اصلاح نقاط حادثه خیز اولویت مسئولان باشد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  123423 تاریخ انتشار:  1401-02-07 - 07:00 تعداد بازدید:  341
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

به مناسبت 7 اردیبهشت روز ایمنی حمل و نقل:
اصلاح نقاط حادثه خیز اولویت مسئولان باشد

نویسنده : یاسر زارعی

اخبار


 هر ساله تعداد زیادی از مردم بر اثر تصادفات رانندگی در جاده‌های کشور متحمل خسارات سنگین و بعضاً غیر قابل جبران می‌شوند.
اما آنچه در این بین اهمیت دارد این است که در راستای ارتقای ایمنی جاده‌ها در چه مواردی باید سرمایه‌گذاری کرد که کمنرین مخاطرات انسانی را به دنبال داشته باشد.
حمل و نقل از جمله بخش های زیربنایی اقتصاد به شمار می رود که فرآیند توسعه اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد و از این رو بخش حمل و نقل را باید یکی از مؤلفه های اصلی در تشخیص جوامع رشد یافته دانست.
با توجه به اینکه روز 7 فروردین به عنوان روز ایمنی حمل و نقل در تقویم ثبت شده ایمنی از عوامل مهم و تاثیرگذار در حمل و نقل محسوب می شود و در این میان عامل انسانی به عنوان مهمترین مقوله در ایجاد آن نقش دارد؛ همچنین باید گفت ایمنی حمل و نقل نیازمند عزمی ملی و نهادینه شدن فرهنگ آن در جامعه است.
پس از ماجرای تصادف زنجیره ای در مسیربهبان که زمستان سال گذشته و با باز نشدن ایربک خودروهایی که آسیب دیده بودند رخ داد پلس راهور کشور انتقاداتی را به شرکت های خودروساز وارد کرد که با واکنش هایی همراه شد.هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا با انتقاد چندباره از خودروسازان گفت: اگر تغییر مثبت در تولیدات صورت نگیرد از شماره‌گذاری خودرو‌ها امتناع می‌کنیم، همان‌گونه که شماره‌گذاری پراید و پژو ۴۰۵ را متوقف کردیم
همچنین چند روز گذشته سیدتیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با انتقاد از کیفیت ساخت خودروهای داخلی اظهار کرد: در دنیا نمی‌بینید ماشینی این همه مصرف سوخت داشته باشد. ما اگر الان بیاییم و همه خودروهای ساخت داخل را بریزیم دور و ماشین خوب کم‌مصرف خارجی وارد کنیم با اختلاف صرفه‌جویی بنزین حقوق همه کارکنان این دو خودروساز پرداخت می‌شود.
با اینکه باید در زمینه ارتقای ایمنی خودرو، مصرف سوخت و میزان آلایندگی تغییرات جدی داده شود اما باید به نکته اشاره کرد که طبق آمار وبررسی های انجام شده مهمترین عامل مخاطرات جاده ای،عامل انسانی است.
به گفته سرپرست پلیس راه استان بیشترین عامل تصادفات جاده ای در استان در ابتدا انسان دوم خودرو و عامل سوم جاده ها می باشد که در تعطیلات نوروزی بیشترین آمار تصادفات مربوط به خواب آلودگی رانندگان و عدم توجه به جلو بود.
 نخستین خطا
آخرین خطای رانندگان نباشد
غلامعلی همایی،در رابطه با نقص فنی خودروها و بازنشدن ایربک ها در تصادفات جاده ای استان گفت: گزارش تصادفات به مراجع مربوطه اطلاع رسانی می شود و در این رابطه سال گذشته 2مورد تصادف داشتیم که با عمل نکردن ایربک خودرو مواجه بودیم.
همایی بیان کرد: از ابتدای طرح نوروزی پلیس در استان (۲۵ اسفند ماه تا پایان تعطیلات نوروز) تعداد ترددهای جاده‌ای در استان ۱۴ میلیون و ۷۶ هزار ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش داشته است.
وی در ادامه گفت: در اين مدت متاسفانه ۱۱ تصادف منجر به فوت داشتیم که این آمار در سال گذشته ۹ تصادف فوتی بوده و ۲۰ درصد افزایش داشته است همچنین در مجموع، آمار تصادفات (خسارتی، جرحی و فوتی) در این مدت نسبت به سال گذشته یکسان می باشد
وی در رابطه با اعمال جریمه برای جلوگیری از تخلفات رانندگان گفت: باتوجه به اینکه قیمت گذاری جریمه ها برای چندسال گذشته است با تورمی که در اقتصاد کشور حاکم بوده،نمیتوان به عنوان عامل اصلی و بازدارنده شمرد اما بی تاثیر هم نیست.
همایی نصب دوربین درجاده ها را یکی از عوامل کاهش تصادفات برشمرد وگفت:68دوربین نظارتی و کنترل سرعت  در جاده های استان نصب است که برای امسال 31 دوربین به این تعداد اضافه خواهد شد.
