1403-01-181403-01-28bool(false) سهم نمايندگان ملاير از مجلس نهم چه بود؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72028 تاریخ انتشار:  1395-04-09 - 05:45 تعداد بازدید:  5628
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سهم نمايندگان ملاير از مجلس نهم چه بود؟

نویسنده : سيده ساجده شوبيري

تا انتخابات 92

در 7 اسفندماه 94 مردم بار ديگر در انتخابات شرکت کردند تا پس از دولتی اعتدالگرا، مجلسی معتدل تشکیل دهند و تغییري ديگر در بدنه سياسي كشور رقم بزنند، زيرا مجلس نهم، مجلسی پرحاشیه بود و از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم از رأی اعتماد به وزرا تا تصویب برجام ‌ساز مخالف بود. مخالف‌خواني‌ها در برخي موارد تا اندازه‌اي عجيب بود كه گويا نمايندگان از ابتداي اين دولت پاي به ايران گذاشته‌اند و تا پيش از آن در فرنگستان سكونت داشته‌اند!
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران در طول ادوار مجلس شورای اسلامی، دوره نهم بیشترین کنش‌ها و واکنش‌های سیاسی را از سوی نمایندگان و البته رؤسای دولت‌های وقت به خود دید.
طرح استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت احمدی‌نژاد را شايد بتوان يكي از جنجالي‌ترين روزهاي مجلس نهم خواند؛ همان روزي كه احمدي‌نژاد با پخش ویديویی از صحبت‌هاي فاضل لاريجاني و سعيد مرتضوي، سعي داشت دلیل استیضاح وزیرانش را جلوگیری دولت از زدوبندهای برادران لاریجانی عنوان کند.
پس از سر کار آمدن دولت یازدهم، چالش‌ها خیلی زود و همزمان به رأی اعتماد به وزرا آغاز شد. این چالش به قدری جدی بود که نمایندگان، رأی اعتماد خود به فرجی‌دانا، وزیر وقت علوم را به بهانه پیگیری بورسیه‌های غیرقانونی پس گرفتند.
پخش تصاویری از دختران به اصطلاح بدحجاب و ساپورت‌پوش در صحن علنی مجلس نهم توسط علي مطهري در سومین سال از فعالیت این مجلس بود كه سروصداي زيادي به پا كرد.
قراردادهای کرسنت گازی نيز وزیر نفت دولت يازدهم را در مقابل اتهامات نمایندگان مجلس نهم قرار داد؛ قراردادي كه در زمان وزارت زنگنه در دولت‌های ششم و هفتم منعقد شده بود و بارها او را براي پاسخ به سؤال نمايندگان به مجلس كشاند.
حمله به علي مطهري در مجلس در دي‌ماه 93 و ناتمام ماندن نطق وي، حواشی برجام و توافق‌نامه ژنو و تهدید علي‌اكبر صالحی توسط نمايندگان به مرگ از دیگر رويداد‌هاي مجلس پرحاشيه نهم بود.
نمايندگان حوزه انتخابيه ملاير هم در مجلس نهم از قافله مخالف‌خواني با دولت و وزرا عقب نماندند و هرجا نامه‌اي، طرحی و مصوبه‌ای عليه دولت بود، ردپايي از نمايندگان ملاير به چشم مي‌خورد و شايد همين امر موجب شد تا پس از انتخابات 7 اسفندماه، هيچ يك از این نمایندگان مسافر بهارستان نشوند.
علی‌نعمت چهاردولی كه در دور قبل 44 هزار و 829 رأی را به خود اختصاص داده بود، در اين دوره ميزان آراي وي به 19 هزار و 279 رأي تقليل يافت. همچنين احمد آریایی‌نژاد كه در دور دوم انتخابات مجلس نهم و در رقابت با حسن ونايي موفق شده بود، 50 هزار و 631 رأی را به خود اختصاص دهد، در اين دوره جايگاهي بهتر از هفتمي به دست نياورد و تنها 11 هزار و 867 رأي از آراي مردم ملاير را به خود اختصاص داد.
 رهاورد عضويت در كميسيون‌ها
نمايندگان ملاير در 4 سالي كه گذشت در دو كميسيون عمران و بهداشت و درمان عضويت داشتند كه اگر به نحو احسن از این حضور استفاده مي‌كردند، بسياري از مشكلات شهرستان حل مي‌شد.
