کانون کارآفرینی اتاق فکر عمل کند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62687 تاریخ انتشار:  1394-06-15 - 05:45 تعداد بازدید:  2589
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در غیاب رئیس، جلسه هیأت امنای کانون کارآفرینی استان برگزار شد
کانون کارآفرینی اتاق فکر عمل کند

تا انتخابات 92

کانون کارآفرینان کشور براساس الگوی مطالعاتی کشورهای توسعه یافته در شورای‌عالی اشتغال در سال 89 تصویب شد و در این راستا برنامه دولت مبتنی بر این اساس است که بخش خصوصی به صدورت منسجم‌تر و قوی‌تر شکل گیرد تا بتواند در آینده تولی‌گری و حضور در این عرصه را شانه به شانه دولت انجام دهد و به سمت اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی حرکت کند.
در مدت 5 سالی که کانون کارآفرینان تشکیل شده استان همدان به تبعیت از قانون ابلاغ کشوری کانون کارآفرینان استان را تشکیل داده و 2 بار هیأت امنای کانون انتخاب شده است که اعضای هیأت امنا از دو گروه 6 نفره مدیران دولتی و کارآفرینان برتر و دانشگاهیان تشکیل شده است.
براساس دستورالعمل تشکیل کانون‌های کارآفرینی کشور، ارکان کانون متشکل از هیأت امنا، دبیرخانه هیأت امنا، اعضای کانون و دبیرخانه کانون است که اعضای هیأت امنا شامل 12 نفر است که استاندار یا نماینده تام‌الاختیار وی به عنوان رئیس هیأت امنا می‌باشد که نخستین جلسه هیأت امنا کانون کارآفرینان استان در سالجاری بدون حضور رئیس هیأت امنا و با ریاست مدیرکل کار و امور اجتماعی استان برگزار شد و درخواست و انتظاراتی نیز در این جلسه مطرح گردید.
80 درصد ثروت در دست دولت، 80 درصد ایجاد اشتغال توسط بخش خصوصی
رئیس کانون کارآفرینان استان همدان که سال گذشته در همایش کارآفرینان کشور در همدان به عنوان دبیر شورای مرکزی کشوری نیز انتخاب شده است، گفت: کانون کارآفرینان یک تشکیلات نوپایی است که سعی بر این است کانون از ریشه و بنیان پس از تأيید هیأت دولت ورای تأمین از مجلس شورای اسلامی به عنوان سازمان کارآفرینی تصویب شود.
نصرت‌ا... طاقتی‌احسن ادامه داد: اما تا تصویب این موضوع، سیاست‌های وزارتخانه‌ و شورای مرکزی کانون‌های کارآفرینی کشور مبتنی بر این است تا کانون‌ها در استان‌ها در حد ظرفیت خود کارها را پیش ببرند تا منبع‌ و مرجع‌های قانونی برای تصویب و اختصاص بودجه انجام شود.
وی زمان تشکیل فعالیت‌ها و اقداماتی را به صورت جد انجام داده به طوری که رئیس کانون در 4 جلسه شورای مرکزی کارآفرینی حضور داشته و در جلسه پنجم مقرر گردیده دیداری با رئیس صندوق فرابورس کشور انجام شود که در آنجا ایده‌های خوبی شکل خواهد گرفت البته هر چند این ایده‌ها الگو گرفته از کشورهای توسعه یافته و برداشتی از تجربیات کتاب 15 جلدی تجارب کارآفرینی است. وی افزود: رایزنی‌هایی انجام شده تا کانون بتواند رابطه‌ای بین تولیدکنندگان ایده و سرمایه‌گذاران به کارگیری این ایده‌ها برای ثروت‌اندوزی برقرار شود که صندوق فرابورس نیز قول ضمانت از خریدوفروش ایده و حمایت از این ایده‌ها را داده است.
رئیس کانون کارآفرینان استان همدان با اشاره به تشکیل صندوق ریسک‌پذیری و کمک‌های بلاعوض به شکوفایی ایده‌ها و ثروت آفرینی از آن خاطرنشان کرد: با تصویب اساسنامه این صندوق، دولت مبلغی به صورت بلاعوض در اختیار کانون‌ها قرار خواهد داد و کانون نیز این مبلغ را در اختیار ایده‌های مصوب در کمیته‌های فنی می‌گذارد تا افراد صاحب ایده به سمت کارآفرینی بروند.
