تشریح وضعیت کنونی ۵ دانشکده اقماری دانشگاه بوعلی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 اسفند 1403

Today : Thu, March 20, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137817 تاریخ انتشار:  1403-02-22 - 11:16 تعداد بازدید:  318
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تشریح وضعیت کنونی ۵ دانشکده اقماری دانشگاه بوعلی

اخبار


 در مجموعه دانشگاه‌ها معضلی وجود دارد که بسته به نیاز، صلاحدید و نگاه موجود در مقطع واحدهای اقماری شکل می‌گیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به وجود 5 دانشکده اقماری در دانشگاه بوعلی‌سینا مطرح کرد: دانشکده صنایع غذایی بهار در مکان و مأموریتی مناسب و با اعضای هیأت علمی خیلی متبحر و قوی شکل گرفته است اما به لحاظ فضای فیزیکی و مأموریت آموزشی مقداری با مشکل مواجه شده که پیشنهاد خوبی وجود دارد، به‌طورمثال؛ این مجموعه پژوهش‌محور شود که هم بتواند نیاز صنایع غذایی استان و شهرک صنعتی بهاران را مرتفع سازد و هم دیگر نیازی به خوابگاه و سلف‌سرویس نباشد.

وحید ورشاوریان با تأکید بر اینکه نیاز نیست به‌طورحتم مأموریت آموزشی برای این مجموعه تعریف شود؛ اما متأسفانه کمی مقاومت در تغییر مأموریت این دانشکده وجود دارد، خاطرنشان کرد: در دانشکده اقماری بهار تنها یک دانشجوی بهاری تحصیل می‌کند درحالی‌که آنجا فضای محدودی دارد و دستگاه‌های خیلی گران‌قیمت و ارزشمندی هست که به‌دلیل نبود فضا امکان استفاده از آن نیست و فضای فعلی یک پاساژ است که اصلاً کارکرد آموزشی ندارد.

وی اعلام کرد: دانشکده فنی مهندسی کبودراهنگ نیز دارای 6عضو هیأت علمی و ۵۱ دانشجو بوده است که در حد یک گروه آموزشی هم فعالیت ندارند، در واقع می‌توان گفت به ازای هر 8 دانشجو یک عضو هیأت علمی وجود دارد که همگی از اساتید برجسته کشور هستند اما با این وجود نیروی انسانی موجود مانند دانشجو درحال اتلاف است از طرفی هم بیت‌المال صرف می‌شود و فضای فیزیکی اختصاص‌یافته آسیب‌زا است.

عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه این شهرستان الزامات، نیازها و کارکردهایی دارد و دانشجو نمی‌تواند در این شهر متناسب با رشته تحصیلی خود فعالیت کند بنابراین باید به مرکز استان رفت‌وآمد داشته باشد، بیان کرد: در دانشکده فنی ومنابع طبیعی تویسرکان هم که ساختمان آن خیّرساز است، لزومی به وجود مأموریت آموزشی نیست، براساس بررسی‌های انجام گرفته کمتر از 2 درصد دانشجویانش بومی هستند.

وی اظهار کرد: در دانشکده حسابداری و مدیریت رزن نیز باید دید این رشته‌ها در این شهرستان چه کارکردی دارد؟ آیا نیاز جامعه محلی است؟ آیا افرادی که در رزن زندگی می‌کنند، نیاز به این آموزش دارند؟ یا فارغ‌التحصیلان آن مجموعه در رزن جذب می‌شوند؟ یا تنها صرف بیت‌المال اتفاق می‌افتد؟

ورشاویان خاطرنشان کرد: متأسفانه قدری کارشناسی نشده برای تمام دانشکده‌های اقماری نسخه‌ای پیچیده شده که بدون آزمون یا براساس وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان یا دانشجویان جذب می‌شوند که این موضوع به بعضی از رشته‌ها آسیب زده است، به‌عنوان‌مثال در رشته صنایع غذایی که جزو رشته‌های برتر دانشگاهی پس از گروه علوم‌پزشکی است، جذب دانشجویان با معدل پایین بدون آزمون بوده است که این امر به‌خودی خود آسیب‌زا است.

وی ادامه داد: مجتمع آموزش عالی فاطمیه نهاوند (ویژه دختران) به‌لحاظ اقبال جامعه محلی، بُعد فاصله با مرکز استان و مأموریتی که برایش تعریف شده است تا حدی وضعیت بهتری نسبت به دانشکده‌های اقماری دیگر دارد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com