1403-01-271403-02-06bool(false) سند اصلاح الگوی کشت رونمائی شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127906 تاریخ انتشار:  1401-08-21 - 15:36 تعداد بازدید:  218
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برای نخستین بار در کشور و همدان
سند اصلاح الگوی کشت رونمائی شد

نویسنده : یاسر زارعی

اخبار


■ مخالفت جهاد با خرد شدن اراضی


 اصلاح الگوی کشت به عنوان طرحی ملی پس از سال ها مطالعه و پژوهش که دولت‌ها چشم به اجرای آن داشتند با مصوبه دولت سیزدهم در سال زراعی جدید این طرح در زمین‌های کشاورزی اجرائی می شود.

اجرای صحیح الگوی کشت می تواند از کشت های پرآب بر در مناطقی که با تنش‌های آبی مواجه است جلوگیری به‌عمل آورد اما چالش‌های اجرای این طرح مانند نبود تضمین برای بهره‌دهی و فروش محصول و قانع نشدن کشاورز برای تغییر کشت از مشکلات عملی شدن این طرح به شمار می‌رود.

عصر روز چهارشنبه برای نخستین بار در کشور،همدان به عنوان پایلوت اجرای این طرح نام گرفت و در آئینی از سند اصلاح الگوی کشت رونمائی شد.

  اجرای الگوی کشت با روش های دانش بنیان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی در استان تا سال ۱۴۰۵ باید به ۵و نیم میلیون تن افزایش یابد،گفت: با استفاده از روش های دانش بنیان و اصلاح الگوی کشت باید به هدف مشخص شده برسیم. رضا بهراملو بیان کرد: این سند با ارائه نقشه راه برای تک تک محصولات از کاشت تا برداشت،فراوری و براساس شرایط محیطی،پتانسیل های هر منطقه و مزیت اقتصادی که محصول دارد کشت انجام می گیرد.

به گفته بهراملو انجام الگوی کشت صحیح در مزارع سبب ایجاد امنیت غذائی و پایداری در تولید می شود ضمن اینکه سبب حفاظت از منابع و بالا بردن بهره مندی از فاکتورهای تولید خواهد شد.

 تغییر کشت کار سخت و زمان‌بری است

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه سند الگوی کشت اجرائی نمی شود مگر اینکه وزارت خانه های مرتبط در این امر مشارکت داشته باشند،گفت: مثلث وزارت کشور،وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی باید به شکل مهندسی این موضوع را به نتیجه برسانند.

حجت الاسلام احد آزادی خواه با اشاره به اینکه تغییر کشت کار سخت و زمان‌بری است،گفت: کشاورزی که محصولی کشت می کند و کار اجدادی وی تلقی می شود چگونه می توانیم او را قانع کنیم که نوع محصول خود را تغییر دهد.

آزادی خواه بیان کرد:برای نهادینه کردن الگوی کشت باید از ظرفیت دهیاران و شورای روستا استفاده کرد تا در فرایند دوسه ساله نتیجه آن را برداشت کنیم.

نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: صادرات قرار نیست به حداقل برسد بلکه به دنبال این هستیم که صادرات مجازی آب اتفاق نیفتد البته اجرای این سند مشکل را حل می کند.

 آب نیست

استاندار نیز در این مراسم با اشاره به اینکه آب نیست و برای جبران آن باید روش و شیوه کشت را تغییر دهیم،گفت: یکی از مهمترین برنامه های ما در استان اصلاح الگوی کشت است زیرا هدررفت آب به شیوه های مختلف کشاورزی در سالیان گذشته باعث بحران آب در استان شده است. علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه همدان، نخستین استان در رونمائی از سند ملی الگوی کشت در کشور است،بیان کرد: با توجه به برنامه‌هایی که در حوزه کشاورزی در دست اقدام داریم، امسال ۱۱۷هکتار کشت گلخانه‌ای در استان انجام می‌شود و تا سه سال آینده، میزان کشت گلخانه‌ای باید به هزار هکتار افزایش پیدا کند.

با اجرای طرح 3میلیارد مکعب آب صرفه جوئی می شود

همچنین معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اجرای طرح الگوی کشت در سراسر کشور گفت: با رعایت الگوی کشت، سالانه 3 میلیارد مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود و میزان واردات محصولات کشاورزی ۲/۲ میلیارد دلار کاهش پیدا می کند.مجتبی خیام نکوئی اظهار کرد: همه ابزارهای لازم برای شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی آماده است و تا پایان امسال ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی برای کمک به اجرای صحیح این طرح در همدان ایجاد شود.

نکوئی گفت: ضریب خودکفائی محصولات کشاورزی حدود ۸۰ درصد است که می توانیم با اجرای الگوی کشت آن را به ۱۰۰ درصد برسانیم. معاون وزیر کشاورزی گفت: بعد از جنگ اوکراین مشخص شد که غذا می تواند به عنوان یک سلاح در منازعات بین المللی استفاده شود و استقلال اقتصادی در گروی تأمین سفره مردم است و نباید نیازهای کشور را به خارج گره زد. وی افزود: اگر برای سال ۱۴۳۰ جمعیت به ۱۳۰ میلیون نفر برسد،تولید محصولات کشاورزی باید ۵۵ میلیون تن افزایش یابد.

نکویی با اعلام راه اندازی دهکده فناوری و نوآوری برای بخش کشاوری در 6استان کشور گفت: در استان همدان نیز این مرکز ایجاد شده است و اجرای این طرح فقط از طریق افزایش بهره وری و استفاده از فناوری‌های نوین انجام پذیر می باشد.

وی در ادامه گفت: امسال الگوی کشت کشاورزی اجرائی می شود  و سال آینده نیز الگوی کشت باغی نیز آغاز خواهد شد.

 با خرد شدن زمین های کشاورزی مخالفیم

همچنین معاون امور زراعت وزارت جهاد‌کشاورزی نیز با با انتقاد از خرد شدن زمین‌های کشاورزی گفت: با خرد شدن اراضی نمی توان الگوی کشت را انجام داد و به خودکفائی در محصولات کشاورزی رسید.

علیرضا مهاجر گفت: اکنون بیش از ۷۰ درصد اراضی زیر پنج هکتار است و در ۱۰ سال آینده ۹۰ درصد اراضی زیر سه هکتار خواهد شد اما در اتحادیه اروپا در۲۰ سال گذشته زمین ها نه تنها خرد نشده بلکه بزرگتر نیز شده است.

وی با اشاه به اینکه مجلس باید به مسأله خرد شدن زمین ها ورود کند، پیشنهاد کرد: از طریق بانک زمین می توان از تکه تکه شدن زمین ها جلوگیری کرد زیرا پایه ای ترین موضوع در کشاورزی حفظ زمین است.

مهاجر تأکید کرد: باید در الگوی کشت کاری کنیم که زارع ما همانقدر عایدی داشته باشد که قبل از الگوی کشت از زمین بدست می‌آورد .

وی در پایان اعلام کرد: ۳۵ هزارمیلیاردتومان برای اجرای الگوی کشت پیش بینی شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com