طاقتی‌احسن در ادامه از رایزنی‌ و جلسات حضوری با مسئولان مربوطه برای رفع مشکلات 16 کارآفرین و تولیدکننده استان خبر داد و افزود: حضور در شورای اداری و سرمایه‌گذاری بخش سردرود و سخنرانی در این مراسم، انجام فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای در روزنامه همدان‌پیام به مناسبت 6 مرداد روز فنی‌وحرفه‌ای و کارآفرینی، انتشار آگهی تبلیغاتی کارآفرینان فعال استان همدان به صورت رایگان در روزنامه همدان‌پیام در راستای معرفی تولیدات استان و ترویج فرهنگ خرید محصولات تولیدی استان توسط مردم از دیگر فعالیت‌های کانون کارآفرینان است.
وی از معرفی 2 نفر از کارآفرینان استان برای عضویت در کمیته کشاورزی و کمیته بانوان شورای مرکزی کانون کارآفرینان کشور خبر داد و اظهار کرد: سفر به روسیه برای کسب تجربه با عنوان رئیس کانون، بازدید از کانون کارآفرینان لرستان و حضور در جلسه شورای اشتغال و برنامه‌ریزی و عضویت کانون در کمیته مرکز رشد دانشگاه بوعلی از دیگر اقدامات کانون در مدت فعالیت است.
طاقتی‌احسن در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: بخش خصوصی کشور ضعیف است زیرا 80 درصد ثروت کشور در دست دولت و تنها 20 درصد در اختیار بخش خصوصی است در صورتی که در حوزه اشتغال این موضوع برعکس است و 80 درصد اشتغال توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
 جایگاه کانون کارآفرینان حفظ شود
دبیر کانون کارآفرینان استان همدان در ادامه انتظارات و خواسته‌های کانون را تشریح کرد و گفت: در سفر ریاست جمهور و هیأت همراه به استان به کارآفرینان و جایگاه آنان توجهی نشد به طوری که اعضای کانون در جلسات این سفر حضور نداشته است.
حمیدرضا صائمین، اظهار کرد: کمبود نیروی انسانی از جدی‌ترین نیازهای کانون استان محسوب می‌شود که انتظار داریم 3 نیرو در اختیار کانون نداشتند.
تسویه حساب بدهی همایش سراسری کارآفرینان کشور، تقدیم کتاب تجارت کارآفرینان در کشورهای مختلف به کانون کارآفرینان استان و پیش‌بینی یک فرصت 10 دقیقه‌ای برای ارائه برنامه‌های کانون در سال جاری و نحوه تعامل با نهادها و ادارات در جلسه شورای اشتغال و سرمایه‌گذاری و پیش‌بینی یک فرصت آموزشی برای برخی جلسات مهم در حوزه کارآفرینی در جلسات و همایش‌های استانی و ملی از دیگر درخواست‌ها و انتظارات مطرح شده کانون در این جلسه بود.
 از ظرفیت تشکل‌ها برای ترویج کارآفرینی استفاده شود
عضو دیگر هیأت امنا و رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت نیز با بیان اینکه کارآفرینی تنها به مبحث اشتغال مربوط نمی‌شود، گفت: کانون نباید به برگزاری این جلسات محدود شود بلکه باید به حوزه تشکل‌ها نیز ورود پیدا کند.
حمیدرضا متین خاطرنشان کرد: این جلسات باید عملیاتی شود و نیازها و موانع و مشکلات در حوزه کارآفرینی نیز بررسی شود.
متین در بخش دیگری از سخنانش با پیشنهاد برگزاری آموزش یک ساعته توسط کانون کارآفرینان برای افرادی که قصد اخذ مجوز دارند گفت: کانون کارآفرینان می‌تواند از ظرفیت و پتانسیل‌های سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها در راستای ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی در جامعه بهره بگیرد.
 کانون کارآفرینان وظیفه مشاوره و کمک به سرمایه‌گذاران را دارد
عضو هیأت امناء کانون و مدیر مرکز رشد کارآفرینی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: کانون کارآفرینان وظیفه مشاوره و کمک به سرمایه‌گذاران را دارد که اداره کار به عنوان متولی اصلی و سایر سازمان‌های دیگر باید کانون را در رسیدن به اهداف یاری کنند.
