1403-01-221403-02-01bool(false) کشت فراسرزمینی راه نجات منابع آبی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  126059 تاریخ انتشار:  1401-06-02 - 11:02 تعداد بازدید:  190
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان:
کشت فراسرزمینی راه نجات منابع آبی است

اخبار


 به‌دنبال پیشنهاد همدان‌پیام برای آغاز و توسعه کشت فراسرزمینی در استان همدان در جهت حفظ منابع آبی، رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان هم بر کشت فراسرزمینی تأکید کرد.

سعید نظری با بیان اینکه ایران رتبه چهارم تولید هندوانه در جهان را دارد در صورتی که یکی از 4 کشور دنیا به لحاظ تهدید کم آبی و خشکی کامل محسوب می‌شود، گفت: برای تولید هر عدد هندوانه چیزی در حدود ۵۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود که در نهایت باید به قیمت بسیار نازل فروخته شود. سیاست‌های غلط و مدیریت ناصحیح در گذشته باعث نابودی منابع آبی و خاکی استان شده است که ضرورت دارد در حوزه کشاورزی و صنعت که بخش اعظم آب، صرف آنها می‌شود توجه ویژه‎ای شود و با ارایه راهکارهای علمی و پژوهشی، مصرف آب در این دو حوزه را به حداقل برسانیم.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، وی با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، تأکید کرد: ضرورت دارد کشت دیم و تولید محصولات کشاورزی متناسب با اقلیم نیمه خشک و کم آب‌بر نظیر زعفران و کلزا جایگزین محصولاتی همچون هندوانه، گندم، سیب‌زمینی، چغندرقند و برنج شود.


نظری در این‎باره افزود: مطالعات سازمان ملل متحد حکایت از این دارد که تا سال ۲۰۲۵ موضوع جنگ در خاورمیانه بر سر آب خواهد بود و ایران از بین ۳۰ کشور رو به خشکسالی، وضعیت بحرانی‌تری را دارد که باید از هم اکنون چاره اندیشی شود.
این عضو شورا گفت: به تازگی اقدام خوبی برای کشت فراسرزمینی آغاز شده و در قالب آن محصولات کشاورزی مورد نیاز و آب‌بر به دلیل کمبود منابع آبی، توسط کشاورزان ایرانی در زمین‌های اجاره‌ای کشورهای دیگر کشت می‌شود و محصول پس از برداشت به داخل کشور منتقل می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان گفت: در طول سال‌های متمادی، سود آنی کشت محصولات کشاورزی پراّب‌بر اقلیم همدان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و این موضوع در کنار خشک‌سالی ۱۰ساله اخیر، منجر به نابودی منابع عظیم آبی استان شده و بی آبی امروز همدان نتیجه همین اقدامات است!


رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان در توصیف وضعیت منابع آبی استان همدان به این نکته اشاره کرد که استخراج آب‎های موجود در عمق زمین در سال‎های اخیر برای کشت محصولات پرآب‌بر نظیر هندوانه، سیب‌زمینی، یونجه و سایر محصولات کشاورزی آب‌بَر در بسیاری از نقاط کشور و به ویژه استان همدان به هیچ وجه منطقی نیست و باید در این زمینه پژوهش علمی، چاره‌اندیشی و اقدام جدی انجام شود.


سعید نظری افزود: کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور و استان باید اصلاح شود که اگر این اقدام صورت پذیرد قطعا به لحاظ اقتصادی در دراز مدت باصرفه‌تر خواهد بود.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر همدان عنوان کرد: وضعیت منابع آبی به گونه‌ای بحرانی است که باید کشاورزان اقدام به کشت دیم یا محصولات کم آب‌بر کنند و گرنه با چالش جدی روبرو خواهیم بود که زندگی همه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com