وی از وجود دو نقطه حادثه خیز در محورهای استان خبر داد و گفت: مسیر بلوار نجفی به سمت علیصدر-بیجار و همچنین محور قهاوند از جاده های پرخطر محسوب می شوند که از علت‌های مهم آن می توان به  نبود شانه خاکی، کم عرض بودن ،دو طرفه بودن جاده، ترددهای غیربومی‌ها، رعایت نکردن نکات ایمنی توسط موتورسواران اشاره کرد.
همایی با تشکر از اقداماتی که راهداری برای ایمن سازی مسیرهای اصلی و فرعی استان انجام میدهند گفت: این اقدامات جهت اصلاح و تعمیر جاده ها انجام می شود ولی با کندب همراه است که اگر این کارها صرعت بگیرد حداقل می توانیم جان بسیاری از مردم را نجات دهیم.
وی در ادامه یادآور شد: اقداماتی که در مسیر گردنه اسدآباد انجام شده بسیار خوب بوده و همین عاملی شده تا در این مسیر منجر به فوت یا سقوط به دره و تصادف رخ به رخ نداشته باشیم.
سرپرست پلیس راه استان در ادامه از معیار های مهم ایمن شدن جاده ها که باید مورد توجه جدی قرارگیرد، گفت: طرح هندسی در جاده ها اجرا شود، ارائه اطلاعات لازم به رانندگان(خود معرف ها) مانند مشخص بودن تابلو و انتخاب مسیر صحیح برای رانندگان، ایمن سازی حریم راه( افزایش حاشیه راه)،بخشنده بودن مسیر( نصب جان پناه و اگر راننده ای تصادف کرد اولین اشتباه آخرین اشتباهش نباشد)، محدود کردن حرکات پر خطر کاربران راه از طریق اقدامات پلیس، کاهش تداخل ترافیک به جاده های اصلی ،جداسازی مسیر رفت و برگشت،آرام سازی ترافیک (افزایش روشنایی مسیرها)،تطابق مشخصات راه با نوع و عملکرد راه(مطابقت وضعیت راه با انتظارات رانندگان طبق استانداردهای رایج)،حضور پلیس در جاده ها بصورت هوشمند و مداوم
 شناسایی 116 نقطه حادثه خیز دراستان
سرپرست معاونت راهداری استان بیان کرد: استان همدان با وجود 5هزار و442 کیلومتر انواع راه به عنوان کریدور اصلی 5استان همجوار وحجم 80درصدی حمل و نقل جاده ای غرب کشور را شامل می شود. جواد نگاهداری با بیان اینکه در استان همدان 116 نقطه حادثه خیز و پرحادثه شناسایی شده است گفت: 70نقطه پرتصادف و بیش از 40نقطه دارای تصادف اعلام شده و در مسیرهای پرتصادف اقدام به نصب نیوجرسی،چراغ چشمک زن و گاردریل کرده ایم که در کاهش تصادفات بسیار موثر بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: هدف و اولویت اصلی راهداری استان در جهت ارتقا و افزایش ایمنی راه ها بوده است که در این راستا در سال1400 در حدود 20کیلومتر در نقاط حادثه ساز نیوجرسی نصب شده که مهمترین آن گردنه اسدآباد بوده است.
 نگاهداری در ادامه گفت: در مسیر گردنه اسدآباد و مسیرهای مشابه خطر آفرین هم بحث روشنایی و هم هم تعریض و ایمن سازی این معابر را در دستور کار قرار دادیم.
سرپرست معاونت راهداری استان بیان کرد: همچنین در سال گذشته اقدام به 1866 کیلومتر خط کشی و تعمیر و تعویض 2هزار و300تابلو راهنمایی انجام شده که طبق اطلاعات بدست امده از پلیس راهور در کاهش تصادفات بسیار موثر بوده است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: با توجه به بررسی که 2سال پیش انجام گرفت در موضوع کیفیت استاندارد جاده ها در رتبه های اول کشوری قرار داریم.
وی در رابطه با خاموشی و تاریکی مسیرها گفت: هیچ الزامی وجود ندارد که در جاده ها روشنایی ایجاد شود و این موضوع را در مسیرهایی مانند گردنه ها برای اینکه به کاهش تصادفات منجر شود انجام می دهیم.
نگاهداری علت کند عمل کردن در انجام این امور را اینگونه بیان کرد: کمبود نیرو و امکانات باعث شده تا روند ایمن شدن مسیرها سرعت بالایی نداشته باشد که البته سعی ما بر این است در تمام نقاط استاتن حضور مداوم و عادلانه ای داشته باشیم و به ترتیب شهرستان های  استان را از نظر ایمنی جاده ها رسیدگی و اصلاح کنیم.
وی در پایان با اشاره به برنامه هایی که راهداری برای روز ایمنی و حمل و نقل تدارک دیده است گفت: امروز راهداری با ویژه برنامه هایی که از قبل مشخص شده قرار است هم در جهت فرهنگسازی و هم جهت اصلاح و بهبود جاده ها هم اندیشی داشته باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com