سهم 30هزار‌میلیاردی همدان در دولت تدبیر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119413 تاریخ انتشار:  1400-06-08 - 08:34 تعداد بازدید:  290
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آخرین دفاعیه‌های استاندار در نشست خبری
سهم 30هزار‌میلیاردی همدان در دولت تدبیر

نویسنده : غزل اسلامی

اخبار

■ هیچ نهاد و ارگانی نباید دامنه الوند را محصور کند

شاهرخیِ استاندار پس از 7 ماه از تصدی‌گریش بر این صندلی، برنامه راهبردی توسعه استان همدان را برای 3 سال تا پایان سال ۱۴۰۰ تدوین کرد. پس از آن بود که شاهرخی را به‌عنوان استانداری برنامه‌محور می‌شناختند.
شاهرخی خودش را فردی سیاسی معرفی می‌کند، دیروز در نشست خبری هم همین موضوع را عنوان کرد و وقتی قرار شد درباره برنامه آینده کاریش صحبت کند گفت: «در امور اقتصادی که نه اما در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و عمرانی تخصص‌هایی دارم که در آینده در این حوزه‌ها ادامه فعالیت خواهم داد». اما با این وجود بسیاری از کارشناسان و مسئولان وی را در توسعه اقتصادی استان موفق می‌دانند و دلیل این موفقیت را برنامه‌محوری و استفاده از کارشناسان و مشاوره‌های اقتصادی خبره عنوان می‌کنند.
اکنون شاهرخی در روزهای پایانی کار مدیران دولت تدبیر و امید بر عملکرد برنامه‌محورش تأکید دارد و می‌گوید «اقدامات اجرایی و فعالیت‌های مدیریتی استان در مسیر توسعه استان براساس سند راهبردی انجام شده است.
این مسیر آنقدر با دقت و براساس کار علمی و کارشناسی ریل‌گذاری شده که غیرقابل بازگشت است و مسیر توسعه استان در سال‌های آینده را نیز به خوبی روشن و ترسیم کرده و می‌تواند محور کار و تلاش دولت‌های بعدی نیز باشد». آنطور که مطرح می‌شود توسعه استان همدان بر اساس برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت ریل‌گذاری شده و دولت و مدیران آینده نیز می‌توانند بر این اساس در راستای توسعه استان عمل کنند. وی برای اثبات برنامه محور بودن استان یک زمانبدی 100 روزه از تیرماه تا شهریور را برای بهره‌برداری از 287 پروژه در بخش‌های مختلف تعیین کرد که تاکنون تعدادی از این پروژه‌ها به مرحله بهره‌برداری رسیدند و بقیه آن تا پایان شهریور به سرانجام خواهد رسید.
در ادامه، استاندار در نشست خبری با اصحاب رسانه، مهمترین اقدامات 8 ساله استان را عنوان کرد و به برخی سوالات خبرنگاران پاسخ داد. 

