■ اگر قرار بود ارز روستاها آب بیاوریم چرا 6ماه پیشتر اقدام نکردید
در حالی که وعده پایان عملیات انتقال آب به همدان را به 6مهرماه (دیروز) داده بودند نه تنها این وعده به طور کامل عملیاتی نشد که نماینده همدان و فامنین در مجلس در مراسم زنگ مقاومت نحوه اطلاع رسانی و اعلام خبر حل مشکل آب در همدان را به باد انتقاد گرفت و سیبل این انتقاد هاهم نحوه پوشش خبری صدا وسیما بود.
نماینده ادوار مختلف در مجلس به اطلاعات نادرستی که صدا و سیما به مردم میدهند، انتقاد کرد و گفت که هنوز مشکل آب همدان حل نشده، اما یک هفته است که صدا و سیما اخبار نادرست در جامعه منتشر میکند.
حمیدرضا حاجیبابایی گفت: باید با مردم روراست باشیم و واقعیت را به آنها بگوییم.
وی ادامه داد: برای انتقال آب به همدان، در دولتهای قبل، تا مرز کردستان 120 کیلومتر لولهگذاری انجام شده که از آنجا به 2 شاخه تقسیم میشود؛ یک شاخه لولهگذاری 20 کیلومتری تا زنجان است و شاخه دیگر به سد قوچم زیر سد آزاد میرسد و تا همدان باید 52 کیلومتر لولهگذاری انجام شود که اجازه آن را نمیدهند.
بنابراین نباید دروغ بگوییم که مشکل آب همدان حل شده، چون هنوز مشکل حل نشده است.
حاجیبابایی افزود: مشکل آبرسانی به همدان به دلیل نبود لوله، پول و کارمند و ... نیست از اسفندماه سال 1400 تاکنون 1500 میلیارد تومان هزینه شده پس مشکل منابع نداریم، بلکه کردستان اجازه لولهکشی به سد را نمیدهد و به مشکل امنیتی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این چه صحبتی است که برخیها میگویند جمهوری اسلامی ضعیف بود و در 17 سال نتوانست مشکل آب همدان را حل کند و در این یک سال حل شده است؟ ما نباید جمهوری اسلامی را قربانی خودمان بکنیم.
حاجیبابایی گفت: وقتی در سال 95 مجددا بهعنوان نماینده مجلس انتخاب شدم متوجه شدم دیوان محاسبات با جریمه 30 میلیاردی برای قرارگاه خاتمالانبیا، پروژه را متوقف کرده است بنابراین مشکل آن را حل کردیم و سپس وقتی متوجه شدم بالای سد تالوار، در کردستان سدی با نام «آزاد» ساخته شده و عمده آب در آن سد جمع میشود مجبور شدم ردیفی در قانون که در آن"آبرسانی از تالوار به همدان" ذکر شده بود را اصلاح کرده و نام تالوار را حذف کنیم تا بتوانیم از آب هر 2 سد استفاده کنیم.
در چنین شرایطی مصوب شد تا 70 درصد از آب همدان از طرق سد آزاد و 30 درصد از طریق سد تالوار تأمین خواهد شد.
در مسیر تصفیه خانه 900 لیتر ساخته می شود
ورود آب از کردستان به همدان آسان نیست
حاجیبابایی ادامه داد: مدیران دورههای قبلی هرچه بودند به کنار، اما سؤال من از وزیر نیرو این است که درمدتی که آب سد اکباتان تمام شده آبرسانی به مردم همدان از کجا انجام شده است، اگر از روستاها آبرسانی شده چرا این اقدام زودتر انجام نشد؟
حاجیبابایی گفت: چند روز قبل از روز عاشورا، اطلاع دادند که فردای روز عاشورا آب همدان تمام میشود، بنده دیدم نمیتوان در روز تاسوعا آب را به روی مردم قطع کرد، باوجود همه موانع و دردسرها با مسئولیت خودم فلکه را برای انتقال آب از چاههای کبودراهنگ باز کردم که انتقادهای زیادی به من شد و مخصوصا برخی نمایندگان مجلس میگفتند با اجازه چه کسی این کار را انجام دادهای؟
با این اقدام انتقال آب در داخل استان خودمان صورت گرفت اما اینچنین بنده را زیر بار انتقاد بردند حالا بخواهیم آب را از کردستان به همدان منتقل کنیم چه سختیهایی باید تحمل کنیم؟ انتقال آب از کردستان کار آسانی نیست.
نماینده ادوار مختلف در مجلس گفت: 17 سال برای این ابرپروژه کار شده که بیشتر کار آن در دورههای قبل بوده و 20 کیلومتر آن در یک سال گذشته لولهگذاری شده، بنابراین نمیتوان گفت که جمهوری اسلامی در این مدت نتوانست تا اینکه در یکسال گذشته این پروژه به سرانجام رسیده است، چون تا آب از کردستان به همدان نیاید پروژه انتقال آب تمام نمیشود.