وقتی گردشگران میراث جهانی را به ستوه می‌آورند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68219 تاریخ انتشار:  1394-11-15 - 05:45 تعداد بازدید:  4478
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وقتی گردشگران میراث جهانی را به ستوه می‌آورند

تا انتخابات 92

 صنعت گردشگری یکی از عوامل رشد و رونق اقتصادی کشورها محسوب می‌شود، اما در عین حال هجوم بیش از حد گردشگران می‌تواند مخاطرات و چالش‌هایی جدی برای محوطه‌های تاریخی ایجاد کند. به گزارش ایسنا، چهار محوطه تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو سبب حضور بیش از ظرفیت گردشگر، با چالش‌هایی اساسی دست و پنجه نرم می‌کنند.
 ماچوپیچو (پرو)
معروف‌ترین محوطه تاریخی در این فهرست «ماچوپیچو»، شهر گمشده اینکاها است که از قطع درختان‌، مدیریت نامناسب فاضلاب‌ و تاخت وتاز کشاورزی به ستوه آمده، اما هنوز در فهرست میراث در معرض خطر یونسکو قرار نگرفته‌ است.
متخصصان پرویی زنگ خطرهایی دیگری را نیز به صدا درآورده‌اند و معتقدند دود خودروها و جاپاهای بی‌شمار در این منطقه می‌تواند عملکردی مشابه به یک زلزله کوچک داشته باشد و منجر به فروریختن معابد و دیگر سازه‌ها شود. بازدید روزانه دو هزارو 500 نفر از «ماچوپیچو» ظاهرا بسیار فراتر از ظرفیت ایمن این محوطه است.
 اوموری (ژاپن)
این شهر در غرب کشور ژاپن براساس اعلام شورای جهانی محوطه‌ها و بناهای تاریخی دارای ارزش جهانی برجسته‌ای نیست. تنها جاذبه این منطقه یک معدن متروکه نقره است و در کنار ميهمان‌خانه هشت تخت خوابه در این شهر هیچ زیرساخت گردشگری ایجاد نشده است.
اما با لابی گسترده مقامات ژاپنی این محوطه در سال 2007 به فهرست میراث جهانی یونسکو راه یافت. یک سال بعد یک میلیون گردشگر به این منطقه هجوم آوردند و سبک زندگی آرام ساکنین بومی را درهم شکستند.
یکی دیگر از محوطه‌های جنجالی در کشور ژاپن که سال گذشته جهانی شد‌، کارخانه‌ها و معادن انقلابی صنعتی در «میجی» بود.
 لیجیان (چین)
شهر 800 ساله «لیجیان» در میان تبلیغات گسترده در سال 1997 وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شد و امروزه یکی از پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری چین محسوب می‌شود.
غیربومی‌ها با سرمایه‌های بیشتر وارد این منطقه شدند و با جمعیت عمدتا از اقلیت‌ قومی شهر دچار چالش شدند‌، بومی‌هایی که معتقدند در حال از دست دادن هویت‌شان هستند. در دهه نخست سال 2000 میلادی بسیاری از خیابان‌های ساخت قدیم شهر تا 90 درصد در اختیار افراد تازه‌وارد قرار داشت.
شهری که تا پیش از ثبت جهانی حدود 150 هزار نفر بازدیدکننده در سال داشت، سه سال بعد میزبان 8/2 میلیون نفر و سال گذشته پذیرای 16 میلیون گردشگر بود.
 مون سن میشل (فرانسه)
این جزیره کوچک با صومعه‌ای شگفت انگیز نخستين میراث ثبت شده کشور فرانسه در یونسکو است. این جزیره که یک مقصد گردشگری زیارتی در قرون وسطی بوده، در طول سال‌ها دست خوش تغییرات فراوانی شد و حتی در زمان انقلاب فرانسه به عنوان زندان استفاده می‌شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com