 دل پر شاهرخی از دخالت در طرح جامع
وقتی صحبت مسکن ملی در نشست خبری استاندار شد وی برای نخستین‌بار درباره دخالت برخی ذی‌نفعان و دلایل مسکوت شدن روند تصویب طرح جامع شهری همدان را مطرح کرد. شاهرخی گفت: استان نماینده‌ای مانند آقای مفتح در تویسرکان دارد که برای به سرانجام رسیدن طرح جامع شهرش تلاش می‌کند تا تصویب شود، اما در همدان افرادی هستند که می‌روند راه‌وشهرسازی و ذهنیت وزارتخانه‌ای‌ها را تغییر می‌دهند و طرح جامع را متوقف می‌کنند.
به نظرم این از عجایب است که پس از حدود 3 سال و هزار ساعت نفر کار کارشناسی طرح به دستگاه قضا ارجاع شود و در حال‌حاضر به دلیل شیوه تصویب بین دیوان محاسبات و دادستانی اختلاف وجود دارد. توقف این طرح یعنی متوقف کردن طرح برای۵۰ هزار خانوار در همدان، یعنی متوقف کردن طرح ملی مسکن که برای آن ۶۵۰ هزار هکتار زمین دولتی دیده شده است که این به نفع مردم و شهر نیست.
وی افزود: بنده تحصیلاتم با طرح جامع و مطالعات شهری مرتبط است به همین دلیل در جریان جزئیات طرح هستم و تمام سعی‌ام این بود که کار کارشناسی انجام شود. نظرات همه افرادی که برای طرح نظر می‌دادند را مطالعه می‌کردیم و آنها که مناسب بودند را استفاده می‌کردیم.
شاهرخی گفت: منافع عموم مردم را بر منافع اشخاص و افرادی که نفوذ دارند ترجیح نمی‌دهم، بنابراین حفظ باغات و دامنه الوند مهم است و اگر افرادی بخواهند برای ساخت‌وسازهای غیرقانونی که پشت بلوار جوان انجام داده‌اند مجوز بگیرند و آن منطقه را به محدوده شهر اضافه کنند قبول نمی‌کنم.
وی  افزود: از بلوار جوان به بعد هرچه ساخت‌وساز انجام شده مجوز ندارد و باید تخریب شود. بعد از این هم اگر دیدید در آن منطقه ساخت‌وسازی صورت گرفت بدانید که چه رانتی پشت آن وجود دارد، زیرا از دامنه الوند هیچ مجوزی وجود ندارد.
شاهرخی با بیان اینکه از پشت پرده‌ها خبر دارم و می‌دانم چه کسی این زمین‌ها را خریده، گفت: افرادی هستند که در مناطقی چند هکتار زمین خریده‌اند و می‌خواهند که آنها را وارد حریم شهر کنند از این‌رو از طریق چند واسطه فرد ذی‌نفوذی را واسطه کرده‌اند تا این مناطق وارد حریم شوند، اما ما نپذیرفتیم. به آن فرد هم گفتم شما ناخواسته آلت دست کسی شده‌اید که در آن مناطق زمین خریده و به دنبال منافع خودش است.
وی با بیان اینکه مشکل طرح جامع به خاطر این دعواهاست و باید فردا در قیامت پاسخگو باشیم، افزود: دامنه الوند متعلق به عموم مردم است و اگر کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند باید در محل دیگری این کار را انجام بدهد حتی هیچ نهاد و ارگانی هم نباید این نعمت خدادادی را برای خود محصور کند.
استاندار با تأکید بر اینکه به عنوان نماینده دولت باید از منافع مردم حمایت کنم، افزود: طرح جامع باید طبق ضابطه تصویب شود اگر تمام دستگاه‌های نظارتی هم بیایند حرف من تغییر نمی‌کند.
وی گفت: بنده نه یک وجب زمین در همدان دارم و نه می‌خواهم که داشته باشم فقط به دنبال منافع عموم هستم. بنده در دوران آقای احمدی‌نژاد یک منزل مسکونی در خرم‌آباد برای خودم ساختم که شاید در آینده هم بتوانم خانه دیگری بسازم، اما تمام سرمایه من مردم هستند.

