تاکتيک توجيه براي تخريب تاریخ همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  84074 تاریخ انتشار:  1396-12-22 - 05:45 تعداد بازدید:  363
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توپ آسفالت تپه هگمتانه را به زمین همدیگر می اندازند
تاکتيک توجيه براي تخريب تاریخ همدان

اخبار

■ عراقی می گوید تصمیم موقتی است!
 پس از بازتاب گسترده و واکنش‌های اعتراضی به خبر آسفالت شدن هگمتانه برای دسترسی به خیابان اکباتان این عجیب ترین واکنشی بود که از سوی مدیران استان دیده شده است.
در حالی که فعالان گردشگری و دغدغه‌مندان شهر همدان نسبت به این اقدام که ماحصل تصمیم‌گیری مدیران شهر و استان و بی‌اطلاع میراث نبوده انتقادات شدیدی داشته‌اند محمودرضا عراقی در واکنشی عجیب گفته: "حالا یک آسفالت شده، مگر چه شده، زمین به آسمان رفته است!"
این اظهارات از سوی مسئولی بیان شده که تمرکز و نظارت بر حوزه گردشگری و مسئولیت کمیته اجلاس گردشگری 2018 همدان را بر عهده دارد.
محمودرضا عراقی در توجیه اقدام آسفالت‌ریزی در تپه باستانی هگمتانه به ایسنا گفت: خیابانی که در هگمتانه کشیده شده و آسفالتی که ریخته شده «موقتی» است و به محض رسیدن اعتبار برای اجرای طرح تفصیلی و ایجاد مسیر اصلی، این خیابان جمع می‌شود.
وي در پاسخ به این پرسش که "چرا با وجود مخالفت‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، چنین طرحی اجرا شده"، گفت: آن محوطه که آسفالت شده قبلاً پارکینگ بوده که ماشین‌های زیادی در آن تجمع و شلوغ می‌کردند و ما حالا آن را ماشین‌رو کرده‌ایم تا دیگر شاهد آن وضعیت قبلی نباشیم و برای اینکه آن پیاده‌راه را جا بیاندازیم و و تا زمانی که طرح تفصیلی را اجرا کنیم، فعلاً و به طور موقت راهی از کنار خیابان (اکباتان) ایجاد کرده‌ایم.
اظهارات بعدی عراقی نشان می‌دهد که مسئولان ارشد استان نیز از این راه حل بی‌اطلاع نبوده‌اند آنچنان که استاندار همدان نیز هنگام اتخاذ این تصمیم و ختم شدن اعتراض آهن‌فروشان از مسئولان شهر تشکر کرده بود.
معاون عمرانی استاندار همدان، ‌انگیزه‌ آسفالت مسیری از عرصه ۴۰ هکتاری هگمتانه برای عبور ماشین‌های کسبه این بازار قدیمی را راهکاری برای کم کردن بار تردد ماشین‌ها و تعداد آهن فروش‌ها دانست و توضیح داد: «در طرح تفصیلی شهر آمده که باید آهن‌فروشی‌ها تملک شوند تا عرصه هگمتانه آزاد شود، اما به دلیل کمبود اعتبار در سازمان میراث فرهنگی و استانداری فعلاً این امکان وجود ندارد و از آنجا که راه کسبه بسته شده بود، تصمیم گرفته شد، راه موقتی برای آهن‌فروش‌ها ایجاد شود تا در نخستین فرصت اعتبار لازم را برای تملک بازار تأمین شود. وقتی این اتفاق افتد، این مسیر موقت هم جمع خواهد شد».
اما این توجیه برای میراث دوستان پذیرفتنی نیست؛ توجیهی که از سوی معاون عمرانی استاندار بیان شده و از موقتی بودن کاری سخن گفته که خسارتی و لطمه‌ای "جبران‌ناپذیر" به پهنه یک اثر تاریخی در نوبت ثبت در فهرست آثار تاریخی دنیا وارد کرده است. این بخشی از نامه‌ای است که رئیس میراث فرهنگی و گردشگری کشور در اعتراض به این اقدام و جلوگیری از ادامه آن به وزیر کشور نوشت.
عراقی درباره میزان اعتبار لازم برای تملک بازار آهن‌فروش‌ها و بازه زمانی مورد نیاز برای اجرای این طرح، عدد دقیقی را اعلام نکرد، اما گفت: هزینه زیادی می‌خواهد که باید به مرور زمان تأمین شود، ولی این کار باید انجام شود که در سال ۹۷ سعی می‌شود بازار آهن‌فروشان را از آنجا منتقل و یا راه دیگری که در حریم هگمتانه نباشد، برای آن‌ها ایجاد شود.
این اظهارات آقای معاون نیز در حالی است که طرح انتقال آهن‌فروشان از خیابان اکباتان به امروز و دیروز مربوط نشده و مسأله‌ای چند ساله بوده که تاکنون روی زمین مانده است. عراقی علی‌رغم اینکه پیاده‌‌راه یکی از پروژه‌های ارزشمند در حفظ میراث فرهنگی و توسعه گردشگری می‌داند خوب بود به این سؤال نیز پاسخ می‌داد که چرا طراحان و برنامه‌ریزان پیاده بدون پیش‌بینی و چاره‌اندیشی برای آهن‌فروشان پیاده‌راه‌سازی اکباتان را آغاز کردند.
توجیه معاون استاندار اما در قبال این اقدام خسارت بار بسنده کردن به موقتی بودن این مسیر آسفالتی از تپه هگمتانه بوده است.
اما واکنش عجیب‌تر او در قبال سؤالی است که در این خصوص شده است. عراقی در پاسخ به این پرسش که خیابان آسفالت شده چطور قرار است جمع شود و آن منطقه چگونه به حالت اولیه خود برمی‌گردد، گفت: حالا یک آسفالت شده، مگر چه شده، زمین به آسمان رفته است. آنجا قبلا پارکینگ بود! توجه داشته باشید کاری که در همدان انجام شده (طرح پیاده‌راه کردن 6 خیابان تاریخی) بی‌نظیر است، چون آرامگاه بوعلی به میدان اکباتان و در ادامه به هگمتانه متصل می‌کند و مسیر گردشگری را شکل می‌دهد که مردم می‌توانند در یک خیابان پهن با مبلمانی خیلی قشنگ بدون شنیدن سروصدای ماشین، مسیری را پیاده طی کنند. حسین زندی فعال میراث فرهنگی همدان در واکنش به اظهارات عراقی گفت: پیاده‌راه طرح بسیارخوبی است، اما قرار نیست در سایه یک کار مثبت، کل آثار تاریخی تخریب شود.
این فعال میراث فرهنگی افزود: تخریب‌های آثار تاریخی زیر سایه ایجاد این پیاده‌راه صورت می‌گیرد و هر بار که ما به این تخریب‌ها اعتراض می‌کنیم، مدیران می‌گویند «ما یک پیاده‌راه در مسیر تاریخی ساخته‌ایم»، ولی آیا پیاده‌راه زیرساخت نمی‌خواهد؟ چرا آن زمان که طرح را اجرا می‌کردند، به پارکینگ فکر نکردند؟ اصلاً مشکل طرح‌های گردشگری این است که معمولاً به زیرساخت‌ها توجه نمی‌شود. همین بی‌توجهی‌ها بین کسبه آهن‌فروش و میراث فرهنگی هم چالش ایجاد کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com