تنش ‌آبی در 233 روستای استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71926 تاریخ انتشار:  1395-04-05 - 05:45 تعداد بازدید:  187
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل آبفار استان پیش‌بینی کرد
تنش ‌آبی در 233 روستای استان

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

اخبار

طبق آمارها نسبت جمعیت روستایی به شهرها در کشور 29 درصد است که این رقم در همدان به 42 درصد می‌رسد. همچنین 6 شهرستان استان یا جمعیت روستایی برابر با جمعیت شهری دارند یا جمعیت روستایی آنها بیشتر از جمعیت شهری است که شهرستان‌های تویسرکان، بهار، رزن و فامنین از جمله این شهرستان‌ها هستند.
فراوانی نسبت جمعیت روستایی به شهری در استان همدان از یکسو به معنی آن است که شرکت‌ها و ادارات خدمات‌رسان توانسته‌اند زیرساخت‌های لازم برای زندگی روستاییان در شهر‌ها را فراهم آورند و از طرفی با ماندگاری روستاییان در روستاها، این شرکت‌ها با سختی‌ها و کارهای در دست اجرای زیادی که نیاز به اعتبار دارد مواجه هستند.
اما با این حال دیده می‌شود که تلاش مدیران این بخش جلب رضایت روستاییان بوده است.
استان همدان هزار و 72 روستا دارد که شرکت آب‌وفاضلاب روستایی توانسته 765 روستا را تحت پوشش خود درآورد.
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب روستایی استان همدان در نشستی با خبرنگاران استان با بیان اینکه هم اکنون بیش از 890 منبع تأمین آب برای روستاییان در سطح استان وجود دارد، گفت: مدیریت این منابع، خدمات‌رسانی و سر پا نگه داشتن آنها کار آسانی نیست.
سید مصطفی هاشمی بيان کرد: در کل استان منابع تأمین آب در روستاها از طریق آب‌های زیرزمینی است؛ چراکه در این بخش از آب‌های سطحی بی‌بهره هستیم و این منابع در استان بسیار متفرق هستند.
وی افزود: 397 مورد از این منابع چاه عمیق، 320 حلقه چاه دستی، 143 دهنه چشمه و 20 رشته قنات هستند.
مدیرعامل شرکت آبفار همدان با بیان اینکه پِرت آب در روستاهای همدان هم اکنون 7/27 درصد است است بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود 233 روستای استان در سالجاری در خطر مواجه با تنش آبی باشند این در حالی است که هزینه آبرسانی سیار به روستا‌ها به ازای هر مترمکعب 100 هزار ریال است.
هاشمی بیان کرد: در روستاهای استان همدان نزدیک به 106 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب و هزار ‌و900 خط انتقال آب و 4 هزار کیلومتر شبکه توزیع آب وجود دارد.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم عدد بهره‌مندی روستاهای این استان باید به 84 درصد برسد گفت‌: هم اکنون این عدد 5/68 درصد است.
هاشمی بیان کرد: سفر ریاست‌جمهوری به این استان برای بخش آب روستایی در سال گذشته برکات فراوانی داشت و از این محل در سال 94 و 95 از 400 میلیارد ریال در بخش مجتمع‌های اولویت‌دار روستایی تخصیص اعتبار شود.
وی بیان کرد: از محل اعتبارات صندوق توسعه ارزی تعهد شده است که 19 مجتمع آبرسانی اجرا و هم اکنون 88 روستای تک‌پروژه‌‌ای منفرد نیز در حال اجراست.
هاشمی با بیان اینکه با توجه به شعار سال وزارت نیرو تکالیفی را برای شرکت‌های مادر تعریف کرده است افزود: با توجه به تکمیل 9 مجتمع آبرسانی حدود 34 روستا از 88 روستا در لیست پروژه‌های ما جا گرفته‌اند و تعهد شده است تا عملیات اجرایی این طرح‌ها که ظرفیت تأمین آب 70 هزار نفر را دارد تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.
وی بیان کرد: حدود 160 هزار نفر از جمعیت روستایی استان با اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی بهره‌مند از آب خواهند شد و بهره‌برداری از این پروژه‌ها از ابتدای سالجاری آغاز شده است.
هاشمی ادامه داد: برخی روستاییان استان در کنار مصرف روزمره خود از این آب برای احشام و یا آبیاری باغچه‌ها نیز استفاده می‌کنند و اوج مصرف در روستاهای استان در فصل خیارشورگیری، شست‌وشوی سیر، گرفتن رب و فصل شیره‌پزان است که فشار زیادی به شبکه وارد می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب روستایی همدان گفت: برای اینکه روستاهایی که از طریق چاه عمیق و دستی تأمین آب می‌شوند به مشکل برنخوردند 58 مجتمع در دست اقدام قرار گرفته است که اینها یا در حال مطالعه هستند یا در حال اجرا بوده و یا به بهره‌برداری رسیده‌اند.
وی بیان کرد: سال گذشته با وجود کمبودهای مالی و اختصاص نیافتن رقمی برای اصلاح، 300 دستگاه شناور با صرف هزینه بالا در این روستاها تعویض شد و از ابتدای سال 95 تمام امور نگهداری آب‌وفاضلاب روستایی به بخش خصوصی واگذار شد.
هاشمی افزود: برای اینکه حقی از آبداران ضایع نشود تعاونی آبداران نیز ایجاد شده و برای غلبه بر مشکلات آبی در بخش مسکن فعالیت‌های خوبی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب روستایی استان همدان گفت: سال گذشته 12 هزار مورد کار تعمیر و رفع نشتی شبکه‌ها انجام شده که این عدد قابل توجهی است و باعث شده تا هیچ آبی از مخازن ما هدر نرود.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون 22 روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود، افزود: عمده این روستاها دارای خانوارهای کمی هستند.
هاشمی از برنامه‌ریزی‌ها برای ایجاد تأسیسات فاضلاب در 88/2 درصد از روستاهای استان خبر داد و گفت: عمده مصرف‌کنندگان آب در روستاها خانم‌ها هستند که برای آموزش این افراد باید اقدام کرد. وی ادامه داد: برای رفع نیاز آب این روستاها 29 مجتمع تعریف شده است که ساخت آنها در گروی تأمین اعتبارات لازم است. هاشمی با بیان اینکه 47 مورد از این روستاها تحت پوشش شرکت آب‌وفاضلاب روستایی نبوده و توسط شورا و دهیاری اداره می‌شود گفت: این روستاها نیازمند اجرای 349 کیلومتر شبکه و 5/132 کیلومترخط انتقال است.
وی بیان کرد: این روستاها همچنین نیازمند 24 دهنه چشمه، 99 حلقه چاه و تجهیز 139 حلقه چاه هستند.
هاشمی از شناسایی 4 هزار و 86 مشترک پرمصرف در روستاهای این استان خبر داد و افزود: هزار و 271 مورد از این انشعابات مجاز شده است.
مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب روستایی استان همدان گفت: روستايیان استان همدان 33 میلیارد ریال آب‌بها به شرکت آب‌وفاضلاب روستایی همدان بدهکار هستند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com