اصغر بیات با بیان اینکه هر سازمان بخشی از بودجه را می‌تواند برای کمک به اشتغال تخصیص دهد افزود: با همفکری و برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری می‌توان این بودجه‌ها را به این بخش هدایت کرد.
وی پیشنهاد کرد: اواخر آذرماه هفته پژوهش و فناوری در استان برگزار می‌شود که می‌توان یک روز از این هفته را به نشست‌ها و جلسات کارآفرینی اختصاص داد که با این اقدام بخش پژوهش به فناوری بیشتر مرتبط می‌شوند.
دیگر عضو هیأت امناء کانون کارآفرینان استان استان همدان نیز گفت: باید وضعیت کسب و کار در کشور و استان را به سمت کارآفرینی سوق دهیم؛ زیرا اگر وارد چنین مقوله‌هایی نشود تفکرات کارشناسی و حوزه‌ای وارد عرصه کار می‌شود و ممکن است همه‌جانبه نباشد و مشکل به وجود آید. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در بحث فرهنگسازی انتظار می‌رود همه رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما ورود پیدا کنند البته هر چند ورود ویژه و مسئولیت‌پذیرانه روزنامه همدان‌پیام به صورت خاص و ویژه در این راستا ستودنی است.
علیرضا رنجبرضرابی ادامه داد: البته قبل از فرهنگسازی باید مشخص شود که چه کاری، چگونه و کجا می‌خواهیم انجام دهیم که لازمه این امر داشتن اطلاعات قوی است.
 خلق فرصت وظیفه دولت‌ است
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان نیز گفت: باید کانون کارآفرینی تعریف درستی از توسعه کارآفرینی داشته باشد؛ زیرا توسعه کارآفرینی بسیار پیچیده و گسترده است.
ریحان سروش‌مقدم که عضو هیات امنا است خاطرنشان کرد: هر زمان تعریف دقیقی از توسعه کارآفرینی در بخش‌های مختلف به دست آوردیم می‌توانیم یک استان، شهر، مدیریت و کانون آفرینی نیز داشته باشیم.
وی ادامه داد: همچنین با تعریف درست از توسعه کارآفرینی موانع و مشکلات توسعه کارآفرینی نیز شناسایی و در جهت رفع آن می‌توانیم گام برداریم.
به گفته وی، کارآفرینی از دو بخش خلق فرصت و کشف فرصت تشکیل شده است که خلق فرصت وظیفه دولت است تا کارآفرین بتواند به دنبال آن فرصت‌های جدیدتری را کشف کند.
 کانون کارآفرینان جلسه فروش ایده را برگزار کند
مدیرکل کار و امور اجتماعی استان همدان نیز به عنوان رئیس جلسه در جمع‌بندی نهایی گفت: سال گذشته همایش کارآفرینی در همدان برگزار شد که در این همایش اعضای کانون کارآفرینان کشور، معاونان اشتغال و کارآفرینی حضور داشتند که این همایش نتایج مطلوبی را به دنبال داشت.
مسعود اقلامی اظهار کرد: کانون جلسه‌ای با عنوان فروش ایده با حضور افراد صاحب ایده و گروهی از کارفرمایان تشکیل دهد؛ زیرا افرادی صاحب ایده و فکر هستند و از سوی دیگر واحدهایی به این ایده‌ها نیاز دارند.
وی در بحث تأمین نیروی انسانی کانون نیز اظهار کرد: از ابتدای مهرماه هر 6 ماه یک نیرو متخصص از سازمان‌های جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و میراث فرهنگی و گردشگری به کانون اختصاص داده می‌شود.
اقلامی به راه‌اندازی دوره‌های آموزشی کارآفرینان تأکید کرد و افزود: آموزش کارآفرینی در گذشته توسط اداره کار انجام می‌شد که اقدام خوبی بود اما مدتی به دلیل نبود اعتبار متوقف گردید که کانون می‌تواند این موضوع را از سر بگیرد.
وی همچنین با تأکید به عضویت کانون در جلسات گردشگری و شورای اشتغال اظهار کرد: در ارتباط با هفته پژوهش و فناوری نیز موضوع اختصاص یک روز به کارآفرینی پیگیری می‌گردد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com