اولویت‌های کلان‌شهر شدن! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100548 تاریخ انتشار:  1398-07-25 - 14:05 تعداد بازدید:  120
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

■ثبت جهانی،شهر الکترونیک و الحاق روستاها به همدان موضوع آخرین جلسه شورای شهر بود
اولویت‌های کلان‌شهر شدن!

اخبار

 شورای شهر دوره پنجم به دنبال تقویت حوزه فناوری شهرداری همدان در راستای تحقق شهر الکترونیک است اما سرعت حرکت این مسیر، کُند بوده و جای نگرانی وجود دارد.
نائب رئیس شورای شهر همدان، گفت: تحول حوزه الکترونیکی شدن شهرداری در دوره مدیریت‌شهری جدید نسبت به سال‌های گذشته غیرقابل مقایسه است و انتظار می‌رود بر مبنای اولویت‌های سیاست‌های مدیریت‌شهری با محوریت شهر الکترونیک در تمامی بخش‌های مدیریتی، مالی، اجرایی و نظارتی امور مربوطه تسریع یابد.
حمید بادامی نجات بابیان اینکه حوزه فناوری شهرداری همدان به رضایت شورا را نتوانسته جلب کند، گفت: البته اقداماتی در این حوزه صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان نیز به وضعیت ثبت جهانی قنات روستای قاسم‌آباد و مخالفت با الحاق روستاها به شهر اشاره کرد و گفت: روزهای آغازین مهرماه امسال، شهر همدان میزبان اجلاس جهانی جاده ابریشم و مهمترین مقوله مورد بحث در این اجلاس ثبت جهانی آثار ملموس و تاریخی استان همدان بود.
رضوان سلماسی افزود: در این اجلاس جهانی، پیشنهاداتی برای نامزدی ثبت جهانی نظیر هگمتانه، کاروانسراهای همدان، غار علیصدر، تپه تاریخی نوشیجان، سازه‌های دستکند استان و قنات تاریخی روستای قاسم‌آباد مطرح شد؛ اما در این بین تنها برای قنات قاسم‌آباد، پرونده تهیه شده است.
وی گفت: آثار پیشنهادی باید نمونه‌ برجسته‌ای از نوعی بنا، مجموعه معماری، فناوری یا منظره و همچنین سکونتگاه سنتی بشری یا استفاده از زمین که معرف یک یا چند فرهنگ است، باشد؛ به‌ویژه مواقعی که تحت تأثیر تغییرات برگشت‌ناپذیر شده است و در مجموع به طرز مستقیم یا ملموس مرتبط با رویدادها یا سنن زندگی افکار و عقاید یا آثار هنری یا ادبی واجد اهمیت والای جهانی باشد.
 قنات قاسم آباد محتمل‌ترین گزینه ثبت جهانی در استان همدان است
سلماسی ادامه داد: به نظر می‌رسد تمامی این شرایط در اثر تاریخی قنات قاسم‌آباد وجود دارد و اقبال وزارت میراث فرهنگی نیز به این گزینه بیشتر است که البته پیش از این، ۱۱ رشته قنات در فهرست آثار جهانی ثبت شده و به گفته وزیر و معاون میراث فرهنگی، در صورت ارسال پرونده ثبتی قنات روستای قاسم آباد، این اثر تاریخی نیز در آن فهرست ثبت خواهد شد و محتمل‌ترین گزینه ثبت جهانی در استان است.رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان در این زمینه اظهار کرد: قنات قاسم‌آباد با فرهنگ و معیشت کشاورزان روستا و زندگی اجتماعی آنان مرتبط است و از سوی دیگر، شیوه منحصر به فرد تقسیم آب در روستای قاسم‌آباد و افسانه‌ها و روایت‌های مختلف درباره این قنات که بخشی از فرهنگ شفاهی منطقه را در خود جای داده، کم‌نظیر است.
سلماسی تأکید کرد: نباید فراموش کرد که اگر دخل و تصرفی در معماری این قنات یا ساختار اجتماعی مردم پدید بیاوریم، این شانس را از دست خواهیم داد و نمی‌توان پرونده را برای ثبت جهانی ارسال کرد؛ زیرا قنات را به نام روستا می‌شناسند و نه شهر و از این‌رو بهتر است در حال حاضر از تغییرات ساختاری و اجتماعی در روستا صرف‌نظر کنیم.
وی افزود: به گفته معاون وزیر میراث فرهنگی، پروسه ثبت جهانی تا تیرماه سال آینده به طول خواهد انجامید که به نظر می رسد برای الحاق این روستا تا سال آینده دست نگه‌ داریم تا در نتیجه این ثبت، پیامدهای مثبت و ارزشمند آن هم برای قاسم‌آباد و هم شهر همدان مثمرثمر باشد.سلماسی همچنین گفت: گذشته از اینکه الحاق این روستاها نتیجه منفی یا مثبتی دارد، نباید این موضوع را فراموش کرد که اگر هزینه کلانی را متحمل می‌شویم و مهمترین سخن ما دراین نشست، موضوع ثبت جهانی است؛ بنابراین درعمل نیز نشان دهیم به صحبت‌هایمان باور داریم.
وی افزود: امروز مهاجرت معکوس در کشورهای توسعه‌یافته مطرح می‌شود و مدتهاست که مبحث مهاجرت از شهرها به روستاها در کشور ما نیز زبانزد شده است؛ اما سیاست‌های کلان، مانع چنین اندیشه و برنامه‌ای شده است و تلاش می‌کنیم روستاها را به صورت دستوری به شهر تبدیل یا الحاق کنیم.
 الحاق روستاهای علی‌آباد، حسن‌آباد و قاسم‌آباد به شهر همدان در این زمان کار عجولانه‌ای است
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان همچنین گفت: الحاق روستاهای علی‌آباد، حسن‌آباد و قاسم‌آباد به شهر همدان در این زمان کار عجولانه‌ای است که حتی اگر مراحل قانونی آن طی شده باشد، شرایط پذیرش این روستاها در بحث ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات وجود ندارد.
شهردار همدان نیز در جایگاه پاسخ به وضعیت حوزه فناوری شهرداری، گفت: ایجاد فضای امن برای پرونده‌ها و تسهیل امور شهروندان و در نتیجه کسب رضایتمندی آنان، دغدغه‌ اساسی شهرداری است و اطمینان خاطر می‌دهم که در حوزه نرم‌افزاری با قوت و قدرت بیشتری دنبال کار هستیم.
عباس صوفی با اشاره به بررسی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بانک ایران‌زمین در حوزه بانکداری باز با گرایش شهر هوشمند، افزود: در نظر داریم که شرکتی با این بانک خصوصی در راستای هوشمندسازی شهر همدان تأسیس کنیم که این مهم در حال بررسی است و قطعا در سطح کشور به عنوان نمونه ملی، مطرح خواهیم بود. وی ضمن ابراز حساسیت‌های بالا نسبت به حوزه فناوری، بیان کرد: شهرداری همدان برای خرید نرم افزار، هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است؛ اما وعده می‌دهم پیش از پایان امسال در حوزه نصب و راه‌اندازی نرم‌افزارها حداقل تلاش خودرا به کار گیرم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com