 از هر نقطه که لازم باشد به نقطه دیگر آب می‌بریم
استاندار در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان‌پیام درباره دلیل بهره‌برداری از آبرسانی اضطراری از کبودراهنگ به همدان در غیاب خبرنگاران چه بوده و تا چه زمانی از این چاه‌ها آب برداشت می‌شود، افزود: بنا نداریم آب همدان را از این چاه‌ها تأمین کنیم، بلکه تنها در مواقع بسیار ضروری انتقال آب صورت می‌گیرد. در حال‌حاضر همدان در شرایط اضطراری قرار دارد که انتقال برای این منظور صورت می‌گیرد.
شاهرخی با بیان اینکه توصیه می‌کنم به مردم اعلام کنید نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند، زیرا نمی‌توانیم شاهد باشیم مهرماه و آبان ماه همدان آب نداشته باشد، گفت: به دنبال این بودیم در این شرایط اضطراری ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب وارد همدان کنیم که نیاز شهر تأمین شود.
وی با اشاره به اینکه این چاه‌ها با مجوز امور آب انجام گرفته که نیاز ضروری ۶۰۰ هزار نفر در شهر همدان را تأمین می‌کند، افزود: در انتقال آب شهرستان همدان، فامنین و بهار را دیده‌ایم که در این مسیر روستاها را هم شامل می‌شود،‌ بنابراین هیچ‌کسی نگران آب نباشد.
شاهرخی با بیان اینکه آبرسانی اضطراری یک طرح بزرگ است که کارشناسان وزارت نیرو روی آن مطالعات زیادی انجام داده و بخش عمده آن اجرا شده است، گفت: ممکن است بخش‌های دیگری هم به آن اضافه شود اما تا اجرای کامل اعتبار زیادی می‌خواهد.
وی افزود: منبع اصلی ما تالوار است و منابع دیگری را در استان‌های دیگر درنظر گرفته‌ایم.

 گران کمبود آب در استان همدان نباشید
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه کبودراهنگ با مشکل کم‌آبی مواجه است به‌طوریکه به 21روستای آن با تانکر آبرسانی می‌شود چرا انتقال آب از این شهر صورت گرفته، گفت: کبودراهنگ همانقدر برای ما مهم است که همدان و سایر شهرستان‌ها و روستاها مهم هستند ما در قبال همه آنها مسئول هستیم و از هر نقطه که لازم باشد به نقطه دیگر آبرسانی می‌کنیم.
شاهرخی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آبرسانی اضطراری به منابع آبی علیصدر  هم آسیب می‌زند، افزود: این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود که اظهارنظرها کارشناسی باشند و اینکه انتقال آب از کبودراهنگ برای غارعلیصدر مضر است، مبنای علمی ندارد.
وی گفت: جای نگرانی هم نیست و نباید به حرف‌های غیرعلمی توجه کرد، اگر این انتقال صورت نگیرد با کمبود آب مواجه می‌شویم.
شاهرخی بیان کرد: برای تمام نقاط استان نیز تأمین آب خواهیم کرد، بنابراین هیچ یک از مردم استان نگران آب نباشند، حتی شده با تانکر آب برسانیم این کار را انجام می‌دهیم.
استاندار در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام درباره برنامه سیاسی‌اش برای آینده، گفت: فعلاً که استاندار هستم اما انسان پرجنب‌وجوشی هستم و نمی‌توانم آرام بنشینم، بنده تخصص‌هایی در حوزه سیاسی، اجتماعی و عمرانی دارم که از آنها استفاده می‌کنم.
وی با بیان اینکه تعامل بسیار نزدیکی با نمایندگان مجلس داشته و دارم و تاکنون بسیار روان باهم کار کرده‌ایم، افزود: این‌طور نیست که برای همدان ماندن تبلیغ کنم، که حداقل هر 8 سال یک‌بار طبیعی است که استانداران و وزرا تغییر می‌کنند در این مدت مشی من تعامل بوده است و در جاهایی همراهی کردم که به خاطر منافع مردم باشد، برایم کار برای مردم مهم بوده و هست.

