توضیحات آبفا درباره سلامت آب همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128489 تاریخ انتشار:  1401-09-12 - 15:28 تعداد بازدید:  345
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توضیحات آبفا درباره سلامت آب همدان

نویسنده : غزل اسلامی

اخبار


■ آنقدر شجاعت داریم که اگر آب ناسالم باشد به مردم اعلام کنیم که مصرف شرب نکنند

■ سلامت آب خط قرمز آبفا و وزارت نیرو است


 اگر آب شرب همدان به‌لحاظ کیفی یا میکروبی نامناسب باشد آنقدر شجاعت داریم که اعلام کنیم مردم از آن برای مصرف شرب استفاده نکنند، کیفیت آب خط قرمز آبفا و وزارت نیرو است؛ مردم باخیال راحت آن را مصرف کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان درباره میزان آرسنیک آب شرب همدان گفت: کارشناسان مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی هر روز 2 بار از آبی که وارد تصفیه‌خانه بهشتی می‌شود، پس از تصفیه، نمونه‌برداری کرده و نتیجه را اعلام می‌کنند که تا امروز آرسنیک آن بالاتر از حدمجاز نرفته است.

فرهاد بختیاری‌فر توضیح داد: آب تالوار توسط دستگاه تصفیه نمی‌شود بلکه با فرایند پولساتور (اضافه کردن مواد شیمیائی) و به روش لخته‌سازی و پتوی لجن آرسنیک را در تصفیه‌خانه بهشتی از آب جدا می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این روش با مواد منعقدکننده آرسنیک در آب ته‌نشین می‌شود.
بختیاری‌فر اظهار کرد: تصفیه آب تالوار در تصفیه‌خانه بهشتی موقتی است و این روند تا زمانی که تصفیه‌خانه شیخی‌جان (مهاجران) آماده شود ادامه خواهدداشت. چون طبق پیش‌بینی‌ها نهایتاً تا سال آینده 10 تا 12 میلیون مترمکعب آب پشت سد جمع می‌شود که این آب باید در تصفیه‌خانه بهشتی تصفیه شود.

وی ادامه داد: ساخت تصفیه‌خانه شیخی‌جان زمان‌بر است و در بحران آب، سد اکباتان نیز خالی از آب شده بود، بنابراین شرکت آب و فاضلاب در آن دوره پیشنهاد داد که تا زمان پرشدن سد، آب تالوار در تصفیه‌خانه بهشتی تصفیه شود که اگر چنین کاری نمی‌کردیم شاید مجبور می‌شدیم تا پایان سال‌جاری برای استفاده از این آب صبر می‌کردیم، که شرایط بی‌آبی همدان اجازه نمی‌داد.

بختیاری‌فر در پاسخ به پرسشی درباره اینکه املاح آب شرب به حدی بالا رفته که پس از جوشاندن نیز املاح آن در آب مشخص است، گفت: هیچ چاه جدیدی نداریم که به‌خاطر آنها کیفیت آب تغییر کرده‌باشد، آن تعداد چاه اجاره‌ای هم که جدیداً اضافه شده‌اند همه در نزدیکی‌ چاه‌هایی هستند که تاکنون برای استفاده شرب از آنها برداشت می‌کرده‌ایم. نهایت فاصله آنها با چاه‌های قبلی 500 تا هزار متر است. یعنی 52 چاه کشاورزی در شهرستان بهار که اجاره کرده‌ایم از همان سفره آب‌هایی هستند که پیش از این هم استفاده می‌کردیم.


وی ادامه داد: این چاه‌ها همه در روستاهای گنج‌تپه، انصارالامام، قرق بهار و دهپیاز بوده و هستند. بنابراین منابع جدیدی به آنها اضافه نکرده‌ایم که کیفیت و طعم آب آنها متفاوت باشد.

مدیرعامل آبفای استان در ادامه این پرسش با تأکید بر اینکه آب‌های سطحی املاح کمی دارند، بنابراین آب تالوار هم همین‌طور است، توضیح داد: 270 لیتر در ثانیه هم از چاه‌های خالق‌وردی وارد مدار می‌شود و حتی اگر این آب‌ها هم دارای املاح زیاد باشند، که نیستند، با 230 لیتر در ثانیه آب تالوار در یک خط ادغام شده و سپس وارد تصفیه‌خانه می‌شوند پس املاح و سختی آن به‌شدت پائین می‌آید، بنابراین نمی‌توان گفت این آب‌ها هم بی‌کیفیت هستند یا سختی بالائی دارند.

بختیاری‌فر با تأکید بر اینکه 1300 لیتر در ثانیه آب از چاه‌ها برای مصرف شرب همدان تأمین می‌شود، ادامه داد: در برهه‌ای که دچار قطعی‌های مکرر می‌شدیم بسیاری از مردم از آب‌های معدنی و آب‌ چشمه‌ها استفاده کردند، بنابراین ذائقه مردم تغییر کرد. همچنین به‌نظر می‌رسد آثار روانی به دلیل نگرانی‌هایی که در آن برهه برای سلامت آب بین مردم به‌وجود آمد هنوز باقی مانده و مقداری نگران هستند. اما کیفیت و سلامت آب خط قرمز شرکت آب و فاضلاب و وزارت نیرو است و قرار نیست به هر قیمتی به مردم آب‌رسانی کنیم بلکه کیفیت آب اولویت نخست ماست.

وی ادامه داد: مردم به‌هیچ عنوان نگران سلامت آب به لحاظ کیفی و میکروبی نباشند و با خیال‌راحت از آب شرب استفاده کنند، چون علاوه بر آبفا و وزارت نیرو، علوم پزشکی هم بر روی سلامت آب حساس است و اگر کوچکترین مشکلی باشد فوراً آن را اعلام کرده و مشکل را رفع می‌کنیم.

بختیاری‌فر در پاسخ به این پرسش که برخی افراد می‌گویند با نوشیدن آب شهری دچار مشکلات روده‌ای شده‌اند هم گفت: این امکان ندارد، آب اگر مشکلی داشته باشد برای همه مشکل ایجاد می‌کند. دیدگاه ما به این شکل است که اگر آب قطع شود خیلی بهتر از این است که آب بی‌کیفیت و ناسالم به دست مردم بدهیم.

مدیرعامل آبفای استان همدان در پایان تأکید کرد: مردم با خیال راحت از آب شرب برای نوشیدن استفاده کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com