حضور در كميسيون عمران اين انتظار را ايجاد كرده بود كه حداقل تكليف پروژه‌هاي نيمه‌كاره شهرستان برحسب اولويت مشخص شود؛ هرچند با توجه به شرايط اقتصادي كه دولت با آن درگير بود، قطعاً انتظار آغاز به كار پروژه جديد نمي‌رفت، اما به سرانجام رسيدن پروژه‌هایي كه اولويت بالايي داشت، حداقل مطالبه مردم بود كه پس از گذشت 4 سال اجابت نشد.
به سرانجام نرسيدن تصفيه‌خانه و خط ‌انتقال آب سد كلان -كه در برهه‌اي از زمان قرار بود سرمايه‌گذار بخش خصوصي داشته باشد و در مقطعي ديگر شامل اعتبارات سفر رياست‌جمهوري شد-، متوقف شدن خط راه‌آهن ملاير به نهاوند، فراموش شدن فرودگاه ولي‌عصر(عج)، رها شدن استاديوم 5 هزار نفري شهر به حال خود، بلاتکلیف ماندن منطقه ويژه اقتصادي سامن، 4بانده شدن دو محور پر حادثه منتهي به ملاير از آورزمان و بروجرد -كه سال‌هاست قرباني مي‌گيرد- و بسياري از پروژه‌های ديگر بخشی از این قصه پر غصه است، اما در نهايت فرجام آن مشخص نشد.
با حضور نماينده ديگر شهرستان در كميسيون بهداشت‌ودرمان، اين توقع ميان مردم ايجاد شده بود كه يك دانشكده علوم‌پزشكي در شهرستان ايجاد شود تا در بحث تأمين پزشك شهرستان گام مؤثري باشد.
شايد بايد ملاير در اين 4 سال رو به توسعه حركت مي‌كرد؛ اما تنها به بازگشايي مجدد دانشكده پرستاري پس از سال‌ها تعطيلي بسنده شد، اين در حاليست كه شهرستان‌هاي كوچك‌تر استان مثل اسدآباد داراي دانشكده علوم‌پزشكي هستند.
اين پرسش مي‌تواند مطرح باشد چرا با وجود وزيري توانمند در حوزه بهداشت‌ودرمان، در شهرستان ملاير مشكلاتي از جمله كمبود تجهيزات بيمارستاني، به سرانجام نرسيدن اورژانس بيمارستان امام حسين(ع)، نبود بيمارستان تخصصي و ... باقي ماند؟
 گره كور اشتغال باز نشد
از سوی دیگر در این 4 سال نمایندگان شهرستان اقدام مؤثر و مفیدی نتوانستند برای حوزه اشتغال انجام دهند. کارشناسان كشاورزي به توانمندي شهرستان در اين صنعت اشاره كردند كه همچنان مغفول مانده است. به گفته ناظران، استفاده از صنايع ‌تبديلي هم مي‌تواند مشكلات اقتصادي شهرستان را سامان ببخشد و هم گره كور اشتغال را باز كند.
با وجود شهرك‌هاي صنعتي متعدد در ملاير، اما حال واحدهاي توليدي و صنعتي شهرستان خوب نيست و اغلب تعطيل و نيمه‌تعطيل هستند. كاش در 4 سال گذشته راه چاره‌اي انديشيده مي‌شد تا جوانان شهرستان را وادار به دوري از خانواده نكند.
از موارد ديگري كه در اين 4 سال در اكثريت جلسات به آن اشاره شد، مجتمع‌هاي آبرساني روستايي بود. ملاير داراي 206 روستاي داراي سكنه است؛ اما تنها يك مجتمع آبرساني نيمه‌كاره دارد كه 4 سال ديگر گذشت و حتي كلنگ احداث مجتمعي ديگر بر زمين زده نشد.
 تقابل با دولت، دردي از مردم دوا نكرد
برخي كارشناسان سياسي معتقدند مخالفت‌هاي گاه و بي‌گاه نمايندگان شهرستان با دولت -كه حتي علني كردن آن مبني بر رأي اعتماد ندادن به وزراي دولت حاصلش مي‌شود- و بي‌بهره ماندن شهرستان از سفر رياست‌جمهوري كه حتي يك وزير از هيأت دولت به ملاير نمي‌آيد و دولت به حضور معاون پارلماني رئيس‌جمهور در شهرستان بسنده مي‌كند، تا دست آخر از اعتبارات سفر چيزي عايد شهرستان نشود.
