"باغبان از پي من تند دويد
سيب را دست تو ديد
غضب آلود به من كرد نگاه
سيب دندان زده از دست تو افتاد به خاك
و تو رفتي و هنوز،
سالهاست كه در گوش من آرام آرام
خش خش گام تو تكرار كنان مي دهد آزارم
و من انديشه كنان غرق در اين پندارم
كه چرا باغچه كوچك ما سيب نداشت"
حمید مصدق
مهرماه و آغاز برداشت سیب از باغات نهاوند، از ۱۴هزار هکتار باغ در این شهرستان ۴هزار و ۷۰۰هکتار آن به انواع سیب اختصاص دارد که سیب زرد و قرمز بیشترین نوع این محصول در شهرستان است که بنا به پیش بینی ها با توجه به سرمازدهگی فصل بهار ، از هر هکتار ۱۵تا ۲۰تن برداشت این محصول را خواهیم داشت.
سهم اندک سردخانه ها از ذخیره سیب
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند از عرضه عمده این برداشت بصورت خام و تازه خوری و ارسال به شهرهای مختلف کشور خبر می دهد و اینکه تنها ۱۵تا۲۰درصد آن به دلیل ظرفیت اندک سردخانه ها در شهرستان ذخیره و نگه داری می شود.
به گفته منیژه کیانی سردخانه ها و واحدهای فرآوری در شهرستان به دلیل حداقل طرفیت و موجودیت کمترین سهم از این محصول در شهرستان را دارند
وعده خفته ایجاد صنایع فرآوری
سال هاست وعده افزایش ظرفیت سردخانه ای و واحدهای فرآوری برای جلوگیری از خام فروشی تولیدات کشاورزی و باغی شهرستان مطرح می شود اما در نهایت فصل برداشت که می شود محصولات زراعی و باغی شهرستان که در اغلب آن ها بیشترین بردلشت و سطح زیر کشت در استان را دارد، خام فروشی عرضه می شود و سود و اشتغالی که انتظار می رود حسرتی می شود در حاصل کشت و کار کشاورز و باغدار یا در نهایت روانه جیب دلال می شود!
اگر چه داشته ها و ظرفیت های تولیدی در نهاوند با برنامه ریزی و ارائه ایده می تواند کمک قابل توجهی به توسعه اقتصادی و افزایش درآمد و تقویت اشتغال در حوزه باغداری و کشاورزی در شهرستان شود اما اتکا کردن به روش های سنتی و حداقل رسیدن حمایت ها ، این روزها عکس موضوع را تجربه می کنیم.
تلاش برای تقویت صنایع تبدیلی
برداشت محصول سیب نهاوند آغاز شده است ،قرار است پس از سال ها تعطیلی جشن برداشت این محصول با هدف حمایت از تولیدات باغی و کشاورزی و جذب سرمایه گذار برای توسعه صنایع تبدیلی جشنواره برداشت این محصول در بام نهاوند برگزار شود.
نمایشگاه عرضه محصولات باغی و کشاورزی
معاون عمرانی فرماندار نهاوند با بیان اینکه این جشنواره با هدف حمایت از باغداران و کشاورزان شهرستان و با حضور مسولین استانی ۱۰مهرماه دربام نهاوند برگزار خواهد شد، تصریح کرد؛ در حاشیه این آئین نمایشگاه عرضه انواع محصولات کشاورزی و باغی ،سوغات و صنایع دستی نهاوند برقرار و از فعالان این حوزه تجلیل به عمل خواهد آمد.
به گفته جعفر سلگی این برنامه علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی و تشویق باغداران و کشاورزان در حوزه تولیدات مورد نظر، با توجه به وجود زیر ساخت ها شرایط برای توسعه واحد های فرآوری و جلوگیری از خام فروشی و حمایت از بخش صنایع تبدیلی که مطالبه مهم این بخش است، تقویت خواهد شد.
از برگزاری جشنواره ها حمایت می کنیم
مجید یوسفی نوید شهردار نهاوند هم از حمایت برگزاری جشنواره های مختلف در شهرستان با هدف حمایت از تولیدات داخلی و بومی شهرستان و تقویت اقتصاد گردشگری و کشاورزی با توسعه زیر ساخت ها و عرضه محصولات باغی و آش ها و صنایع غذایی محلی و... خبر داد.