عبور از مرزهشدار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  98651 تاریخ انتشار:  1398-06-16 - 10:12 تعداد بازدید:  160
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان رتبه چهارم خودکشی در کشور شد!
عبور از مرزهشدار

اخبار

آمار خودکشی طی سال های 94 تا 97 با شیب ملایم و افزاینده مواجه بوده و و تقریبا به طور سالیانه بیش از 5 درصد خودکشی منجر به مرگ رخ داده است.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در کارگاه بازآموزی پیشگیری از خودکشی با بیان اینکه آخرین آمار رسمی اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی در سال 2018 میانگین 10.6 خودکشی منجر به مرگ در هر 100 هزار نفر جمعیت را نشان می دهد اظهار کرد:میزان اقدام به خودکشی 20 تا 30 برابر میزان فوت ناشی از آن بوده و کمتر از یک درصد است.
به گزارش ایسنا، مریم عباس نژاد با بیان اینکه میزان اقدام به خودکشی در زنان بالاتر و میزان فوت در مردان بالاتر است افزود:طی 20 سال گذشته میزان فوت زنان با مردان تقریبا برابر بوده اما در حال حاضر فوت مردان در کشور بیشتر است و درکشورهای با درآمد بالا زنان 25 درصد موارد فوت را شامل می شوند که این آمار در کشورهای با درآمد پایین و متوسط به 40 درصد می رسد.
وی با بیان اینکه بالاترین میزان اقدام به خودکشی در گروه سنی 15 تا 24 سال است اضافه کرد:در نوجوانی و جوانی اقدام به خودکشی بیشتر و فوت ناشی از آن کمتر است درحالی که در سنین بالای 50 سال اقدام به خودکشی کاهش یافته اما میزان فوتی ناشی ازآن افزایش می یابد.
وی مسمومیت با سموم،حلق آویز کردن و اسلحه گرم را از شایع ترین روش های اقدام به خودکشی منجر به فوت در جهان معرفی کرد و افزود:در ایران اقدام به خودکشی بیشتر بااستفاده از روش حلق آویز کردن انجام می شود و مهمترین پیشگویی کننده برای اقدام به خودکشی،اقدام قبلی فرد است.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان اقدام به خودکشی از سال 94 تا سال گذشته از 94.09 به 125.24 در صد هزارو میزان فوت ناشی از خودکشی از 5.04 به 6.23 در صد هزار رسیده است عنوان کرد:آمار خودکشی طی سال های 94 تا 97 با شیب ملایم و افزاینده مواجه بوده و و تقریبا به طور سالیانه بیش از 5 درصد خودکشی منجر به مرگ رخ داده است.
عباس نژاد با بیان اینکه طبق بیانیه سازمان بهداشت جهانی باید سالیانه 10 درصد از آمار خودکشی در کشور کاهش پیدا کند بیان کرد:حدود 75 درصد موارد اقدام به خودکشی در گروه سنی 15 تا 34 سال بوده و حدود 50 درصد این موارد متاهل هستند.
وی با بیان اینکه در برخی موارد گفته می شود خودکشی در افراد باهوش و تحصیل کرده بیشتر است اما آمار سازمان بهداشت خلاف این موضوع را نشان می دهد افزود: حدود 53 درصد موارد اقدام به خودکشی افراد دارای تحصیلات زیر دیپلم و با درک حل مسئله کمتر هستند.
عباس نژاد با بیان اینکه 73 درصد موارد اقدام به خودکشی ساکن مناطق شهر و حاشیه شهر هستند اضافه کرد:حدود 33 درصد موارد این اقدام افراد خانه دار،11 درصد دانش آموز و 8 درصد افراد بیکار هستند همچنین 82 درصد موارد اقدام به خودکشی به وسیله دارو انجام می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 100 هزار نفر اقدام به خودکشی در کشور ثبت شده که 80 هزار مورد آن  خودکشی با استفاده از دارو بوده است بیان کرد:ایلام،کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، لرستان، گیلان، زنجان، همدان، فارس، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، خوزستان، مازندران، تهران، بوشهر، کردستان، مرکزی و چهارمهال بختیاری به عنوان استان های پرخطر در حوزه خودکشی معرفی شدند.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه کمترین آمار خودکشی متعلق به سیستان و بلوچستان وخراسان جنوبی است ادامه داد: مناطق جغرافیایی را نباید در خودکشی دخیل دانست اما آمار خودکشی در غرب کشور بیشتر است و این موضوع به نیاز به بررسی ویژه دارد.
عباس نژاد با بیان اینکه همدان در سال گذشته با میزان 9.43 درصد هزار رتبه چهارم فوت ناشی از خودکشی را در کشور کسب کرده است بیان کرد:دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا وعلوم پزشکی اسدآباد به عنوان شاخص استان همدان معرفی می شوند و همدان در وضعیت خوبی قرار دارد و اقدامات موثری نیز در این زمینه انجام داده اما مجاورت با شهرستانی که آمار بالایی در حوزه خودکشی دارد بر آمار استان تاثیر می گذارد.
وی با بیان اینکه خودکشی رفتاری با سبب شناسی زیستی،روانی و اجتماعی است که برخی از این عوامل فردی و برخی اجتماعی هستند عنوان کرد:جنسیت،گروه سنی،موادمخدر،محرک و الکل،نقص در محور هیپوتالاموس و هیپوفیز،نقص زنتیکی رسپتورهای سروتونین و نقص در مکانیسم های پیام رسانی داخل سلولی جز عوامل زیستی خودکشی محسوب می شوند.
عباس نژاد با بیان اینکه بالاتر بودن آمار خودکشی در زنان به عوامل زیستی و ژنتیکی بستگی دارد گفت:درجوانان و نوجوانان مغز تکامل نیافته است  و قصد قطعی برای مردن ندارند و در اکثر موارد بعد از اقدام به خودکشی پشیمان می شوند و یا افرادی با پیش زمینه ناامیدی وقتی از مواد روان گردانان به خصوص الکل استفاده می کنند با شنیدن مشکلات دیگران به انجام این کار ترغیب می شوند.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه پخش اخبار مربوط به خودکشی در ذهن افراد مانده و یادگیری اجتماعی ایجاد می کند ودیدن و شنیدن این اخبار توسط افراد مستعد و ناامید، موجب ایجاد هیجان در فرد برای خودکشی می شود افزود: اکثر افراد خودکشی را نتیجه شکست عاطفی می دانند اما این مورد به تنهایی برای خودکشی کافی نیست و فرد حتما دارای مشکل روان شناختی است .
وی محیط ناامن، فقروبیکاری، دسترسی به روش های خطرناک،شرایط اقلیمی،سابقه خودکشی در نزدیکان،شبکه حمایتی قوی اجتماعی،تاب آوری را از عوامل محیطی خودکشی برشمرد و ادامه داد:حذف قرص برنج در بعضی از استان ها باعث کاهش آمار خودکشی خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com