با توجه به مشكلات شهرستان در حوزه‌هاي بهداشت‌ودرمان، صنعت، كشاورزي و آب، ميراث فرهنگي و... اين سفر بهترين موقعيت براي حضور وزرا در شهرستان بود تا دردي از مردم دوا شود اما نه دردي دوا شد و نه مشكلي برطرف.
از سوی دیگر تقابل نمايندگان با دولت موجب ضربه به اقتصاد شهر شد. اقدامات سياسي آن طبعاً باید براي منافع شهرستان باشد، زيرا مردم نماينده خود را به مجلس مي‌فرستند تا پيگير حقوق آنها در زمينه‌هاي مختلف باشد نه اينكه منافع سياسي گروه‌ها به منافع شهر و مردم ارجحيت پیدا کند.
 نطق آخر، نطق دردسرساز
كارشناسان فرهنگي يكي از نقاط ضعف 4 سال گذشته را در جذب نشدن بودجه‌هاي فرهنگي به صورت دائمي و سالانه مي‌دانند. آنها معتقدند استفاده نكردن از ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي شهرستان، شعارزدگي و ضعف شوراي فرهنگ عمومي از مواردي است كه اجازه نداد تا ملاير به عنوان شهري كه لقب فرهنگي بودن را به دوش مي‌كشد، از توسعه‌يافتگي لازم برخوردار شود.
در همین حال این نمایندگان بعضاً به جای آنکه مُعرف فرهنگ این شهر باشند با اظهارات و رویکرد خود ضد تبلیغ کردند؛ مصداق بارز آن نطق يكي از نمايندگان در روزهای پایانی عمر مجلس نهم بود. وی گفته بود: «برخی کاندیدا‌ها با توزیع مواد مخدر، سیم‌کارت و پول، آرای مردم را خریداری می‌کردند.» این اظهارات شاز و عجیب در حالی توسط این فرد مطرح شد که ناظران معتقدند نماينده‌اي كه توسط مردم شهر انتخاب مي‌شود بيانگر ديدگاه‌ها، فرهنگ و نماد آن شهر در مجلس است و زيبنده نبود كه از زبان يك نماينده مجلس -كه در تريبون‌هاي مختلف بازتاب دارد- به شعور سياسي مردم توهين شود.
قرار نيست موفق نشدن يك كانديدا موجب تخريب نماينده منتخب يا از آن بدتر تخريب مجموعه‌اي به نام مردم شهرستان شود. اين رويكرد و اظهارات نه تنها اقدام مثبتي نبود؛ بلكه حركتي بر عليه شهرستان و زير سؤال بردن فرهنگ مردم این شهر بود.
 توصیه به نمایندگان فعلی
به طور قطع مسیر گذشته می‌تواند چراغ راه آینده باشد، اگر تدبیر به خرج دهیم و عاقلانه تصمیم بگیریم؛ بر همین اساس نمایندگان منتخب مجلس دهم از شهرستان ملایر می‌توانند از عملکرد و رویکرد نمایندگان قبلی عبرت گرفته و خطاهای آنان را تکرار نکنند.
البته این تمام ماجرا نیست؛ مردمی که با هزار امید پای صندق‌های رأی رفته‌اند انتظارات و مطالبات بیشتری دارند که به حق نیز هست. به عبارت دیگر ملایري‌ها علاوه بر اینکه از نمایندگان فعلی مجلس می‌خواهند تا نواقص گذشته رفع شود، ایده‌های جدیدی را نیز مطرح می‌کنند که اگر با اقدامات پیگیرانه ایده‌های فوق عملی شود، به نظر می‌رسد همفکری، هم‌جریانی و هم‌داستانی نمایندگان منتخب فعلی با دولت حسن روحانی می‌تواند نویدبخش روزهای خوبی برای ملایر باشد، زيرا تجربه ثابت كرده، اگر نماینده زاویه آشکاری با دولت نداشته باشد در کنار انجام وظایف قانونی نمایندگی می‌تواند منافع مردم حوزه انتخابیه خود را محقق سازد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com