جولان مرگ در راه‌های روستایی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76153 تاریخ انتشار:  1395-12-10 - 05:45 تعداد بازدید:  308
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

83 درصد کشته‌های استان در جاده‌های فرعی بوده است
جولان مرگ در راه‌های روستایی

اخبار

 سال‌جاری تصادفات در راه‌های روستایی خاکی و باریک استان همدان ۲۲ قربانی گرفته و آمار تلفات نسبت به پارسال ۸۳ درصد افزایش داشته که این امر لزوم فرهنگ‌سازی در رانندگی را گوشزد می‌کند.
آمار ارائه شده از سوی مسئولان در استان همدان بیانگر این واقعیت است که همدان نیز سهم قابل توجهی از تصادفات جاده‌ای کشور را به خود اختصاص داده و به گفته مسئولان آمارها نشان‌دهنده این است که عابران پیاده و موتورسیکلت‌سواران مهمترین قربانیان حوادث جاده‌ای و درون شهری هستند.
به اعتقاد کارشناسان فرهنگ‌سازی و عمل کردن همه اقشار جامعه اعم از رانندگان خودرو، راکبان موتورسیکلت، عابران پیاده و مسئولان به تعهدات و مسئولیت‌های خود می‌تواند نقش مهمی را در کاهش تصادفات ایفا کند.
کارشناس راه استان همدان در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه شمار قابل توجهی از مردم ایران در روستاهای کشور زندگی می‌کنند، گفت: هم‌اکنون بخش زیادی از حمل‌ونقل روستایی با استفاده از وسایل نقلیه فرسوده، وانت‌بار و حتی تراکتور انجام می‌شود و در همین شرایط، تلفات راه‌های روستایی دور از ذهن نیست. اکبر اعتمادی با بیان اینکه اگر ناوگان مطمئن با رانندگان آموزش‌دیده در راه‌های روستایی فعالیت کنند، شاهد کاهش تلفات خواهیم بود، افزود: اصلاح، ترمیم، رفع نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی تقاطع‌ها در جاده‌های روستایی در کاهش تعداد کشته‌های تصادفات در راه‌های روستایی موثر است.
وی با بیان اینکه راه‌های روستایی نمی‌توانند استانداردهایی مشابه راه‌های شهری داشته باشند، گفت: علت این مسأله آن است که راه‌های روستایی معمولا ابتدا راه‌اندازی و بعد از مدتی آسفالته می‌شوند، حال در نظر بگیرید وسایل نقلیه‌ای که همواره با سرعت پایین حرکت می‌کرده‌اند، باید در راه آسفالته حرکت کنند، بنابراین باید قبل از آنکه راه روستایی آسفالته در اختیار خودروها قرار گیرد، مسائل ایمنی زیرساختی، فنی و مهندسی آن لحاظ شود تا حرکت خودروها دچار مشکل نشود.
 باید پیش از آسفالت به روستاییان آموزش داد
اعتمادی با بیان اینکه محدودیت سرعت، از جمله نکاتی است که باید در استفاده از راه‌های روستایی مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: با توجه به کمبود امکانات در کشور، ۴ خطه شدن همه راه‌های کشور از جمله راه‌های روستایی به سادگی ممکن نیست کمااینکه راه‌های روستایی محل تردد وسایلی همچون نیسان، وانت و حتی تراکتور است، بنابراین تعریف کردن استاندارد برای آن دشواری خاصی دارد.
وی با تأکید بر اینکه برای افزایش ایمنی تردد و کاهش سوانح در راه‌های روستایی، ابتدا باید برخی استانداردها را در راه‌های روستایی مانند رعایت عرض حداقلی اعمال و همچنین سقف سرعت را در این مسیرها تعریف کرد که نباید سرعت بالایی باشد، گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های راه‌های روستایی این است که نمی‌توان انتظار داشت، پلی‌راه و نیروی انتظامی در همه راه‌های روستایی حاضر باشد بنابراین در این مناطق بیشتر باید روی آموزش و فرهنگ‌سازی سرمایه‌گذاری شود.
در همین زمینه رئیس پلیس راهور استان همدان با اشاره به اینکه امسال ۶۵ هزار و ۶۲۳ نقل و انتقال در درون شهر صورت گرفته است، افزود: ۱۷۷ هزار و ۳۷۷ مورد خدمات در ۱۱ ماه به مردم ارائه شده است.
علی فکری از وقوع ۷۶ مورد تصادف فوتی درون شهری در ۱۱ ماهه امسال خبر داد و گفت: ۴۳ فقره فوتی مربوط به عابر پیاده، ۲۴ مورد مربوط به راننده موتورسیکلت و راکبان آن و ۸ مورد مربوط به راننده و سرنشین بوده است.
 روستاییان قانون را سرسری می‌گیرند
وی بیشترین علت تصادفات را تخطی از سرعت مطمئنه دانست و افزود: امسال ‌هزار و ۱۰۷ مجروح به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.
فکری از مجروحیت ‌هزار و ۳۴۶ نفر راننده موتورسیکلت‌ و راکبان آنها امسال خبر داد و گفت: ۶۰۲ نفر نیز از مجروحین امسال مربوط به خودروها هستند که بیشتر به علت نبستن کمربند دچار مجروحیت شده‌اند.
سال گذشته ۲۸۹ فقره تصادف فوتی ثبت شد که ۳۶۱ نفر فوت شدند اما امسال ۲۷۶ فقره تصادف رخ داده که ۳۳۹ فوتی داشته است. وی با اشاره به اینکه سال گذشته آمار تصادفات فوتی توسط اتوبوس‌ها و کامیون‌ها ۱۸ نفر بودند که امسال به پنج نفر رسیده است، افزود: شهرستان نهاوند بحرانی‌ترین نقطه استان است.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان با اشاره به مقایسه تعداد فوتی ۱۰ ماهه امسال نسبت به سال گذشته افزود: سال گذشته ۴۵۲ نفر فوت کردند که ۳۳۱ نفر مرد و ۱۱۹ نفر زن بودند اما امسال ۴۶۵ نفر فوت کرده‌اند که ۳۳۶ نفر زن و ۱۲۹ نفر زن بودند.
علی احسان صالح با بیان اینکه میزان فوتی ناشی از تصادفات در راه‌های خاکی و روستایی ۱۲ نفر بوده که امسال به ۲۲ نفر رسیده و ۸۳ درصد افزایش داشته است، گفت: سال گذشته ۴۴ نفر آمار فوتی غیر حوادث ترافیکی بوده که امسال به ۶۵ نفر رسیده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com