مباحث زیست محیطی از محورهای اصلی خدمات شهری است و باید از نظر کارشناسان در این زمینه بهره گرفته شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی در جلسهاین کمیسیون با اشاره به عملکرد خوب مدیریت پسماند شهرداری همدان در ساماندهی و جمع آوری سگهای بیصاحب، اظهار کرد: نقش دیگر ارگانهای مربوطه کمرنگ بوده و باید این ارگان ها به شهرداری کمک کنند. علی اکبر نظری تأکید کرد: مدیریت شهری تنها متولی ساماندهی و جمعآوری سگهای ولگرد نیست و چنانچه اداره بهداشت و درمان یا نهادهای ذیربط دیگر در این زمینه تعلل کنند فجایای جبران ناپذیری در سطح شهرها رخ میدهد.
نظری با اشاره به انتقال بیماریهای خطرناک به ویژه بیماری هاری از سگ به انسان، اظهار کرد: آمار سگگزیدگی در استان و متعاقباً شهر همدان بالاست و در این زمینه دستگاههای متولی مسئول بوده و باید به موضوع جمعآوری و ساماندهی سگهای سطح شهر بپردازند.
82 درصد سگ گزیدگیهای همدان خانگی است
همچنین نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از سگ گزیدگی در همدان پرداخت و گفت: از سال ۸۷ تاکنون آمار سگ گزیدکی رشد صد در صدی داشته و در استان همدان سالیانه ۷هزارو ۶۷۴ مورد سگ گزیدگی گزارش شده که ۸۲ درصد آن را گزیدگی مربوط خانگی است.
سعید نظری با بیان اینکه هزینههای واکسن هاری بسیار بالاست اظهار کرد: هر واکسن هاری ۷ یورو قیمت دارد و برای هر فرد ۳ تا ۵ واکسن مصرف میشود لذا هزینه هنگفتی به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل میشود.
وی فرهنگ سازی درخصوص نگهداری سگها را ضروری دانست و افزود: طبق بررسی صورت گرفته یک جفت سگ از ۹ماهگی سالی ۲بار زاد و ولد کرده و در طی ۱۰سال زندگی خود چند هزار تولید مثل دارند و اگر این موضوع کارشناسانه کنترل نشود با معضل افزایش تصاعدی و انفجاری سگهای بی صاحب در سطح شهر مواجه خواهیم بود. به گفته نظری راهحل مسئله سگهای بیصاحب این است دستگاههای متولی باید به سرعت وارد عمل شده و با ممانعت از غذارسانی به سگهای ولگرد، افرادی را که به سگهای ولگرد غذارسانی میکنند را توجیه کنند.