1403-01-261403-02-05bool(false) دو به شَک واکسن زدن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119122 تاریخ انتشار:  1400-05-17 - 08:45 تعداد بازدید:  334
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اطلاع رسانی در انتخاب نوع و عوارض واکسن کرونا ضعیف است
دو به شَک واکسن زدن

اخبار

 با اعلام خبر واکسیناسیون فرهنگیان از 9 مردادماه که تا 25 همین ماه هم ادامه دارد و هم‌زمانی آن با تزریق سهمیه واکسن خبرنگاران در کنار سایر گروه‌های سنی که براساس سال تولد خود مشمول دریافت واکسن می‌شوند حجم بالایی از جمعیت مردم همدان را راهی مراکز واکسیناسیون کرده است.
واکسنی که بازار شایعات عوارض دریافت آن بسیار داغ است به طوری که افرادی که برای دریافت دز سهمیه‌ای خود به مراکز مراجعه می‌کنند دلواپسی دارند که کدام نوع از واکسنی که برای آنان در نظر گرفته شده است را انتخاب کنند.
سینوفارم با 60درصد اثربخشی، آسترازنکا با بیش از 90 درصد و کووبرکت ایرانی در رقابتی تنگاتنگ با آسترازنکا حدود 80 تا 90 درصد اثربخشی دارد و 3 نوع واکسنی هستند که متقاضیان در استان همدان می‌توانند برای تزریق یکی از آنها را انتخاب کنند، البته در برخی مراکز تجمیعی واکسیناسیون همدان واکسن انستیتوپاستور هم قابل تزریق است که هر یک عوارض و اثربخشی خود را دارد.
در این میان حدود زیادی از مردم که در همدان آسترازنکا را دریافت کرده‌اند از عوارض جانبی این واکسن که در بین آن تب‌ولرز شدید گزارش شده بیشترین گلایه و ابراز نارضایتی را دارند، اما مسئولان درمانی استان معتقدند واکسن‌های کووید 19 اگرچه ممکن است دارای عوارضی باشند، اما دارای خود ویروس کرونا نیست و نمی‌تواند دریافت‌کننده را بیمار کند.
این شرایط در حالی است که تجربه متقاضیان پیشین دریافت واکسن در همدان نشان می‌دهد 37 درصد از واجدین شرایط واکسن در دز نخست عارضه‌های جانبی مانند تهوع، سردرد، کوفتگی و تب را تجربه می‌کنند که این میزان پس از دریافت دز دوم ممکن است بیشتر و یا کمتر شود که پس از چند روز به طور کامل از بین می‌رود.
آسترازنکا همان واکسنی است که لختگی خون یکی از عوارض آن در دنیا گزارش شده است و همین اتفاق سبب شد تا در مراحل اولیه واکسیناسیون جهانی بسیاری از کشورها از جمله آلمان، کانادا و فرانسه تزریق آن را برای گروه‌های سنی زیر 60 ساله و 55 ساله تعلیق کنند.
همین اخبار ضد و نقیض در کنار شکل‌گیری حواشی مختلف در عوارض دریافت واکسن سبب شده است که در بین 3 واکسن آسترازنکا، سینوفارم و کووبرکت، نوع چینی آن یعنی سینوفارم در بین مردم اقبال بالاتری داشته باشد و اعتماد همدانی‌ها به دریافت این نوع واکسن بیش از انواع دیگر باشد.
نکته مهم در روند تزریق سینوفارم به متقاضیان در همدان این است که تنها پس از ساعاتی کوتاه از آغاز واکسیناسیون در روز سهمیه آن به دلیل تمایل مردم به دریافت این نوع واکسن تمام می‌شود و سایر افراد مجبور به انتخاب بین آسترازنکا و کووبرکت می‌شوند.
