1403-01-221403-02-01bool(false) خیار روی دست کشاورزان ماند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  125739 تاریخ انتشار:  1401-05-24 - 10:24 تعداد بازدید:  328
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خیار روی دست کشاورزان ماند

اخبار


 بهار _مینا ابراهیمی _خبرنگار همدان پیام: خیار از جمله محصولات صیفی پرآب‌بر است که برای تولید هر کیلوگرم حدود ۳۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند و شهر مهاجران مرکز تولید شوریجات و ترشیجات غرب کشور است.
تولید شوریجات و ترشیجات شهر مهاجران از توابع شهرستان بهار  حدود  ۳۰ سال است که آغاز شده و رفته‌رفته با اشتغال‌زایی خانگی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفره در واقع قطب تولید خیارشور غرب کشور بوده و درصورتی‌که شرایط مهیا شود، صادرات به خارج از کشور نیز می‌تواند داشته باشد.
 حدود ۸ کارگاه صنعتی در این زمینه از اهالی مهاجران مشغول به فعالیت است و حجم تولید خیارشور در این شهر به‌گونه‌ای است که در طول ۳ ماه بیش از ۱۰۰ هزار تن خیار سبز از شهرها و روستاهای اطراف زنجان، شهرستان کبودراهنگ و قروه به مهاجران برای فرآوری بارگیری می‌شود.
با 2 باسکول مستقر در شهر در ایام پیک کاری ۹۰ روزه روزانه به طور میانگین هزار و ۵۰۰ تن خیار سبز از شهرستان کبودراهنگ برای مهاجران بارگیری می‌شود که بیش از ۱۰۰ هزار تن فرآوری محصول اتفاق می‌افتد.
 حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت ۱۰ هزارنفری شهر مهاجران در زمینه تولید خیارشور و ترشیجات فعالیت دارند که عنوان برند و قطب تولید خیارشور غرب کشور با صادراتی که به خارج از کشور نیز انجام می‌شود، بایستی به نام مهاجران رقم بخورد.
به گفته مختاری، یکی از تولیدکنندگان عمده خیارشور، امسال به دلیل نبود بازار فروش خیارشور که از سال گذشته حدود ۳۰ تا40درصد باقی‌مانده و از طرفی محدودکردن صادرات این محصول از ۴ ماه گذشته  و ازطرفی روی‌آوردن کشاورزان بیشتری به کشت خیار و جایگزینی کشت محصولات پرآب بر همچون سیب‌زمینی و...و راحتی کشت و برداشت و بازدهی سود  این محصول نسبت به محصولات دیگر به‌نوعی در وسعت زیاد کشت و همه‌گیر شد و فقط در شهر مهاجران حدود 10درصد به کشت‌های قبلی افزوده شد که بیش از ۳۰ هکتار از اراضی مهاجران به کشت خیار اختصاص دارد البته این میزان کشت پاسخگوی 5درصد تولید خیارشور مهاجران است و مابقی از استان‌ها و شهرستان‌های همجوار تأمین می‌شود.
حالِ این روزهای صیفی‌کاران خیار  به دلیل نبود بازار مناسب، خوب نیست و برخی از صیفی‌کاران به دلیل قیمت کم خیار به نسبت پارسال، افزایش هزینه ها وبه کار گیری کارگر زمان برداشت محصول مزارع خود را رها کرده‌اند چراکه صرفه اقتصادی برایشان ندارد.
هر یک از شهرهای شهرستان بهار در تولید محصول یا صنعت خاصی برند هستند که مهاجران نیز در تولید خیارشور با ارزآوری به کشور و تأمین نیاز عمده کشور، ظرفیت خوبی را داشته و نیازمند توجه مسئولان امر و به‌ویژه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی برای خروج از بن‌بست است چراکه به دلیل صنعتی نبودن محصول تولیدی به‌صورت فله‌ای توسط دلالان و کارخانه‌ها دیگر خریداری و برند این محصول را به نام خود می‌زنند درحالی‌که خود تولیدکنندگان سود کمتری عایدشان می‌شود.
با نگاهی به مسائل و مشکلات گفته شده قطب تولید خیارشور کشور، به نظر ساماندهی این واحدهای تولیدی و استقرار در خوشه صنعتی یا شهرک خصوصی می‌تواند راه‌حل معضلات تولیدکنندگان باشد که توجه ویژه نماینده مردم شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ و مدیریت ارشد استان را می‌طلبد تا با نگاه به نقش‌آفرینی شهر مهاجران در تولید خیارشور و اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی استان و حتی صادرات و ارزآوری به کشور روز‌به‌روز بتوان این تولید را گسترش داد و باری از مشکلات تولیدکنندگان برداشت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com