استقلال بهار و کبودراهنگ در مجلس همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82717 تاریخ انتشار:  1396-07-24 - 05:45 تعداد بازدید:  289
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مجلس نشینان پیگیر حق استان پس از 20 سال باشند
استقلال بهار و کبودراهنگ در مجلس

اخبار

■ خجسته :تلاش می کنیم علاوه بر بهار و کبودراهنگ همدان هم 3 نماینده ای شود

 کلیات طرح افزایش شمار نمایندگان به 330 نفر در حالی در جلسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصویب شده که انتظار مي‌رفت نمايندگان اهتمام ويژه‌اي به اين موضوع داشته باشند، به گونه‌اي كه در مجلس دهم شاهد افزايش تعداد نمايندگان باشيم، اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده و حال باید تا مجلس یازدهم صبر کرد تا در آن دوره شاهد افزایش تعداد نمایندگان باشیم.
از طرفی مباحث مربوط به افزايش تعداد نمايندگان و اصلاح جداول حوزه‌هاي انتخابيه از مدت‌ها قبل در محافل مختلف سياسي و رسانه‌اي و حتي درون مجلس مطرح شده و پيش از اين نيز بارها صحبت از تصويب طرح مذكور در صحن علني و نهايي شدن آن بود.
براساس اصل 64 قانون اساسی «هر 10 سال یکبار با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر 20 نفر نماینده می‌تواند اضافه شود».
تعداد نمایندگان‏ پیش از اصلاح‏ قانون اساس، 270 نفر ذکر شده بود، اما از آن تاریخ به بعد هر 10 سال‏ می‌توانست حداکثر 20‏ نفر به تعداد وکلای ملت افزوده شود.
دولت در سال 1378، لایحه‌ای را برای افزایش تعداد نمایندگان از 270 به 290 نفر به دور مجلس پنجم ارائه کرد که تصویب آن مبنای برگزاری انتخابات مجالس ششم، هفتم و هشتم با حضور 290 نفر از نمایندگان مجلس شد.
در ادامه باید لایحه مشابهی برای افزایش تعداد نمایندگان از 290 به 310 نفر در سال 1388 به مجلس ارائه می‌شد، اما این لایحه با تأخیری دوساله عازم بهارستان شد. در آن زمان نمایندگان مجلس نیز با لایحه اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس و افزایش تعداد نمایندگان با این عقیده که کار کارشناسی بر روی آن انجام‌ نشده و عدالت در تقسیم حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگانی که قرار است در آن‌ها افزایش یابد رعایت نشد، مخالفت کردند؛ در نتیجه تعداد نمایندگان در دور دهم نیز افزایش نیافت.
به هرحال به لحاظ زماني تنها يكبار و آن‌هم در انتخابات مجلس ششم شاهد چنين تغييري بوديم كه مربوط به سال 1378 مي‌شود.
دقیقا دو سال مانده به انتخابات مجلس نمایندگان اجرای این طرح مطرح می کنند اما به دلایل مختلف برگردانده و اجرایی نمی شود.
اين موضوع البته بعدها به طور جدي‌تري در محافل گوناگون مطرح شد تا اينكه در كميسيون شوراها مورد بررسي قرار گرفت و بار ديگر اميدواري براي اجراي طرحي كه اتفاقاً استان همدان را نيز از آن منتفع مي‌شود، افزايش يافت. هرچند نتیجه لازم در این زمینه به دست نیامد.
حال پس از فراز و نشيب‌هاي فراوان و در شرايطي كه افزايش تعداد نمايندگان هم بر اساس قانون اساسي و هم ضرورت‌هاي جامعه به مطالبه‌اي جدي تبديل شده است، کلیات طرح افزایش شمار نمایندگان به 330 نفر در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصویب شده است.
البته گویا مقرر شده طرح مذکور به مدت 45 روز مسکوت بماند تا دولت در این زمینه لایحه‌ای را با در نظر گرفتن جزئیات طرح مجلس تهیه‌ کرده و برای طی مراحل قانونی تقدیم پارلمان کند.
آنچه اما در این طرح دیده می شود، تنها یک نفر به تعداد نمایندگان استان اضافه می‌شود که مربوط به بهار و کبودراهنگ است؛ به این شکل که این دو شهرستان از هم تفکیک شده و از مجلس یازدهم به بعد دارای نماینده مستقل باشند.
البته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با خبرنگار ما با بیان اینکه این طرح در آینده نزدیک و قبل از آغاز مجلس یازدهم اجرا می شود گفت که در حوزه بهار و کبودراهنگ افزایش تعداد نماینده قطعی شده است، در سایر شهرستان ها هم بر اساس معیارها و شاخص ها در حال پیگیری هستیم .
بدون شک داشتن نماینده مستقل می تواند به روند پیشرفت و توسعه این دو شهرستان موثر واقع شود. البته انتظار می رود حوزه انتخابیه همدان و فامنین نیز مشمول طرح مذکور شده و یک نماینده نیز به این حوزه اضافه شود.به طور قطع مسئولان اجرایی و مجمع نمایندگان استان همدان در این زمینه پیگیری هایی داشته اند، اما با توجه به شرایط و موقعیت حوزه انتخابیه همدان و فامنین به طور خاص و اهمیتی که افزایش تعداد نمایندگان در توسعه استان دارد، انتظار می رود برای این حوزه نیز تلاش بیشتری صورت گیرد.
در هر صورت موضوع افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی براي استان اهميت زیادی دارد و قطعا چنين تغييري ولو در حد یک حوزه انتخابیه مي‌تواند در آينده آن تأثيرگذار باشد.
 رئيس مجمع نمايندگان استان در این باره گفت که طبق اصل 64 قانون اساسی در 10 سال 20 نماینده به تعداد نمایندگان اضافه می شود که متاسفانه قریب به20 سال است که این موضوع اجرایی نشده است.
بنابراین در مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون شوراها تصمیم بر این شد که 20 سال را محاسبه کنیم با این تفاسیر 40 نماینده در آینده نزدیک قرار است به تعداد نمایندگان اضافه شود.
امیر خجسته افزود: این طرح بر اساس شاخص های جمعیت، مساحت و توسعه یافتگی انجام می شود .
وی ادامه داد: در دوره قبل با تمام نمایندگان هم صحبت شد متاسفانه استانی که خواسته‌اش برآورده نشد امضا جمع کرد و اجرای طرح را از حد نصاب انداختند این مساله باعث شد که در دوره قبل مطرح نشود.
در این دوره با ملاک هایی که قانون تعریف کرده است کمیته ای در این زمینه فعال شد و درآینده نزدیک اجرا می شود.
خجسته با بیان اینکه طبق قانون هر 250 هزار نفر یک نماینده باید داشته باشد گفت: در حوزه بهار و کبودراهنگ افزایش تعداد نماینده قطعی شده است، در سایر شهرستان ها هم بر اساس معیارها و شاخص ها در حال پیگیری هستیم .


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com