدان قديم ايجاد شد.
*به يك دهه تئاتر كشور افتخار مي‌كنم
دبير جشنواره يكي ديگر از سخنرانان جشنواره بود. شهرام كرمي در ابتدا گفت: به يك قرن پيشينه تئاتر كودك و نوجوان ايران افتخار مي‌كنيم، اما اين پيشينه مي‌طلبد كه مسئولان به بسياري از حوزه‌هاي تئاتر كشور توجه ويژه داشته باشند و كمك كنند تا بتوانيم تئاتر شايسته‌اي براي كودكانمان داشته باشيم.
كرمي ادامه داد: چون مرا به عنوان دبير مي‌شناسند همه فكر مي‌كنند كه اين جشنواره با ديد من برگزار شده اما اين كار حاصل كار و فكر جمعي است.
اين هنرمند تئاتر كشور در پايان سخنانش گفت: من ديگر نمي‌خواهم دبير جشنواره باشم و اميدوارم مسئولان دوره بعدي جشنواره را با دبيري شخص ديگري برگزار كنند.
اما وقتي كه معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به روي سن آمد، گفت: بايد دبير جشنواره بيست‌وچهارم هرچه سريع‌تر مشخص شود كه پيشنهاد من همان «شهرام كرمي» است و وقتي مورد تشويق تعدادي از حضار قرار گرفت، خطاب به شفيعي، مديركل انجمن نمايشي كشور گفت: اين تشويق نشان مي‌دهد كه دبيري شهرام كرمي خواست هنرمندان هم هست پس هرچه سريع‌تر تصميم بگيريد و دبيرخانه دائمي جشنواره تئاتر كودك و نوجوان را فعال كنيد.
علي مرادخانه ادامه داد: امسال اتفاق خوبي كه در جشنواره افتاد اين بود كه در همه شهرستان‌ها نمايش و برنامه‌هاي جشنواره به نمايش درآمد، در واقع بخشي از عدالت فرهنگي در اينجا اجرا شد و اين خواست دولت است.
وي سپس گفت: پيشنهاد مي‌دهم در طول سال تئاتر كودك و نوجوان اجرا و از برگزيدگان آنها براي جشنواره انتخاب شود.
مرادخاني ادامه داد: اين جشنواره در همدان استقبال خوبي شد، بنابراين به تأمين زيرساخت‌هاي اين تئاتر توجه بيشتري شود.
در پايان مراسم وقتي معرفي برگزيدگان بخش‌هاي جشنواره به پايان رسيد، اصغر همت از پيشكسوتان و داوران بخش مسابقه تئاتر نوجوان، ميكروفن را به دست گرفت و خبر درگذشت «جعفر والي» از پيشكسوتان تئاتر كشور را اعلام كرد و ياد مرحوم داود رشيدي را گرامي داشت كه موجب شد حاضران در سالن لحظاتي را در سكوت و غم سپري كنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com