تندباد شدید تا 60کیلومتر در ساعت شهر همدان و سایر شهرهای استان همدان را در مینوردد.
هر چند پیشبینیهای هواشناسی همدان در چند روز اخیر برای هم استانیها ملموس نبود اما بالاخره از روز پنجشنبه شاهد بارش باران در سطح شهر و نیز برف در ارتفاعات و گردنهها بودیم. همچنین وزش شدید باد در استان پدیده غالبی بود که براساس پیشبینیها به عنوان پدیده غالب استان ادامه دارد.
کارشناس مرکز پیشبینی هواشناسی استان همدان با اعلام هشدار نارنجی گفت: براساس اعلام کارشناس با گذر موجی از منطقه و استان در ساعاتی از امروز تا فردا ورزش باد شدید در پارهای از نقاط همراه با بارش خفیف برف و باران در استان پیشبینی میشود.
روحا... زاهدی، اظهار کرد: در شهرهای ملایر، نهاوند و تویسرکان بیش از ۲۰ میلیمتر در محیطهای شهری بارش ثبت شده و ارتفاع برف در برخی از این نقاط به بیش از ۲۰ سانتیمتر رسید البته در برخی ایستگاههای بارانسنجی مثل تاریکدره نهاوند میزان بارش به ۴۳ میلیمتر طی 2 روز گذشته رسیده بود. وی افزود: از امروز علاوه بر اینکه بارشهای خفیفی را میتوانیم در برخی از نقاط استان بهویژه در گردنهها شاهد باشیم، پدیده غالب وزش باد شدید خواهد بود و به نظر میرسد سرعت وزش باد حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت باشد.
زاهدی با انتشار اطلاعیه برای رسانهها ادامه داد: از اواخر وقت فردا رفتهرفته از سرعت باد کاسته میشود و از دوشنبه میتوانیم بگوییم هوا نسبتاً آرام خواهد شد علاوه بر آن با توجه به وزش باد، دمای صبحگاهی افزایش نسبی داشته است که انتظار داریم از دوشنبه به بعد یکبار دیگر دمای صبحگاهی منفی شود و به حدود ۴ تا ۵ درجه سیلسیوس زیر صفر برسد.
زاهدی منطقه اثر را همدان، اسدآباد، بهار، تویسرکان، درگزین(کرفس)، رزن، ملایر، نهاوند، کبودراهنگ(گلتپه)، قهاوند، فامنین و همه مناطق استان دانست و اظهار کرد: احتمال خسارت به سازههای غیرمستحکم، شکستن درختهای فرسوده و سقوط تابلوهای تبلیغاتی از مخاطرات وزش باد شدید محسوب میشود.
بارش ۴۳ میلیمتری برف در تاریکدره
زاهدی با بیان اینکه در شهر همدان هم در روزهای گذشته شاهد بارش حدود ۱۰ میلیمتر بودیم، مطرح کرد: سرعت باد تا این لحظه حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت در سطح استان و در شهر همدان هم ۶۰ کیلومتر بر ساعت گزارش شده است.
آمادهباش هلالاحمر در پی فعالیت سامانه جدید بارشی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان نیز از آماده باش کامل نیروهای عملیاتی با توجه به سامانه جدید بارشی در استان گفت: نیروهای امدادی هلال احمر این استان در پی هشدار هواشناسی برای خدمات رسانی به هموطنان عزیز به حالت آماده باش درآمدند.
علی سنجربگی افزود: تیمهای امداد و نجات، کوهستان و سیلاب برای هرگونه حوادث احتمالی و کمک به آسیب دیدگان در پایگاههای امدادی آمادهرسانی هستند.
وی بیان کرد: در چنین شرایطی مسافران از سفرهای غیرضروری، خودداری و درصورت ضرورت سفر از وضعیت راهها مطلع شوند، اکنون ۲۲ پایگاه امداد و نجات ثابت و موقت بین شهری و مراکز شعب استان همدان به صورت شبانه روزی فعالیت دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه مردم با تیمهای امدادی همکاری و همدلی لازم را داشته باشند گفت: مردم استان در این شرایط جوی از اسکان و توقف در حریم رودخانههای فصلی و مسیلها خودداری کنند.
برفروبی ۲۲۸۰ کیلومتر از جادههای همدان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان نیز از اجرای ۲ هزار و ۲۸۰ کیلومتر باند برفروبی و نمکپاشی طی 2 روز تا جمعه توسط راهداران در محورهای استان خبر داد.
مهرداد آهکی اظهار کرد: راهداران پرتلاش استان همدان حدود ۴۰ ساعت درگیر برفروبی و نمکپاشی در سطح محورها بودند که ۵ ساعت آن با کولاک شدید و کاهش دید همراه بود. به همت تلاشگران راهداری تمامی راههای استان به جز محور کوهستانی گنجنامه-تویسرکان باز و تردد به صورت عادی و روان در جریان است.
آهکی یادآور شد: هم اکنون ۵۶۳ نفر نیروی راهدار با استفاده از ۳۱۳ دستگاه از ماشین آلات راهداری در ۳۵ راهدارخانه و ۴۵ گردنه برفگیر هم اکنون مشغول خدمت رسانی به همشهریان و هموطنان هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان با اشاره به لغزنده بودن سطح راههای استان گفت: از تمامی رانندگان و کاربران جادهای خواهشمندیم با رعایت فاصله طولی مناسب با خودرو جلویی، رعایت سرعت مطمئنه، پرهیز از سفرهای غیر ضروری ما را در ارائه خدمات مطلوب به مردم یاری نمایند.
وی گفت: سامانههای گویای ۱۴۱ به صورت ۲۴ ساعته و برخط آماده پاسخگویی به مردم عزیز در مورد آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راههای استان و کشور است.
رییس پلیس راه استان همدان نیز گفت: با توجه به وضعیت هوای استان، از رانندگان میخواهیم بدون زنجیر چرخ از راههای همدان تردد نکنند.
علی فکری بیان کرد: همراه داشتن زنجیر چرخ با توجه به شرایط اقلیمی و کوهستانی همدان و احتمال ریزش برف در فصل سرما الزامی است در غیر این صورت برای رانندگان متخلف اعمال قانون میشود.
وی افزود: بیشترین میزان بارشها مربوط به جادههای نهاوند، ملایر، گردنههای آوج، اسدآباد و دخان بوده است که در این مسیر کنترل عبور و مرور انجام میشود.