جشنواره فیلم و تئاتر کودک را دو دستی تقدیم کردیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 24 آذر 1403

Today : Sat, December 14, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134672 تاریخ انتشار:  1402-07-16 - 10:44 تعداد بازدید:  2804
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بازخوانی یک پرونده در روز کودک
جشنواره فیلم و تئاتر کودک را دو دستی تقدیم کردیم

تا انتخابات 92


امروز روز کودک است. در شهری که مسئولان می‌گویند شهر دوست‌دار کودک هستیم به همت مسئولان دو جشنواره مهم فیلم و تئاتر مربوط به کودکان از این استان رخت بر بسته‌اند.

سینمای کودک و نوجوان برای نخستین بار در اولین دوره از جشنواره فیلم فجر که در سال ۱۳۶۱ برگزار شد ۲۲ دوره از این جشنواره را در شهر اصفهان، شش دوره در شهر تهران، پنج دوره در شهر همدان و یک دوره در شهر کرمان برگزار کرد.

همچنین این جشنواره بین‌المللی در طول ۳۴ دوره برگزاری؛ ۱۷ دوره در مهرماه، هفت دوره در بهمن‌ماه، سه دوره در آبان ماه، سه دوره در شهریورماه، دو دوره در تیرماه، یک دوره در اردیبهشت‌ماه و یک دوره در مردادماه برگزارشده است.

درانجام کار خطیر برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان پس از تهران، شهر زیبا و تاریخی کرمان برای یک دوره و اصفهان نیز درچندین دوره میزبان‌های شایسته این رویداد پردامنه فرهنگی درعرصه صنعت سینمای ایران بودند تا توقفی کوتاه در این حرکت بالنده ایجاد شد و بدین سان بود که همدان به اعتبار تاریخی کهن و آوازه‌ای جهان گیر در عرصه فرهنگ و هنر به‌عنوان میزبان جشنواره پا پیش گذاشت و با عزمی جزم و تدارکی وسیع بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان را سال 1386 برگزار کرد.

جشنواره بیست و یکم درحالی در همدان برگزار شد که از حدود هشت ماه قبل با تشکیل ستاد ویژه‌ای در استانداری، ادارات و سازمانهای کلیدی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امکانات و توان بلقوه انسانی و تدارکاتی خود را در اختیار این ستاد گذاشتند و کارهای مقدماتی برای انجام یک کار بزرگ و تاثیرگذار درساختارهای فرهنگی و اجتماعی دیاری دیرپا شروع شد.

سرانجام همدان از تاریخ هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ماه سال 86 میزبان جشنواره بود و شور شوق قشرهای مختلف بویژه کودکان و نوجوانان علاقمند همدانی و شهرهای دور ونزدیک استان فضایی را برای برگزاری این جشنواره بوجود آورده بود، که یاد و خاطره‌های شیرین و مثال زدنی آن انگیزه اصلی برای برگزاری مداوم این جشنواره و دیگر همایش‌ها و تشکل‌های این چنینی دراین خطه مهربان و زیباشناس بود.

جشنواره بیست ویکم همانگونه که انتظار می‌رفت با استقبال شدید قشرهای مختلف مردم بویژه مخاطبان اصلی آن یعنی کودکان ونوجوان قرار گرفت .

برنامه‌های جنبی فراوانی از جمله نور افشانی شبانه در پنج شب برگزاری جشنواره، کارهای نمایشی توسط هنرمندان تئاتر کشور، برنامه‌های زنده تلویزیونی برای کودکان با حضور عمو پورنگ، جشن و شادمانی و مسابقه‌های متعدد فرهنگی به یمن حضور جشنواره درهمدان برگزار شد.

این جشنواره همچنین مورد توجه و استقبال خوب گروه‌های خبری رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی قرار داشت و صدها خبر، گزارش و فیلم برای پخش از رسانه‌های داخلی وخارجی از آن تهیه شد و یکی از نکته‌های قابل توجه و برجسته این حضور همه جانبه این بود که همگان در پایان جشنواره همدان به این مهم اذعان داشتند که  همدان میزبانی شایسته و در خور تحسین برای این رویداد مهم وتاریخی بود.

