مدیران با تفکر راهبردی وقایع آینده را درک، می‌کنند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117510 تاریخ انتشار:  1400-02-20 - 07:00 تعداد بازدید:  180
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیران با تفکر راهبردی وقایع آینده را درک، می‌کنند

اخبار

 مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان معتقد است تفکر راهبردی به مدیران کمک می‌کند که بتوانند وقایع آینده را درک، تشخیص، پیش‌بینی و کنترل نمایند و به جای آن که تحت تأثیر تغییرات قرار بگیرند، تغییرات آتی را تحت تأثیر خود قرار دهند.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان، محمد پورداود درگفت‌وگوی زنده با مدیران مدارس استان که به صورت مجازی در سامانه شاد انجام شد، با بیان این که آموزش و نهاد های آموزشی ابزاری مهم برای پیشرفت اجتماعی و اقتصادی کشورها هستند و به همان دلیل اولویت اصلی و حساس حکمرانی محسوب می‌شوند، اظهار کرد: آموزش‌وپرورش پل ارتباطی بین مردم، حکومت و دولت است.
پورداود افزود: این مجموعه در یک‌سو باید نقش فعلی خود در پاسخگویی به نیازها و اولویت‌های دولت و ملت را حفظ کند و از سوی دیگر باید برای دستیابی به توسعه و تربیت شهروندان آینده و مواجهه با نیازهای نوظهور جهانی در یک فضای گسترده و کمتر مدیریت‌پذیر با همه سامانه‌های آموزشی همکاری و رقابت مستمر داشته باشد.
وی با اشاره به این که به طور معمول فرایند تعلیم و تربیت رسمی تلاش می کند تا تصویر آینده جامعه را در مدارس امروز منعکس سازد، خاطرنشان کرد: سیاست‌ها و تصمیمات جاری مدارس و مؤسسات آموزشی در وضعیت فردی جامعه به شدت تأثیرگذار است و می توان اذعان کرد که میزان فرهیختگی یک جامعه به ماهیت و کیفیت تصمیمات اتخاذ شده از سوی مدیران مدارس بستگی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با تأکید بر این که مدیران واحد های آموزشی صرفاً قدرتی نیستند که فقط بازگوکننده بخشنامه‌ها و مجری آیین‌نامه‌ها و ناظر بر اجرای برنامه‌های رسمی باشد، افزود: آنان وظیفه دارند آموزش و پرورش را در راه سازندگی هدایت‌کننده ارتباط بین مدرسه و جامعه ایجاد کنند و سازمان تربیتی را با جامعه‌ای که واحد آموزشی در آن قرار دارد، متحد نماید.
پورداود با اشاره به این که ماهیت رهبری مدارس موفق را انتظارات بالا، رویکردهای عملگرا، رهبری توزیعی، رهبری قهرمانانه، توسعه ظرفیت، اعتماد و اقدام، یادگیری پیوسته و حفظ موفقیت می‌دانند، تصریح کرد: مدرسه یک موجود پیچیده با ترکیبی از مجموعه‌ها و زیرمجموعه‌های گوناگون پر از فعل‌و‌انفعال‌هایی است که هرگز نمی‌توان آن را در چهارچوب یک سازمان بسته که فعالیت‌های درونی و بیرونی ندارد، منحصر کرد.
 وی افزود: مدارس را نمی‌توان با شیوه‌ها و شگرد‌های استاندارد شده معمول و متداولی که ماهیت دیوان‌سالاری قوی دارند، اداره کرد و در اداره کردن این موجود پررمز و راز باید از خود شهامت‌هایی نشان داد تا بتوان مدرسه را با دنیایی باز، خلاقیت، سازندگی، نوخواهی و نوجویی که در فطرتش گذاشته شده، آشنا کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: اگر مدرسه، کودکان امروز و بزرگسالان فردای جامعه را به رعایت حقوق خود و دیگران و احترام به قانون علاقه‌مند سازد، قطعاً آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.
پورداود با بیان این که دانش‌آموز امروز دانش‌آموز عصر سرعت و انفجار دانش و اطلاعات است که قبل از ورود به مدرسه منابع مختلفی اندوخته است و از طرفی والدین او نیز احتمالاً افراد فرهیخته‌ای هستند که انتظارات زیاد و متنوعی از مدارس دارند، افزود: در چنین شرایطی پاسخ‌گویی از عهده رهبری آموزشی متعهد، دلسوز و به روز برمی‌آید و این‌‎جاست که نقش مدیران آموزشی بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اهمیت تفکر راهبردی، اظهار کرد: راهبرد و استراتژیک با تاکتیک متفاوت است؛ چراکه تاکتیک برنامه‌ریزی موقت است اما راهبرد و استراتژی ریشه در زمان طولانی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان به کارگیری تفکر راهبردی را یکی از روش‌های بهبود دهنده مدیریت مدرسه محور ذکر کرد و افزود: این نوع تفکر در سال‌های اخیر به عنوان یک روند مؤثر در بهبود مدیریت مدرسه در نظر گرفته شده است.
پورداود خاطرنشان کرد: تفکر راهبردی در مدیریت مدارس به عنوان یک نیاز قابل طرح است و اهمیت جایگاه مدیران مدارس در نظام آموزشی کشور و نیز تهدیدات و مخاطرات ناشی از تغییرات محیطی پیش‌روی واحدهای آموزشی لزوم نهادینه شدن تفکر راهبردی را به عنوان ضرورتی انکارناپذیر در جهت تحقق اهداف آموزش و پرورش مطرح ساخته است.
وی افزود: این توانایی راهبردی می‌تواند به مدیران کمک نماید که بتوانند وقایع آینده را درک، تشخیص، پیش‌بینی و کنترل نمایند و به جای آن که تحت تأثیر تغییرات قرار بگیرند، تغییرات آتی را تحت تأثیر خود قرار دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به این که در واقع تفکر راهبردی به معنای درک و تحلیل موفقیت بیرونی و درونی سازمان مدرسه و ترکیب بهینه بین آنهاست که منجر به تدوین راهبرد مناسب می شود، تصریح کرد: از طریق تفکر راهبردی بهتر می‌توان از فرصت‌های محیطی جهت کسب مزیت رقابتی استفاده و تهدیدات محیطی را تبدیل به فرصت نمود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com