آزادسازی رودخانه گنجنامه از ماه آینده همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112748 تاریخ انتشار:  1399-07-30 - 07:00 تعداد بازدید:  184
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان خبر داد
آزادسازی رودخانه گنجنامه از ماه آینده

اخبار



 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان درباره آزادسازی حریم رودخانه گنجنامه، گفت: برای آزادسازی سراسری رودخانه گنجنامه، منتظر ارائه نتیجه مطالعات از سوی مشاور هستیم.
منصور ستوده در گفت‌‍وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه امسال بخشی از آزادسازی رودخانه گنجنامه از ماه آینده آغاز می‌شود، اظهار کرد: ۳۵۰ کیلومتر از رودخانه‌های حوضه قره‌چای درحال مطالعه است که بخش عمده انجام شده و همچنان درحال انجام است.
وی با بیان اینکه رودخانه مانند جاده نیست که حریم ثابتی داشته باشد، تصریح کرد: معمولاً رودخانه‌ها براساس عمق، سرعت، عرض بستر و دبی سیلاب حریم‌های مشخصی دارند بر همین اساس برای تعیین حریم رودخانه گنجنامه مشاور گرفته شده که ۳۵۰ کیلومتر از رودخانه‌های حوضه قره‌چای را مطالعه کند که بخشی مطالعه شده است.
ستوده افزود: مشاور پس از نقشه‌برداری، حد بستر و حریم رودخانه را به شرکت آب‌ منطقه‌ای اعلام می‌کند و شرکت از طریق روزنامه‌ها اطلاع‌رسانی می‌کند تا هر کسی اعتراض داشت جمع‌آوری و بررسی شود و درنهایت با مشخص شدن حد بستر و حریم رودخانه به اداره ثبت اعلام می‌کنیم تا اسناد را در سامانه ثبت کند.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته تعیین حد بستر رودخانه گنجنامه به‌صورت موردی انجام شده است، یادآور شد: در سال‌های گذشته اشخاص و دستگاه‌هایی به‌صورت موردی از ما استعلام کرده‌اند و به آنها اعلام کرده‌ایم اما در مجموع قرار شده مشاور شهرداری و مشاوران آب‌منطقه‌ای و مسکن وشهرسازی جلسه‌ای داشته باشند و مطالعات هر 3 دستگاه را جمع‌بندی کنند تا برای تعیین حد بستر و حریم این رودخانه و آزادسازی آن اقدام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه طول رودخانه گنجنامه 5/4 کیلومتر است، اظهار کرد: مطالعات این رودخانه تقریباً انجام شده اما گزارش نهایی از سوی مشاور ارائه نشده است.
وی درباره اینکه چه بخش‌هایی از رودخانه تصرف شده است؟ گفت: به‌طور کامل مشخص نیست که چه بخش‌هایی از رودخانه گنجنامه تصرف شده اما بخش‌هایی که به‌صورت موردی بازدید کرده‌ایم، مشخص شده و پرونده آنها در مراجع قضایی است.
ستوده با اشاره به اینکه مطالعات ۳۵۰ کیلومتر حوضه قره‌چای از 2 سال گذشته آغاز شده است، افزود: مطالعات این مسیر انجام شده و بخش‌هایی هم نقشه‌برداری شده اما نتیجه کلی از سوی مشاور اعلام نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با تأکید بر اینکه در اینکه تصرفاتی در حریم رودخانه گنجنامه صورت گرفته، تصریح کرد: اینکه چه میزان از حریم و بستر رودخانه گنجنامه تصرف شده منوط به انجام مطالعات مشاور است البته قطعاً تصرفاتی در این بخش صورت گرفته و در آن شکی نیست.
وی با اشاره به اینکه تصرفات رودخانه گنجنامه موضوع امروز نیست بلکه از سالیان گذشته از سوی باغداران انجام گرفته است، بیان کرد: شهرداری اعلام کرده به‌دنبال آزادسازی حریم و ساماندهی رودخانه گنجنامه است تا در کنار آن معبرهایی برای گردشگری ایجاد کند.

مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان اعلام کرد
ثبت ۲۰۰ زمین‌لرزه در همدان
 مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان همدان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۰۰ مورد زمین لرزه طبیعی و انسانی از یک تا 5/3 ریشتر در استان همدان داشته‌ایم.
عزت‌ا... تیموری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ایستگاه‌های لرزه نگاری هر لرزشی در زمین را ثبت می‌کنند حتی اگر انسان‌ساز باشد، مطرح کرد: ۶۹ مورد این لرزش‌ها مربوط به گل تپه است زیرا در آنجا فعالیت معدنی و انفجار وجود دارد اما این لرزش‌ها کوچک بوده و برای مردم اصلاً محسوس نیست اما توسط دستگاه‌های ما ثبت می‌شوند.
وی با بیان اینکه ۱۳۹ مورد از لرزش‌ها در نقاط شمالی، ۳۱ مورد در نقاط میانی و ۳۰ مورد در نقاط جنوبی استان بوده‌اند، افزود: بیشترین مقدار لرزش مربوط به زمین لرزه 5/3 ریشتری شهر سامن در ۱۹ خردادماه ساعت ۲۳:۱۷ دقیقه بوده، این زمین لرزه تنها لرزشی بوده که توسط مردم، آن هم فقط در خود شهر سامن احساس شده است.
مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان همدان تأکید کرد: زلزله 5/3 ریشتری هم لرزش محسوسی نیست اما برخی اوقات عمق زلزله کم است و مردم متوجه می‌شوند.
وی درباره این مسأله که زمین لرزه زمان خاصی دارد و یا در فصول معینی اتفاق می‌افتد؟ توضیح داد: این مسأله هیچ مبنای علمی ندارد و تاکنون پراکندگی لرزش در ماه‌های مختلف و متفاوت بوده است.
تیموری در رابطه با گسل‌های زلزله خیز استان نیز گفت: مهمترین گسل لرزه خیز، گسل نهاوند است که در جنوب استان و در امتداد گسل درود لرستان قرار دارد و در شمال شرق استان نیز گسل آوج وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه کشور ما زلزله خیز است، گفت: در هیچ نقطه‌ای از کشور نمی‌توانیم بگوییم یک نقطه زلزله رخ می‌دهد یا اصلاً هیچ لرزشی نخواهیم داشت، در هر استان هم موقعیت شهرها براساس داده‌های ثبت شده متفاوت است. تیموری درباره وضعیت شهر همدان هم توضیح داد: براساس داده‌های گذشته خطر آنچنانی در شهر همدان وجود ندارد اما نمی‌توانیم بگوییم زلزله رخ نخواهد داد زیرا قدرت پیش‌بینی زلزله را نداریم اما این مسأله نیز مهم است که ممکن است متأثر از نقاط زلزله‌خیز استان قرار بگیرد و زمین لرزه در نقاط زلزله‌خیز موجب تخریب در همدان شود؛ بنابراین باید استانداردهای ساخت سازه‌ها در همدان رعایت شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com