واکسیناسیون در همدان با تزریق اسپوتنیک‌وی که ساخت کشور روسیه بود با هدف پوشش گروه‌های خاص، شامل پرسنل بخش عفونی و ایزوله بیمارستان سینا، بهشتی و بعثت که کانون‌های درمانی کرونا در همدان هستند اسفندماه سال گذشته آغاز شد تا آن زمان 10هزار و 255 همدانی به کرونا مبتلا شده بودند که شوربختانه هزار و 494 نفر آنان قربانی مرگ بودند.
 بر همین اساس سهمیه واکسن در روزهایی وارد همدان شد که درصد مرگ‌ومیر نسبت به جامعه بیماران مبتلا به کرونا حدود 5/14درصد بود در همین شرایط روند واکسیناسیون با واکسینه کردن پاکبانان دنبال شد که متأسفانه در برخی شهرستان‌های همدان با شایعاتی مبنی بر دریافت این سهمیه برای مسئولان اداری به جای پاکبانان واکنش‌های مختلفی را از سوی مردم دریافت کرد.
در همین حین واکسن پاستور که با همکاری مشترک ایران و کوبا وارد فاز سوم خود شده بود در قالب طرح بالینی واکسن پاستور اردیبهشت ماه امسال اجرا شد که به شکل داوطلبانه تزریق می‌شد در همین مرحله 24هزار نفر در 8 استان کشور که معین اجرای این طرح بودند واکسن پاستور را دریافت کردند و سهم استان همدان هم از آن 3هزار دز سهمیه گزارش شد.
در این بازه زمانی و با ادامه روند همه‌گیری کرونا در استان، واکسیناسیون با حساسیت بیشتری دنبال شد و افراد مختلفی از گروه‌های هدف منتظر ماندند تا زمان دریافت دز سهمیه آنان هم اعلام شود در این میان اساتید، کادرآموزشی، کارمندان صداوسیما و بانکی‌ها قرار داشتند که با آغاز انتخابات اعضای اجرایی ستادها هم به این گروه اضافه شدند تا واکسیناسیون برای آنان در کنار متقاضیان سهمیه سنی انجام شود.
سهمیه سنی با اعلام واکسیناسیون 80 ساله‌ها و پس از آن 75 ساله‌ها در استان کار خود را دنبال کرده و در نهایت به سهیمه فرهنگیان و خبرنگاران رسیده است، اما متأسفانه در طول 2 سال و نیم اخیر کرونا بیش از 2هزار و 400 همدانی را به مرگ محکوم کرده است.
در این شرایط رئیس دانشکده علوم‌پزشکی همدان امیدوار است با اجرای واکسیناسیون در همدان بتواند مانعی برای بزرگ شدن زنجیره مرگ‌ومیر در استان ایجاد کند، اما متأسفانه هنوز ضعف اطلاع‌رسانی نادرست و ضعیف این سازمان در پاسخ به پرسش‌هایی که در ذهن مردم است و ایجاد حواشی می‌کند همچنان وجود دارد.
متقاضیان واکسن در همدان تردید دارند که با آنچه پیرامون واکسن‌ها خوانده و شنیده‌اند بهتر است کدام یک را انتخاب کنند؟ آیا واکسن تمام گروه‌های سنی را ایمن می‌کند؟ با دریافت آن به طور کامل ایمن می‌شوند؟
 اقدامات پیش و پس از دریافت واکسن چه است؟
 کوفتگی‌های بدن و تب کردن‌هایشان که عوارض واکسن است طبیعی است و یا نشانه بیماری؟آیا حقیقت دارد که دریافت دز واکسن کرونا ممکن است برخی را نابارور کند؟ با ترس از لخته شدن خون چه کنند؟ و بسیاری دیگر از پرسش‌های این‌چنینی که همگی به دلیل اطلاع‌رسانی ناقص از سوی دستگاه بهداشت و درمان استان بی‌پاسخ مانده و با داغ کردن بازار شایعات و محتوای بدون اعتبار فضای مجازی چندگانگی آنان برای دریافت واکسن‌ها را دوچندان کرده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com