امسال کشاورزان استان تاکنون،بیش از ۳۵ میلیارد تومان زکات پرداخت کردهاند.
مدیرکل کمیته امداد در شورای زکات استان همدان گفت: در استان مؤدیان زکات ۲ هزار و ۲۶ نفر هستند و تاکنون ۳۵ میلیارد تومان زکات پرداخت کردهاند.
رسول شیخیزاده گفت: پیشبینی جمعآوری زکات امسال در استان ۳۲ میلیارد تومان بود که ۳ میلیارد تومان بیشتر محقق شدهاست.
به گفته او از ساخت مسکن تا تأمین بستههای غذایی و معیشتی و کمک هزینه جهیزیه، آزادی زندانیان و کم هزینه درمان بیماران نیازمند و طرح عمرانی،از محل هزینهکرد زکات جمع آوری شده در استان بودهاست.
استاندار همدان هم در شورای زکات استان با اشاره به اینکه زکات ۵۹ بار در قرآن تأکید شدهاست گفت: خداوند یار و مددکار زکات دهندگان است تا عدالت اجتماعی بیشتر محقق شود.
علیرضا قاسمی فرزاد هزینهکرد زکات را موجب عمران و آبادانی روستاها برشمرد و گفت: دولت نیز مانند گذشته معادل زکات جمعآوری شده را برای خدمت به مردم هزینه میکند.
نماینده، ولی فقیه در استان هم با بیان اینکه مطلقات زکات در استان بیش از ۱۰۰میلیارد تومان است گفت: باید به طرفی برویم که زکات واجب را دریافت کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی موثقی عملکرد مسئولان را در جذب زکات مؤثر دانست و گفت: بسیاری از وعدههای حاکمیت در هزینهکرد زکات عملی شده است، اما مردم از آن اطلاع ندارند.
وی خواستار تبلیغ بیشتر روحانیون در این زمینه شد و گفت: مردم ما کمکهای انفاقی زیادی دارند که قالبهای مختلفی دارد که لازم است با فرهنگسازی توسط روحانیون بیشتر در قالب خمس و زکات داده شود تا هم وظیفه شرعیشان را انجام داده باشند وهم در مسیر درست پولشان را خرج کرده باشند.
رئیس شورای عالی زکات کشور هم با بیان اینکه در گذشته در جمعآوری زکات ضعفهایی وجود داشته است گفت: ما اکنون تلاش میکنیم این فریضه الهی را احیا کنیم تا جامعه اسلامی از برکات آن بیشتر بهرهمند شود.
حجت الاسلام والمسلمین ربانی خواستار تشکیل جلسات کارشناسی برای رفع ایرادات و اشکالات کار شد و گفت: آییننامه زکات کشور پس از ۱۱سال ابلاغ شده است ومیطلبد با کار کارشناسی اجرای آن را جلو بیندازیم.
وی خداباوری مردم را نقطه قوت شورای زکات برشمرد و گفت: ما وظیفه داریم اعتمادسازی کنیم تا فریضه الهی درست جمعآوری و هزینه شود.
رئیس شورای عالی زکات کشور همچنین گفت: در سال آینده همایش ملی زکات را خواهیم داشت.