 سند اطلاع‌رسانی یادگاری من برای همدان است
استاندار در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام مبنی بر اینکه یادگاری شاهرخیِ استاندار برای همدان چیست؟ گفت: در قالب تنظیم سند اطلاع‌رسانی سعی کردم که جایگاه اصحاب رسانه و نقش رسانه را نهادینه و ضابطه‌مند کنم و دستگاه‌ها را موظف به برقراری ارتباط با رسانه‌ها کنم تا به‌طور منظم از کانال رسانه‌ها به مردم اطلاع‌رسانی کنند.
شاهرخی افزود: قبل از اینکه در همدان معاون سیاسی و استاندار شوم در استان‌های لرستان و قزوین معاون سیاسی بودم که برای آنها هم سند اطلاع‌رسانی را تهیه کردیم که پس از این مدت هنوز به دلیل این سند با بنده ارتباط دارند و در تلاش هستند تا کمبودها و نقاط ضعف آن را حل کنند. این سند در همدان هم می‌تواند در سال‌های آینده کیفیت‌بخشی شود.
وی گفت: اینکه در هر جلسه از رسانه‌ها نام می‌برم ممکن است موجب دلخوشی شما شود، اما این باور قلبی من است که با حضور رسانه‌ها طی کردن مسیر توسعه استان اثربخش‌تر خواهد بود.
شاهرخی درباره اینکه نقاط ضعف و قوت استان را در چه می‌دانید؟ افزود: کسانی که دلشان برای استان می‌سوزد کمک کنند تا فضا را برای نخبگان بیشتر باز کنیم. مردم باید در انتخابات و افراد در حضورشان به نخبگان بها بدهند.
وی با بیان اینکه باید روحیه مطالبه‌گری از نوع صادقانه باشد و نه سیاسی گفت: در پیچ و خم‌های اداری، پروژه پیچ زندان متوقف شده که برای شهر همدان می‌تواند پروژه ۴ هزار میلیاردی شیکی باشد و اشتغالزایی ایجاد کند.
استاندار همدان با بیان اینکه ده‌ها پروژه نیز همینطور بوده و همدان باید جهش یابد افزود: باید برای سرمایه‌گذار که پول خود را به همدان می‌آورد فرش قرمز پهن کرد.

مهمترین اقدامات استان همدان در طول 8 سال دولت تدبیر و امید
■ اجرای 30 هزار میلیارد تومان طرح در 8 سال
■  تهیه و تدوین برنامه راهبردی توسعه استان همدان تا پایان سال ۱۴۰۰
■ تهیه برنامه ۱۰۰روزه برای بهره‌برداری از 287 طرح از تیرماه تا شهریورماه سالجاری
■  راه‌اندازی خط آهن همدان به تهران و مشهد
■  ایجاد راه‌آهن ملایر
■  بهره‌برداری از 3 سد سدهای شنجور، سرابی و نعمت‌آباد
■  2 سد در دست ساخت
■  تکمیل در 3 سال
■  آبرسانی از سدکلان به شهر ملایر
■  در حال ساخت سدهای خرمرود و گرین با حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار
■  افتتاح پتروشیمی هگمتانه پس از 18سال
■  تأمین آب موردنیاز پتروشیمی ابن‌سینا با 5/4 میلیون مترمکعب از طریق مجتمعی در آینده آغاز به‌کار خواهد کرد.
■  اخذ مجوز احداث پتروشیمی نهاوند و تأمین آب موردنیاز آن از محل تصفیه فاضلاب شهر نهاوند
■  تدوین برنامه راهبردی 3 ساله توسعه استان
■  اجرای بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه در زمینه زیرساخت‌ها بخصوص در حوزه برق
■  احداث بیش از ۳۵۰ مرکز جامع خدمات بهداشتی روستایی در استان
■  راه‌اندازی مرکز جامع سرطان غرب کشور در همدان
■  بیمارستان ۲۱۷ تختخوابی فرشچیان، ۸۴ تختخوابی بهار، ۱۲۸ تختخوابی قائم اسدآباد، ۵۰ تخت بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان، ۸۵ تختخوابی نهاوند، بیمارستان بزرگ و مجهز شهید سردار سلیمانی تویسرکان
■  اجرای پروژه‌های بیمارستان اکباتان، رزن، ۲۹۰ تختخوابی ملایر و مرکز درمانی تخصصی فاطمیه همدان
■  آغاز عملیات اجرایی بیمارستان هزار تختخوابی همدان و گرفتن ردیف اعتبار ملی بودجه
■  تبدیل همدان به قطب پزشکی غرب کشور با همکاری برنامه‌وبودجه
■  ساخت و تحویل ۳ هزار واحد مسکونی محرومان در استان
■  بزودی از ۵۶۰ واحد مسکن مهر در استان بهره‌برداری خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com