1403-01-261403-02-05bool(false) همایش ملی شهر سبز پایدار به کار خود پایان داد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76051 تاریخ انتشار:  1395-12-04 - 05:45 تعداد بازدید:  268
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همایش ملی شهر سبز پایدار به کار خود پایان داد

اخبار

 روز گذشته نخستین همایش ملی شهر سبز پایدار که به مدت 2 روز در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی استان برقرار بود، به کار خود پایان داد.
در افتتاحیه این همایش ملی شاهد رونمایی از نخستین نشان شهر سبز پایدار جهان اسلام در همدان توسط معاون رئیس‌جمهوری و استاندار همدان بود. همچنین تفاهمنامه‌ای بین شهردار همدان و 2 شرکت سرمایه‌گذار به امضا رسید تا 2 نیروگاه خورشیدی در این شهر احداث شود.
تمدید تفاهمنامه شهر سبز پایدار همدان هم یکی دیگر از برنامه‌هایی بود که انجام شد، این تفاهمنامه بین سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری همدان به مدت 3 سال دیگر تمدید شد.
 داشتن شهری سبز با شهرسازی و رفتاری سبز
نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان در اختتامیه این همایش حضور یافت که با انتقاد از الگوگیری از کشورهای خارجی در طرح‌ها و المان‌های شهری و اینکه زیباسازی خاصی در شهر نمی‌بینیم، گفت: کشور ما بویژه همدان خاستگاه بزرگان عرصه علم، پزشکی، هنری و سایر بخش‌هاست که باید به عنوان الگویی برای دیگر کشورها مطرح شود.
آیت‌ا... غیاث‌الدین طه‌محمدی با تأکید بر اینکه برای داشتن شهر سبز باید شهرسازی و رفتار سبز داشته باشیم، افزود: در حال حاضر به جای اینکه به دنبال کویرزدایی باشیم، جنگل‌ها را تخریب می‌کنیم و آپارتمان می‌سازیم.
وی در ادامه با اهمیت برشمردن معیارهای شهر سبز پایدار گفت: همدان روزگاری خاستگاه انواع گل‌های رنگارنگ و گیاهان دارویی بود، اما امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در حالی که داشتن شهر سبز نیازمند فضای سبز مناسب، پاکیزه بودن معابر و خیابان‌ها، رسیدگی به سیمای شهر و توسعه محیط سبز است.
نماینده ولی‌فقیه در استان با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت شهر همدان نزدیک به 600 هزار نفر است، بیان کرد: بیایید همین جا عهد ببندیم که همین تعداد افراد حاضر در این همایش به کاشت یک نهال بپردازیم که اگر هر فرد در این شهر یک نهال نوپا بکارد، فضای سبز گسترده را شاهد خواهیم بود.
طه‌محمدی معتقد است: حفظ محیط زیست با شعار ممکن نیست و باید به مطالبه عمومی تبدیل شود.
وی، وجود سرطان در جامعه را به دلیل توجه نکردن به تغذیه سالم برشمرد و اینکه متأسفانه امروزه غذای سالم پیدا نمی‌شود. همچنین با وجود برخورداری از انواع سبزیجات و میوه‌‎ها نباید غذاهای ناسالم نظیر سوسیس و کالباس در سبد غذایی مردم قرار گیرد.
طه‌محمدی همچنین بر این موضوع انتقاد کرد که امروزه بازار میوه و تره‌بار مملو از میوه‌های وارداتی است و این وضعیت زیبنده کشورمان نیست.
 سفر اعضای مجمع شهرداران آسیایی به همدان
دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی هم میهمان این همایش بود که به عنوان سخنران بعدی این مراسم گفت: این مجمع برای برقراری ارتباط و گسترش روابط دیپلماسی و همکاری‌های بین‌المللی ایجاد شده است.
محمد خدادادی بر نقش فراملی شهرداران در دیپلماسی شهری تأکید کرد و افزود: اگر بتوانیم حرکت شهرداران را در برقراری این نوع دیپلماسی سوق دهیم، شاهد تحولی در عملکرد مدیریت شهری خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه 67 شهر عضو مجمع شهرداران آسیایی هستند، بیان کرد: از این تعداد، 11 شهر آن از ایران بوده و در این بین، شهر همدان یکی از اعضای فعال این مجمع است.
خدادادی از برگزاری اجلاس دوسالانه مجمع شهرداران آسیایی در ایران خبر داد که سفر به همدان جزو برنامه‌های این اجلاس خواهد بود و شاید تفاهمنامه‌ یا قراردادی بین همدان و دیگر شهرهای عضو مجمع منعقد شود و پروژه‌های توریسم و سرمایه‌گذاری مشارکتی را به دنبال داشته باشد.