اما رایزنی‌های انجام شده توسط اصفهانی‌ها برای برگرداندن جشنواره و دعوای دو استان همدان و اصفهان، بر سر این موضوع باعث شد که جشنواره پرسابقه ایران دو تکه شود!

همین موضوع تا چندسال، محل چالش وپیگیری نمایندگان مجلس همدان ومسئولان این خطه شد و درنهایت مسئولان سازمان سینمایی ترجیح دادند،مشکل را با تقسیم جشنواره بین دواستان رفع و رجوع کنند که البته آن هم به درستی محقق نشد و جشنواره فیلم کودک و نوجوان تماماً از همدان رفت!

شهر همدان در مهر سال 89 شاهد آخرین میزبانی جشنواره کودک در بیست و چهارمین دوره این رویداد بین‌المللی بود.در این سال با وجود اعلام آمادگی همدان برای برگزاری، پس از چهار جشنواره از همدان رفت.

 و اما جشنواره تئاترکه می‌توانست لااقل محلی برای ایجاد شادی و نشاط در شهری که ادعا کرده شهر دوست دار کودک است، باشد هم از بی‌توجهی مسئولان امر دچار همین چالش شده و اینبار یزدی‎ها این فرصت را از ما گرفتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار تلاش کرد تا این جشنواره مهم و با سابقه، در استان کهن همدان باقی بماند و برای نشان دادن حسن نیت خود، سال گذشته، تمام اعتبار برگزاری این رویداد را متقبل شد، اما باز هم همکاری مناسب از سوی میزبان به عمل نیامد که در نهایت مشخص شد مسئولان، اصولا تمایلی برای برگزاری این جشنواره در این شهر تاریخی و فرهنگی ندارد.

استاندارهمدان در صحبت‌های خود در نشستی با خبرنگاران با هدف تبیین برنامه‌های هفته دولت بیان کرد: مباحث اعتبارات جشنواره‌ها مشخصا به وزارت ارشاد مربوط است و اعتبار مشخصی در مورد ماموریت دستگاه‌ها به ما اختصاص نمی‌دهند.

قاسمی فرزاد گفت: در مورد جشنواره تئاتر کودک می‌گویند شما هم اعتبار بدهید. ما می‌توانیم با مشارکت بخش خصوصی کار را پیش ببریم اما اینکه تکلیف باشد چنین نیست و ظاهرا تکلیف شده است.

با همه این تفاسیر و رایزنی‌هایی که صورت گرفت؛ این جشنواره بعد از سال‌ها فعالیت در همدان به یزد منتقل شد و جشنواره‌ای که از اساس به جشنواره تئاتر کودک همدان معروف بود بیست و هشتمین دوره خود را در شهر یزد برگزار خواهد کرد.

استان همدان که طی سال‌های گذشته به دنبال برگزاری نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان و جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در همدان بود، اکنون جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را نیز از دست داد.

 اما برگزاری تاثیرات جشنواره برای همدان

این جشنواره علاوه بر ایجاد شور و نشاط کودکانه در شهر، باعث تحرک مسئولان در انجام اقدامات لازم برای بازسازی و بهینه سازی زیر ساخت نمایشی استان، از جمله 5 سالن نمایش فیلم مردمی و یک سالن با تجهیزات ویژه نمایش فیلم به صورت ویدیویی به همراه سالن مخصوص آیین های افتتاحیه و اختتامیه شد. سالن سازمان دانش آموزی و سالن خانه معلم همدان بازسازی و با تجهیز این سالن ها 700 صندلی به ظرفیت نمایشی استان اضافه شد.

امضای موافقت نامه بین موسسه سینما شهر و کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان برای بازسازی سالن نمایش فیلم کانون، از دیگر مزایای این جشنواره برای کودکان بود. سالن سینما قدس همدان نیز با در پی امضای موافقت نامه مشابهی بین موسسه سینما شهر و حوزه هنری بازسازی کامل و به امکانات رفاهی و تصویری و صوتی مجهز شد.

تالارفجرشهرداری همدان که در گذشته برای برگزاری همایش ها و بعضا نمایش فیلم های سینمایی از آن استفاده می شده، نیز زیرسازی شد. علاوه بر این سالن سینماهای شهرستانی و استانی در سایر نقاط شهر هم بازسازی و تجهیز شدند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com