نخبگان در خانه اجـاره‌ای همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71172 تاریخ انتشار:  1395-03-06 - 05:45 تعداد بازدید:  235
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

90درصد مغزهای استان مهاجرت می‌کنند
نخبگان در خانه اجـاره‌ای

اخبار

■  رئیس بنیاد نخبگان استان می‌گوید از 300 نخبه استان فقط 30 نفر باقی مانده‌اند
«اگر تا دیروز از سرمایه پر دادن و سرمایه‌گریزی در همدان و استفاده نکردن از فرصت‌ها انتقاد و گلایه می‌شده از امروز باید نخبه «پرانی» را هم به لیست آن اضافه کرد». برابر آمار و ارقام ارائه شده نرخ مهاجرفرستی استان هم اکنون 63 درصد است که بیشتر هم برای یافتن کار و رفاه راهی پایتخت و استان‌های برخوردار می‌شوند. درصد قابل توجهی از این نیروی آماده به کار هم جوانانی هستند که در این آب و خاک پرورش پیدا کرده و دارای ذوق و استعدادهایی گاه کم نظیر و بی نظیرند. استان همدان اما عملکردی مشابه استقبال و استفاده از صاحبان سرمایه و منابع را از این نخبگان داشته است. نشان به آن نشان که بیشتر نیروهای کارآمد رشد یافته در استان کار در استان‌های دیگر را ترجیح می‌دهند.
در سال‌های گذشته از این رفتار زیان‌بار با نخبگان گاه به نخبه‌کشی و گاه به نخبه‌پرانی تعبیر شد و تأکید فراوانی بر استفاده از ظرفیت نیروهای رشد یافته از سوی نمایندگان و مسئولان شد. برای اجرایی شدن این تأکیدات هم دست به تصمیمات و اقداماتی زده شد که تأسیس بنیاد نخبگان در استان‌ها از محصولات آن بود. اما اوضاع بنیاد خوش عنوان به تنهایی گویای شرایط برای نخبگان در استان بوده است.
 رئیس بنیاد نخبگان در استان، 4سال پس از تأسیس هنوز از استیجاری بودن مکان بنیاد و اجاره معوقه این نهاد می‌گوید.حتی مجذوبی از شورای شهر خواسته که مانع اجرای حکم تخلیه ساختمان از سوی مالکین شوند تا تنها خانه نخبگان هم از دست نرود.
هر چند که با وجود این خانه نیز نخبگان طرفی از استان نبستند. برابر آماری که رئیس بنیاد نخبگان استان همدان در آخرین نشست علنی شورای شهر همدان ارائه کرده از مجموع 300 نخبه استان، 270 نفر بار سفر بسته‌اند و تنها 30 نفر در استان باقی مانده‌اند احتمالاً و آنچه از فحوای مذاکرات شورایی‌ها با رئیس بنیاد نخبگان بر می‌آید این تعدادی هم که مانده‌اند از ناچاری و نداشتن امکانات بوده است.
غلامحسین مجذوبی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان به سفارش مقام معظم رهبری تأسیس شده است، بیان کرد: بنیاد نخبگان استان همدان از آذرماه سال 91 کار خود را به صورت رسمی آغاز کرده است. وی با اشاره به اینکه شورای علمی وظیفه بررسی، تدوین و پیشنهاد برنامه‌های بنیاد نخبگان استان در چارچوب سیاست‌ها، برنامه‌ها و مقررات بنیاد را برعهده دارد، افزود: بودجه و اعتبارات بنیاد نخبگان استان از محل کمک‌ها، هدایا، موقوفات و منابع استانی و کمک بنیاد ملی نخبگان تأمین می‌شود.
مجذوبی با اعلام اینکه حکم تخلیه ساختمان بنیاد نخبگان را گرفته‌اند، بیان کرد: برای بنیادها نخبگان 32 مورد وظیفه از جمله ایجاد زمینه‌های شناسایی، جذب، توانمندسازی و هدایت استعدادهای برتر فردی و گروهی را می‌توان نام برد.
وی با بیان اینکه استعدادهای برتر و نخبگی را باید از یکدیگر جدا کرد، گفت: استعداد برتر به عنوان نخبه محسوب نمی‌شود بلکه این استعدادهای برتر مستعد نخبگی هستند که از بین 450 استاد دانشگاه بوعلی سینا یک نفر برای دریافت نشان نخبگی معرفی شده‌اند.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه نخبه‌گزینی و نخبه‌گماری به معنای همان شایسته‌سالاری است، بیان کرد: در استان همدان 300 نخبه شناسایی شده که از این تعداد 30 نخبه در همدان باقی مانده‌ و مابقی از همدان رفته‌اند.
مجذوبی با اشاره به اینکه برای توسعه باید نخبگان به کار گرفته شوند، گفت: اگر به دنبال رشد و توسعه معتقدیم باید به دنبال تکنولوژی و استفاده از نخبگان باشیم.
وی با اشاره به اینکه مکانی در شأن نخبگان به عنوان خانه نخبگان در نظر گرفته شود، بیان کرد: تلاش در جهت به کارگیری نخبگان در استان و ارتقای شأن و جایگاه نخبگان در استان با برگزاری مراسم و تکریم در دستور کار قرار گیرد.
مجذوبی با بیان اینکه همدان به پایلوت دانش‌بنیان توسط معاونت فن‌آوری ریاست جمهوری تبدیل شود، گفت: توسعه استان همدان در گروی به‌ کارگیری نخبگان است، همدان را همه باید با هم بسازند، اگر خط فکری و سیاسی در بنیاد دخالت داده شود خیانت کرده‌ایم.
اما راه حل شورای شهری‌ها برای جان‌بخشی به نخبگان دلسرد شده توصیه به شهرداری برای استفاده از این نیروها بود.
رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه استفاده از نخبگان در دستور کار شهرداری همدان قرار گیرد، گفته که رشد و توسعه شهری همدان در گروی استفاده از نخبگان است.
علی‌اکبر نظری گفت: نخبگان از سرمایه‌های ملی هر جامعه هستند که اگر در راستای علم، دانش و پژوهش آنها را ملاک قرار داده و از این سرمایه انسانی بهره گرفته شود بسیاری از مشکلات جامعه برطرف می‌شود.
وی بر استفاده شهرداری همدان از نخبگان تأکید کرد و افزود: امروز رشد و توسعه شهری با مسائل سنتی محقق نمی‌شود بلکه باید از دانش و علم روز که نخبگان وسیله رسیدن به آن هستند در این زمینه استفاده کرد.
رئیس شورای شهر همدان بیان کرد: امروز نیاز است تا نخبگان به جایگاه واقعی خود در زمینه پست‌های مدیریتی دست پیدا کنند چراکه حمایت نکردن از این افراد فرار آنها را در پی دارد.
رضا میرزائی دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان هم خواست که با در اختیار قرار دادن امکانات از قبیل وام ازدواج، مسکن و کار به مستعدین و نخبگان کمک شود تا در استان باقی بمانند. در این جلسه مولوی از اعضای شورای شهر در جلسه هم درخواست کرد تا به نحو ممکن در ساخت بنیاد کمک کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com