 توسعه صنعت گردشگری برای تحقق شهر سبز پایدار
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان هم با تأکید بر اینکه تحقق شهر سبز پایدار در این استان نیازمند توسعه صنعت گردشگری است،گفت: پایداری یک گستره نمی‌تواند برای برای یک نقطه باشد؛ بلکه پایداری یک نقطه بر گستره‌های پیرامونی حاکم است.
محمدرضا محمدی با اشاره به اینکه پایداری شهری به معنی اعم به پایداری کشور و جهان کمک می‌کند، افزود: با توجه به آسیب‌هایی که به اکوسیستم‌های شهری وارد شده، شکنندگی ایجاد شده که به دلیل فقر منابع، این وضعیت تشدید هم شده است.
وی با تأکید بر اینکه رویکردی باید استفاده شود تا از وقوع بحران جلوگیری کرد و شرایط را از متوسط کشوری بهبود بخشید، ادامه داد: امروز با این واقعیت روبه‌رو هستیم بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها متمرکز هستند که این امر می‌طلبد مدیریت آلایندگی به دلیل تمرکز جمعیت در پهنای کوچکتر انجام شود.
به گفته محمدی، رویکرد مدیریت آلایندگی به این گونه است که مراکز متعدد آلایندگی نداشته باشیم. هرچند در شرایطی که از نظر مساحت، شهرها 2 تا 3 درصد پهنه جهان را به خود اختصاص می‌دهند، درگیر مسائل آلودگی می‌شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه خیلی از آلودگی‌ها در سطح کشور و کلانشهرها وجود دارد، اما در همدان به دلیل تمرکز کمتر صنایع با آلودگی کمتری روبه‌رو هستیم، گفت: 350 تا 400 واحد صنعتی فعال در همدان وجود دارد.
وی با بیان اینکه می‌گویند شهر موجودی زنده است، گفت: این زنده بودن الزاماتی دارد و نیازمند پایش مستمر است تا بتوان مجموعه ارگانیک و فعل و انفعالات آن را مدیریت کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با توجه به اینکه به دلیل نبود زیرساخت‌های موردنیاز در مدیریت شهری، با توازن نداشتن در مدیریت شهری همدان مواجه هستیم، مهمترین عامل در این زمینه را می‌توان نبود منابع درآمدی پایدار اعلام کرد.
محمدی در ادامه با بیان اینکه این وضعیت ریشه در گذشته داشته و عوامل مختلفی در آن تأثیرگذار است، عنوان کرد: راهکاری برای خروج از این وضعیت باید اندیشیده شود، زیرا صرف تکیه به صنعت ساختمان، مدیریت شهری را دچار فراز و فرود کرده است.
وی ادامه گفت: در سطح کشور استان همدان در حال تبدیل شدن به ضرب‌المثلی در رابطه با فرونشست‌هاست؛ فروچاله‌هایی به عمق 80 متر در استان همدان ایجاد شده است و از سوی دیگر 30 درصد کانون‌های مولد ریزگرد، داخلی هستند.
محمدی با بیان اینکه مدیریت این وضعیت نیازمند رویکردی جدید و درست است، افزود: سال گذشته و امسال به دلیل وقوع ریزگردها آسیب جدی به گردشگری وارد شد که اگر این وضعیت ادامه یابد فرصت گردشگری و منابع آبی را با آسیب باید دید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: باید معیشت جایگزین را دنبال کرد که هم منابع باقیمانده آب و خاک حفظ شود و به سمتی برویم که بحران‌ها مدیریت شود.
محمدی با اشاره به اینکه حرکت از کشاورزی به سمت صنعت گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: شهر و روستا به مثابه پیکرهای جمعیتی به هم مربوط هستند و پایداری شهرها را نمی‌توان جدا از روستاها در نظر گرفت.
به گفته وی، همچنین مشکل حاشیه‌نشینی در همدان جدی است که باید به این موضوع توجه جدی شده و راهکاری مناسب اندیشیده شود.
 تجلیل از برترین‌ها
قرائت بیانیه همراه با چاشنی انتقاد از پوشش خبری صداوسیما از این همایش و همچنین تجلیل از مقالات برتر، اعضای کمیته علمی همایش و اجرایی، اعضای هیأت علمی دانشگاه‎ها و ادارات فعال در حوزه محیط‌زیست پایان‌بخش این همایش 2 روزه بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com