شهروندان دام‌های قربانی را در کشتارگاه‌های استان ذبح نمایند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124769 تاریخ انتشار:  1401-04-18 - 11:06 تعداد بازدید:  135
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل دامپزشکی استان:
شهروندان دام‌های قربانی را در کشتارگاه‌های استان ذبح نمایند

اخبار

 عید قربان، عید یکتاپرستی و بندگی است، هنگامه‌ای خجسته که در آن مسلمانان با رهایی از وابستگی‌های مادی، عبودیت و دلدادگی خود را به یکتای بی‌همتا نشان می‌دهند و در برابر شیطان و خواسته‌های نفسانی خویش ایستادگی می‌کنند.
طبق روایات اسلامی، در روز دهم ذی‌الحجه، خداوند برای آزمودن حضرت ابراهیم(ع)، به پیامبر خود فرمان داد تا فرزندش اسماعیل(ع) را قربانی کند. وی اسماعیل را به قربانگاه برد ولی جبرئیل همراه با قوچی نازل شد و ابراهیم(ع) آن را به جای اسماعیل قربانی کرد.
 حجاج در این عید که یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است به قربانی کردن می‌پردازند و آن را میان نیازمندان توزیع می‌کنند.
در آستانه عید سعید قربان، همزمان با سراسر کشور در استان همدان نیز مردم آماده برگزاری این جشن هستند که یکی از مصداق‌های آن خرید و فروش گوسفند برای قربانی و تقسیم گوشت بین همسایگان و مستمندان است.
مدیرکل دامپزشکی استان با عرض تبریک پیشاپیش عید سعید قربان گفت: همزمان با فرا رسیدن عید سعید قربان و انجام مراسم قربانی کردن دام در این روز، دامپزشکی استان همدان به صورت ویژه اقدام به اجرای طرح نظارت و کنترل بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی مردم می‌نماید.
محمدرضا رسولی اظهار کرد: در همین راستا اداره‌کل دامپزشکی استان همدان با انجام اقدامات و هماهنگی لازم با دیگر ارگان‌های ذی‌ربط و با تشکیل، آموزش، تجهیز و ساماندهی 11 اکیپ ثابت و20 اکیپ سیار و با ترکیب 20 نفر دامپزشک، 38 بازرس بهداشتی گوشت، 17 نفر ناظر شرعی، نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی قربانی‌های شهروندان را در استان انجام می‌دهد.
وی گفت: به منظور جلوگیری از مشکلات بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان به‌خصوص بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو که بسیار خطرناک می‌باشد، شهروندان دام خود را از میادین عرضه دام زنده دارای پروانه‌بهداشتی تهیه و در کشتارگاه‌های استان قربانی نمایند و گوشت دام قربانی را حداقل 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند.
در ادامه این مقام مسئول افزود: در همین راستا اداره‌کل دامپزشکی استان سعی دارد با تشکیل اکیپ‌های سیار در سطح شهرستان‌ها کشتار دام شهروندان را به کشتارگاه‌های استان منتقل نماید.
وی در ادامه تصریح کرد: تمامی کشتارگاه‌های استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده سازمان دامپزشکی کشور در روز عید قربان آمادگی لازم به‌منظور کشتار دام قربانی و تحویل لاشه استحصالی به متقاضیان را دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: هرساله بخش قابل‌توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات به مراکز زیرپوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی از اماکن مذهبی دارند که تأکید می‌شود متولیان و متصدیان این مراکز، تمامی دام‌های اهدایی و تهیه شده توسط این مراکز را در کشتارگاه‌های استان ذبح نمایند.
رسولی در پایان ضمن معرفی شماره تماس مردمی 1512 برای کسب اطلاعات بیشتر و راهنمایی شهروندان از تمامی هم‌استانی‌های عزیز درخواست کرد به منظور رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان در روز عیدسعید قربان، دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه‌های سراسر استان کشتار نموده و از خدمات رایگان بازرسی بهداشتی و شرعی بازرسان اداره‌کل دامپزشکی استان همدان بهره‌مند شوند.
هرساله همزمان با عید قربان، شاهد اعتراض در فضای مجازی نسبت به این عید می‌باشیم از سلبریتی‌ها گرفته تا سایر گروه‌های جامعه و افرادی که با نام حمایت از حیوانات و جلوگیری از کشتار حیوانات، عید قربان را که یک عید مذهبی است به روز درختکاری تقلیل می‌دهند.
می‌گویند به جای قربانی‌کردن گوسفندان بی‌گناه درخت بکارید! سؤال من از این دسته افراد این است:
آیا در ایران روز درختکاری نداریم؟و آیا در روزهای دیگر نمی‌توان درخت کاشت؟و آیا این افراد در طول سال گوشت استفاده نمی‌کنند؟
روزانه تعداد زیادی دام برای مصرف مردم قربانی می‌شوند. باتوجه به مشکلات اقتصادی کشور، افرادی وجود دارند که شاید ماه‌هاست گوشت مصرف نکرده‌اند، روز عید قربان بهانه‌ای است تا بتوان به افراد نیازمند کمک کرد و همدلی بین مردم را افزایش داد.
برای جلوگیری از خشونت در قربانی کردن حیوانات، در ذبح اسلامی شکافی در عرض یک ثانیه بر روی گردن ایجاد می‌شود و با یک چاقوی تیز همه‌ی رگ‌های گردن قطع شده و با این کار خونریزی به‌سرعت اتفاق می‌افتد. در این حالت به سرعت فشار خون از دست رفته و مغز دچار فقر خون شده و حیوان هیچگونه دردی را احساس نمی‌کند بنابراین جنبه‌ی اخلاقی قربانی‌کردن هم رعایت می‌شود. از نظرپزشکی هم بدن انسان به پروتئین نیاز دارد که با چیز دیگری قابل جایگزین کردن نیست.
با فطرت انسان نمی‌توان جنگید، بدنی که به پروتئین نیاز دارد، سلامتی آن را نمی‌توان تنها با سبزیجات حفظ کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com