1403-01-221403-02-01bool(false) عبور از کشاورزی سنتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124251 تاریخ انتشار:  1401-03-26 - 08:37 تعداد بازدید:  174
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در آیین تقدیر از 68کشاورز نمونه استان تأکید شد
عبور از کشاورزی سنتی

اخبار

 سهم استان در تولیدات کشاورزی 2/4 درصد است که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت و وسعت محصولات کشاورزی همدان می‌باشد.
استان همدان علاوه بر اینکه سهم بالای کشاورزی کشور را دارد در بسیاری از محصولات تولیدی رتبه‌دار است که از جمله آن‌ها می‌توان به: رتبه اول گردو، سیر و سیب‌زمینی کشور، رتبه دوم انگور و یونجه ، سوم جو، رتبه چهارم گیاهان دارویی، چغندر قند و رتبه پنج تولید گندم کشور اشاره کرد.
روز گذشته و در همایشی از برگزیدگان ملی و استانی در حوزه کشاورزی با حضور استاندار، معاون امور اقتصادی، فرمانداران شهرستان ها، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان استانی تقدیر به عمل آمد. همچنین در این آیین، رتبه دوم استان همدان که توانسته مقام دوم کشوری برگزیدگان بخش کشاورزی را بدست آورد مطرح شد.

 تولید سنتی
به فرایند دانش‌بنیان تغییرکند

استاندارهمدان در این مراسم با بیان اینکه تمامی کشاورزان واجد تقدیر و تشکر هستند، گفت: اگر همراهی کشاورزان نباشد ما در بحث امنیت غذایی به مشکل می‌خوریم.
علیرضا قاسمی فرزاد با اعلام اینکه به عنوان دومین استان تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم که دانش‌بنیان را درشاخه‌های مختلف انجام دهیم، گفت: با توجه به چالش کمبود آب در استان امیدواریم مجموعه‌های تولیدی استان دانش بنیان شوند.
قاسمی فرزاد در ادامه گفت: امروز منابع آبی به شدت رو به کمبود است، در چند سال گذشته با روش‌‌های سنتی منابع آبی را هدر دادیم که باید در نوع کشت باید تجدید نظر کنیم.
وی با بیان اینکه منابع آبی 1000سال در مدت ۷۰ سال از بین رفته است، گفت: در طول ۳۰ سال گذشته سالی نیم‌متر فروکش کرده، اما در دو سال اخیر به سالی 2 ونیم‌متر رسیده است که این یعنی حدود ۷ برابر شده است. استاندارهمدان در ادامه گفت: باید الگوی کشت و روش مصرف را تغییر دهیم اگر سال بعد بخواهیم به این شکل بهره‌برداری کنیم دیگر آب باقی نمی‌ماند.
علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه کشورمان سال‌هاست در تحریم‌های ظالمانه به سر می‌برد، گفت: ناچاریم منابع‌غذایی را خودمان تأمین کنیم و باید به سمت تأمین منابع پایدار برویم که این موضوع با کشت گلخانه‌ای تا حدودی محقق می‌شود.
وی در پایان گفت: امیدواریم به سمت ارزش افزوده بالا با کاهش مصرف آب پیش رویم و کلزا و زعفران کشت کنیم که این جای خوشحالی دارد. استان همدان با به‌‌کارگیری روش‌های نوین در رتبه دوم برگزیدگان بخش کشاورزی قرار دارد.

  باید از سنت‌گرایی فاصله بگیریم
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه اهمیت به شعار سال از مهمترین اهداف ما است، گفت: در بحث اشتغال‌آفرینی در شعار سال بیشترین سهم برای کشاورزی است و از ۲۳۵۰۰ شغلی که امسال باید ایجاد شود، ۳۲۰۰ شغل بخش کشاورزی ارتباط دارد.
غلامحسین تقوی در ادامه بیان کرد: دلیل انتخاب ما برای کشاورزان برگزیده، استفاده از دانش روز و علم و دانش است که باید از سنت‌گرایی فاصله بگیریم.
وی در ادامه افزود: در رابطه با بحث تولیدات در استان همدان، کمی و کیفی بودن محصولات کشاورزی مدنظر است که برنامه‌های جدی برای آن داریم.
تقوی بیان کرد: باید به دانش روز مجهز شویم و این حوزه را تقویت کنیم، اگر همه‌ تلاش کنیم به به طور قطع به اهدافمان خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه تأمین امنیت غذایی اولویت است، گفت: در بخش کشاورزی با به‌کارگیری اقداماتی چون احداث سردخانه‌ها و کنترل و نظارت در بخش تولید، ضایعات سیب‌زمینی و گندم و جو را به حداقل رسانده‌ایم.
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه بیان کرد: خداوند شغل تمام انبیا را کشاورزی قرار داده پس این یک کار مقدس است.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه هیچ گروهی به مانند کشاورز به خداوند توکل نمی‌کند، گفت: باتوجه به خشکسالی و مخاطراتی که چندسالی است زمین را تهدید کرده، کشاورزان دچار مشکلات زیادی شده‌اند.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی رابطه مستقیم با تولیدات کشاورزی دارد، گفت: دانش‌بنیان کردن کشاورزی سبب شده عملکرد تولیدات کشاورزی بالا برود.
همچنین در این جلسه نماینده بهره‌برداران حوزه کشاورزی در خواست کرد: اگر می‌خواهیم در زمینه کشاورزی با استفاده از روش‌های نوین توسعه پیدا کنیم باید با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه به افراد، حمایت کنیم.
اکبری در ادامه گفت: بانک‌های مربوطه باید با سیاست‌های بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات اقدام کنند نه اینکه قوانین خود اختراع کنند.
وی در ادامه گفت: استفاده از طرح کاداست می‌تواند افزایش بهره‌وری و درآمد کشاورزی را به دنبال داشته باشد که امیدواریم مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
همچنین نماینده تشکل‌های کشاورزی در این مراسم گفت:  اقدامات سازنده و مثبتی در راستای افزایش تولید انجام گرفته است که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به سرشاخه کاری 120اصله گردو که بخش اعظم تولیدات را عهده‌دار است، اشاره کرد.
خاکسار در ادامه اظهار کرد: کشت هزار خوشه در استان صورت گرفته که اجرای بیش از ۱۰۰هزار شاخه گردو سرشاخه‌کاری انجام شده است.
در این مراسم کلیپ نمونه‌های موفق کشاورزی استان نیز به نمایش گذاشته شد که از جمله آن‌ها می‌توان به نمونه موفق جوآبی، سیب درختی، سرشاخه‌کاری گردو، سیستم آبیاری موضعی سطحی، خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، سبزی و صیفی و حبوبات دیم اشاره کرد.
همچنین در پایان این مراسم از کشاورزان برگزیده در دو بخش نمونه ملی و نمونه استانی تقدیر شد به طوری که ۱۰ کشاورز برگزیده رتبه اول ملی را کسب کردند، همچنین ۱۰ کشاورز دیگر نیز در رسته‌های مختلف رتبه دوم ملی و هشت نفر نیز رتبه سوم ملی را از آن خود کردند.
۴۰ بهره‌بردار دیگر از نقاط مختلف استان به عنوان کشاورز نمونه استانی شناخته شدند که از آن‌ها تقدیر به عمل آمد، در مجموع در این آیین از ۶۸ کشاورز و بهره‌بردار نمونه ملی و استانی تجلیل شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com