چادرهای عشایر در انتظار پنل‌های خورشیدی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127727 تاریخ انتشار:  1401-08-12 - 17:57 تعداد بازدید:  339
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چادرهای عشایر در انتظار پنل‌های خورشیدی

اخبار


عشایر از جمله اقشاری هستند که با مشکلات زیادی مانند کمبود امکانات، آب، علوفه و از همه مهمتر نبود برق دست و پنجه نرم می‌کنند. وجود مشکلات همواره با شرایط زندگی سخت آنها گره خورده و گذران عمر را برایشان سخت‌تر کرده است.

وقتی شرایط زندگی عشایر را متصور شده و تاریکی را به آن اضافه می‌کنیم می‌توانیم به عمق واژه «سخت» پی ببریم. بر اساس مصوبه دولت قرار بود با واگذاری پنل‌های خورشیدی مشکل روشنایی جبران شود که تاکنون محقق نشده است.

نایب رئیس هیئت مدیره عشایری تعاونی شهید رجایی همدان در گفتگو با مهر بیان کرد: سه سال پیش در مجلس مصوب شد هر ساله تعداد ۵۰۰ عدد پنل خورشیدی در اختیار عشایر قرار بگیرد اما با عدم همکاری اداره برق در این زمینه مواجه شده‌ایم و این کار به تعویق افتاد، در نهایت نمایندگان مجلس و ارگان‌های زیر ربط وزارت نیرو را مجاب کرد که این تعداد پنل خورشیدی در اختیار عشایر قرار گیرد.

حمید ترک ادامه داد: مبلغی برابر مبلغ یارانه‌ای برای پنل از عشایر دریافت و مقرر شد خدمات مناسبی در این زمینه به آنها داده شود اما متأسفانه تاکنون هیچیک از خدمات میسر نشده است.

وی با اشاره به اینکه قرار بود هر ساله این تعداد پنل بین عشایر توزیع شود و اختلافی میان آنها پیش نیاید، افزود: حدود ۴ هزار خانواده عشایری داریم و تعداد این پنل‌ها ۵۰۰ عدد بوده است، همچنین ۳ هزار و ۵۰۰ خانواده بدون پنل هستند و هنوز این تعداد با امکانات قدیمی در حال زندگی‌اند و هر روز درحال تماس و مراجعه به ما برای دریافت پنل‌ها هستند.

نایب رئیس هیئت مدیره عشایری تعاونی شهید رجایی همدان ادامه داد: چندین مرحله از طریق نمایندگان مجلس پیگیر این مورد شده‌ایم اما متأسفانه تاکنون جواب قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌ایم و هنور نمی‌دانیم آیا این پنل‌ها به عشایر واگذار می‌شود یا خیر؟

ترک خاطر نشان کرد: در برخی از موارد، باطری‌های پنل‌های خورشیدی واگذار شده خراب بود و طبق اطلاعات گرفته شده باطری‌های دریافتی دو سال پیش تولید شده و داخل انبار بوده و از کار افتاده بودند.

وی تصریح کرد: باتری‌ها عملاً کارساز نبوده است و عدم همکاری اداره برق در مورد واگذاری پنل‌ها مشکلاتی از قبیل نا امیدی بین این قشر به وجود آورده است.

عضو شورای بخش مرکزی همدان در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بعد از گذشت چندین سال اداره برق استان همدان تعداد ۵۰۰ عدد پنل خورشیدی به ما داده است که با وجود ۴ هزار عشایر این تعداد پنل جوابگو این قشر نیست.

جلال نیازی ادامه داد: فرماندار همدان در این رابطه تاکید فراوان دارند که اداره برق در مورد تحویل پنل‌های خورشیدی همکاری بهتری داشته باشد ولی متأسفانه بعد از تحویل این تعداد دیگر پنلی تحویل نداده‌اند و عشایر مدام پیگیر و متقاضی پنل‌های خورشیدی هستند.

وی اضافه کرد: اداره برق دلیل خود را نداشتن ردیف بودجه عنوان می‌کند با توجه به اینکه عشایر برای دریافت این پنل ها هزینه آن را پرداخت کرده‌اند و در مورد پرداخت هزینه مشکلی ندارند و پول پنل ها توسط شرکت تعاونی‌های همدان و نهاوند گرفته شده سپس پنل را دریافت کرده‌اند ولی اداره برق در این زمینه همکاری خوب و مستمری ندارد.

عضو شورای بخش مرکزی همدان مطرح کرد: حل کردن مشکلات عشایر با توجه به خشکسالی‌های اخیر و نبود علوفه و نبود پنل خورشیدی باعث مشکلاتی برای این قشر شده است که امیدواریم مسئولین برای رفع مشکلات عشایر غیور که همیشه مظلوم واقع شده‌اند همکاری کنند و پیگیر این امر شوند.

گفتنی است؛ متأسفانه با وجود اینکه عشایر میزان بالایی از تولید همدان را تأمین می‌کند و قشر تولیدکننده استان هستند ولی آنگونه که باید به این قشر توجه نمی‌شود و در عصر تکنولوژی این افراد در مضیقه و شرایط سخت زندگی می‌کنند.

ندادن پنل‌های خورشیدی خود دلیلی شده است که عشایر به فکر فروش دام‌های خود بیفتند چراکه با وجود داشتن فرزند از کمترین امکانات استفاده می‌کنند و از آموزش و تحصیل دور شده‌اند. این قشر برای شارژ تلفن همراه و روشن شدن چادر خود نیاز به برق دارند ولی این نیازها هنوز مرتفع نشده است. اگر به یاد بیاوریم که قسمت زیادی از مایحتاج امروز شهرنشینان شامل شیر، ماست، کره و گوشت قرمز توسط عشایر مهیا می‌شود باید رفع نیازهای اولیه آنها را در اولویت قرار دهیم.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com