1403-01-181403-01-28bool(false) دانشگاه بوعلی سینا غیرمعتبر برای آموزش عالی عراق همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124803 تاریخ انتشار:  1401-04-20 - 09:17 تعداد بازدید:  278
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دانشگاه بوعلی سینا غیرمعتبر برای آموزش عالی عراق

نویسنده : میثم میرزایی

اخبار

 روز جمعه 17 تیرماه بود که کشور عراق نام 27 دانشگاه ایرانی را در زمره دانشگاه‌های نامعتبر ارزیابی کرد که در این میان نام بزرگ‌ترین دانشگاه استان یعنی دانشگاه بوعلی سینا نیز به چشم می‌خورد.
دانشگاه بوعلی سینا به‌عنوان بزرگترین مرکز علمی و پژوهشی استان، در مرکز شهر همدان واقع شده است و یکی از قطب‌های علمی کشور نیز به‌شمار می‌رود.
استان همدان نیز در برنامه چشم‌انداز توسعه‌ای خود، گسترش خدمات دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی را در دستورکار خود دارد و برهمین اساس تعداد و تنوع دانشگاه‌های استان در سال‌های اخیر رشد و گسترش داشته است.
در همین راستا دانشگاه بوعلی سینا به‌عنوان دانشگاه پایلوت در استان، اقدامات و چشم‌اندازهایی را برای خود درنظر گرفته و به انجام رسانده است که از مهم‌ترین آن‌ها بین‌المللی شدن آن و پیوستن به گروهD8 بود که گروهی اقتصادی متشکل از 8 کشور درحال توسعه اسلامی می‌باشد. این مهم در سال 97 آغاز و هم‌اینک بخشی از دانشجویان این دانشگاه از کشورهای مختلف هستند.
دانشگاه بوعلی سینا در سال ۲۰۲۱ میلادی به لحاظ وبومتریک در جهان رتبۀ ۱۸۲۵، در آسیا رتبۀ ۵۶۱، در خاورمیانه رتبۀ ۸۰ و در کل دانشگاه‌های کشور رتبۀ ۲۳ را کسب کرده است.
بر اساس گزارش مؤسسه رتبه‌بندی تایمز مربوط به سال ۲۰۲۲ (نظام رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌های جهان) که در شهریورماه ۱۴۰۰ منتشرشد دانشگاه بوعلی‌سینا توانست با حضور در رتبه‌بندی تایمز برای سومین بار، با کسب رتبه +۱۲۰۱ جزو دانشگاه‌های برتر جهان قرارگیرد.
این دانشگاه در رتبه‌بندی لایدن رتبه ۱۰۰۰، به لحاظ شاخص ISC در بین دانشگاه‌های جامع کشور رتبۀ هشتم و در بین تمامی دانشگاه‌های جهان‌اسلام صاحب رتبه ۵۰ می‌باشد افزون‌براین، در بین دانشگاه‌های کشور از نظر ارجاعات به مقالات، رتبۀ پنجم و ازنظر تعداد دانشمندان ISI نیز رتبۀ پنجم کشور را دارا می‌باشد.
همچنین ۹ نفر از اعضای هیأت‌علمی و ۴ نفر از دانش‌آموختگان دانشگاه بوعلی سینا در فهرست دانشمندان پراستناد و برتر جهان قرار دارند و متذکر است در برنامه‌ریزی سال 1386 که برای اهداف کلان این دانشگاه انجام شده است مقرر شده است که در 20 سال آینده جزو 8 دانشگاه برتر کشور باشد اما با این اوصاف وزارت آموزش‌عالی عراق در ارزیابی جدید خود نام دانشگاه بوعلی سینا را از فهرست خود خط زده است.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در مصاحبه با مهر درباره نظام ارزشیابی دانشگاه‌های ایران از سوی کشور عراق گفت: وزارت آموزش‌عالی عراق در سال ۲۰۲۲ دانشگاه‌های جهان را براساس نظام رتبه‌بندی کیو اس، شانگهای و تایمز ارزشیابی کرده است که در آن ۳۳ دانشگاه ایران برای تحصیل دانشجویان عراقی معتبر شناخته شده‌اند.
دکتر هاشم داداش‌پور گفت: وزارت آموزش‌عالی عراق مانند هر کشور دیگری هرساله به ارزشیابی کشورهای دنیا مبادرت می‌کند و در آن برخی دانشگاه‌ها از نظام ارزشیابی کشور عراق حذف و برخی دیگر اضافه می‌شوند که متأسفانه برخی از دانشگاه‌های معتبر از نظام ارزشیابی این کشور خارج شده‌اند.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: کشور عراق برای امسال دانشگاه‌های کشور را به 2 دسته تقسیم کرده است که بر اساس آن، یک سری از دانشگاه‌های ایران دانشگاه‌هایی هستند که دولت عراق برای دانشجویان بورسیه خودش در نظر گرفته است. دانشگاه‌های ایرانی که در بین ۱۰۰۰ دانشگاه اول نظام رتبه‌بندی شانگهای، ۵۰۰ دانشگاه اول رتبه‌بندی تایمز و ۲۵۰ دانشگاه اول رتبه‌بندی کیو اس قرار داشتند را به‌عنوان مقصد اصلی بورسیه دانشجویان خود در نظر گرفته است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اینکه امسال کشور عراق شرایط سخت گیرانه‌ای در نظام ارزشیابی خود اتخاذ کرده است افزود: در نظام رتبه‌بندی کشور عراق با توجه به اینکه براساس نظام رتبه‌بندی جهانی بوده، بخشی از دانشگاه‌های کشورهای دنیا در این نظام ارزشیابی حذف یا اضافه شده‌اند و حذف و اضافه شدن دانشگاه‌ها، امر غیرمعمولی در دنیا محسوب نمی‌شود.
داداش‌پور افزود: بر اساس اعلام مقامات آموزش عالی عراق اگر هر دانشگاه داخل کشور که در نظام رتبه‌بندی سال ۲۰۲۲ کیو اس، شانگهای و تایمز قرار داشته اما نام آن دانشگاه در نظام ارزشیابی دولت عراق قرار نگرفته است می‌تواند با نامه‌ای به وزارت آموزش‌عالی عراق و یا سفارت عراق در ایران منعکس کند تا دوباره در این رتبه‌بندی قرار گیرد.
وی افزود: کشور عراق رتبه‌بندی دانشگاه‌های خود را براساس رتبه‌بندی سه‌گانه، تایمز، کیو اس و شانگهای قرار داده‌است و از نظام رتبه‌بندی کشورهای اسلامی ISC غفلت کرده است و با توجه به اینکه آی اس سی تنها نظام رتبه‌بندی کشورهای اسلامی است و بر اساس معیارها و اقتضائات جهان اسلام طراحی شده است، می‌تواند در مذاکرات آینده ایران و عراق مورد بحث قرار گیرد تا تعداد بیشتری از دانشگاه‌های جهان اسلام در نظام ارزشیابی دولت عراق قرار بگیرند.
دکتر حسین رضوان، رئیس دانشگاه بوعلی سینا نیز در مصاحبه خود با همدان پیام درباره این موضوع گفت: در حال پیگیری این موضوع هستیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com