کاهش سطح مهندسی سطح جامعه را پایین مي‌آورد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83915 تاریخ انتشار:  1396-12-07 - 05:45 تعداد بازدید:  156
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در همایش روز مهندس در همدان مطرح شد:
کاهش سطح مهندسی سطح جامعه را پایین مي‌آورد

اخبار

 مهندسی دومین شغل مهم و پردرآمد جهان است و هم‌اکنون هم ايران جزو 5 کشور جهان به لحاظ تربیت مهندسان به ‌شمار مي‌رود، در ارائه و انتشار مقالات پژوهشی بین‌المللی جزو 10 کشور برتر هستیم اما در استفاده از آنها براي بهبود تولید، درآمدزایی و اشتغال در رتبه 3 رقمی قرار گرفته‌ایم.
مدیرکل ارتباط با صنعت در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در همایش روز مهندس در همدان گفت: بر اساس آخرین آمارهای موجود 35 درصد از بیکاران جامعه را دانش‌آموختگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.
محمدسعید سیف با بیان اینکه هم‌اکنون 3 میلیون و 250 هزار بیکار در کشور داریم، افزود: 5/18 درصد از دانش‌آموختگان بیکار کشورمان دارای مدرک کارشناسی هستند.
سيف اضافه کرد: ساماندهی وضعیت اشتغال تنها وظیفه وزارت علوم نیست، بلکه این وزارتخانه در راستای بهبود و ارتقاي سطح کیفی نیروی کار می‌تواند کمک کند و ارکان مختلف دولت و همچنین مجلس باید راهگشا باشند.
وی با اشاره به جایگاه دانش‌آموختگان مهندسی ایران در سطح جهان گفت: هم‌اکنون جزو 5 کشور جهان به لحاظ تربیت مهندسان هستیم و این نشان می‌دهد که نیروی انسانی خوبی را تربیت کرده ایم.
سیف خاطرنشان کرد: با وجود این سرمایه مناسب اگر نتوانیم به خوبی نسبت به بهره‌مندی از تخصص آنها اقدام کنيم، به بحران خواهیم خورد.
وی گفت: کشورمان بهترین ذخایر طبیعی و معدنی، نیروی انسانی، وسعت و تنوع جغرافیایی را داراست اما این ظرفیت ها به خوبی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.
وی، هدفمند کردن فعالیت‌های پژوهشی را یکی از اولویت‌های اصلی وزارت علوم اعلام کرد و افزود: همواره معتقدیم پژوهش باید راهگشای مشکلات کشور و بهبودی بازار کار باشد.
سیف با بیان اینکه در حال حاضر 110 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم هستند و 45 واحد پژوهشی داریم، گفت: هم‌اینک 13 هزار آزمایشگاه، 80 هزار عضو هیأت علمی و 154 قطب علمی تحت پوشش وزارت علوم فعالیت می‌کنند.
وي بیان کرد: در ارائه و انتشار مقالات پژوهشی بین‌المللی رشد قابل توجهی را در سطح جهان داریم و جزو 10 کشور برتر هستیم اما در استفاده از آن در بهبود تولید، درآمدزایی و اشتغال در رتبه سه رقمی قرار گرفته‌ایم.
 وضعيت مهندسان مطلوب نيست
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه وضعیت مهندسان در بازار کار نامطلوب است، گفت: این چالش به دلیل نوع نگاه سنتی به شغل مهندسی است و باید این فرهنگ تغییر کند.
محمود نیلی ادامه داد: بر اساس آمار موجود وضعیت درآمدی مهندسان ساختمان در همدان مطلوب نیست و سال گذشته به ازای هر مهندس ساختمان، 110 مترمربع بنا احداث شده است.
وی با تبیین ضررهای ناشی از نگاه سنتی به شغل مهندسی، اضافه کرد: دانشگاه‌ها نقش محوری در رفع این دغدغه دارند و مهمترین روش برای حل این چالش، بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته است.
نیلی با بیان اینکه سال گذشته در همدان 891 هزار و 774 مترمربع ساختمان ساخته شده است، گفت: باید به رشد این آمارها و استفاده از ایده و تخصص مهندسان ساختمان توجه جدی شود؛ چراکه بخش ساختمان‌سازی 40 درصد نبض تپنده اقتصاد کشور به شمار می‌رود.
وی افزود: در حال حاضر 400 هزار مهندس در کشور دارای پروانه اشتغال هستند و در استان همدان نیز 8 هزار و 80 عضو نظام مهندسی داریم که از این تعداد 4 هزار و 432 تن دارای پروانه هستند و مابقی نیز در نوبت اخذ پروانه قرار دارند.
نیلی، مهندسی را دومین شغل مهم و پردرآمد جهان معرفی کرد و گفت: اگر به وضعیت اشتغال مهندسان داخلی توجه مدیریتی نشود، به طور قطع وضعیت بدتر از قبل می‌شود.
وی افزود: اگر سطح مهندسی را در جامعه کاهش دهیم در واقع جایگاه مهندسی پایین نمی‌آید، بلکه جامعه است که پایین خواهد آمد.
 واگذاری بسیاری از پروژه‌ها به بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌های سال‌های قبل همدان با دیدگاه سیاسی شروع شده است، گفت: واگذاری بسیاری از پروژه‌ها به بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد.
محمودرضا عراقی با بیان اینکه در زمان‌هایی در کشور با رکود مواجه شدیم، تصریح کرد: به خاطر استفاده نکردن از خرد جمعی در برخی دولت‌ها با مشکلاتی مواجه شدیم و اکنون هرچه اعتبارات عمرانی را تخصیص می‌دهیم باز هم اصلاحات انجام نمی‌شود؛ چراکه هزاران پروژه بر روی زمین مانده و کلنگ آن در گذشته زده شده است.
وی ابراز کرد: امروز به دنبال این هستیم تا با کمترین قیمت این پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، بیش از 500 پروژه نیمه تمام بر اساس اهداف دولت به بخش خصوصی واگذار شده که ادامه دار است.
 رونق صنعت در گروی بهره‌مندی از پژوهش دانشگاه‌هاست
نایب‌رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: رونق صنعت کشور در گروی بهره‌مندی از تخصص، تحقیق و پژوهش دانشگاه‌هاست.
علیمردان شیبانی بيان کرد: صنعتگران باید به دانش‌آموختگان دانشگاهی اعتماد و با ایجاد فضای لازم بتوانند تخصص آنها را به تجربه تبدیل کنند.
وی اضافه کرد: این تصور که صنعتگران به دانشگاه‌ها و دانش‌آموختگان توجه نمی‌کند، تفکر درستی نیست و به طور قطع تحقیق و پژوهش دانشگاه‌ها بویژه در حوزه‌های صنعتی، در رونق اقتصادی این بخش تأثیر مستقیم دارد.
چهارمین همایش روز مهندس ديروز یکشنبه با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه مهندسی به میزبانی دانشگاه صنعتی همدان برگزار شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com