مردم خود مراقب جانشان باشند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110050 تاریخ انتشار:  1399-04-21 - 08:29 تعداد بازدید:  228
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

افزایش چشم‌گیر مرگ در همدان
مردم خود مراقب جانشان باشند

اخبار

آخرين روزهاي بهمن سال گذشته بود که موضوع کرونا براي همدانی‌ها، خيلي جدي و خطرناک شد و زندگی با ترس و وحشت از ويروس ناشناخته که با مرگ همراه است، اجباری شد.
حالا با گذشت بیش از 5 ماه از حضور ويروس کرونا در استان، بار ديگر اين ویروس اوج گرفته و موجب شده روند بستري‌ها و مرگ‌وميرها صعودي شود، به‌طوري‌که عنوان مي‌شود، ظرفيت تخت‌هاي کرونا در اغلب بيمارستان‌هاي همدان، درحال تکمیل است و برای پذیرش از تخت‌هاي ساير بخش‌ها استفاده می‌شود، تا جایی‌که در بخش اورژانس بسیار پیش آمده در بستری موقتی، بیماران کرونایی در کنار افراد سالم بستری شده‌اند.
در چنين شرايطي، علوم‌پزشکی استان و دست‌اندرکاران حوزه سلامت، مدام بر رعايت نکات بهداشتی تذکر جدی می‌هند اما آنچه مشهود به نظر مي‌رسد، حتی با اجباری شدن استفاده از ماسک، توصيه‌ها به تنهايي کارساز نيستند.
در واقع، مردم نبايد تصور کنند که با زدن ماسک احتمال ابتلا به اين ویروس از بين مي‌رود، براي کنترل و پيشگيري از کرونا بايد همه توصيه‌هاي بهداشتي را رعايت کنند.
این شرایط درحالی است که با ابتلای بیش از  هزار و 281 مبتلا در همدان و 225 نفر قربانی مرگ ناشی از کرونا، با توجه به رکوردزني آمار مرگ‌ومير در چند روز گذشته و پرشدن ظرفیت قابل توجهی از تخت‌هاي بيمارستاني، صحبت از بازگشت محدوديت‌ها بيشتر از هر زمان ديگري به گوش مي‌رسد.
 225 نفر در همدان
قربانی شدند
بنا بر گفته‌های معاونت بهداشت علوم‌پزشکی همدان در اپيدمي‌هاي حاد پيش‌رونده مثل کوويد 19 که روند اپيدميولوژي آن ثابت نيست و در طول زمان بسيار متغیر است، بنابراین سياست‌ها و رويکردهاي پيشگيرانه، محافظتي و درماني در دوره‌هاي زماني کوتاه و متناوب به‌روز رساني شوند تا احتمال موفقيت براي خاموشي اپيدمي افزايش يافته و ادامه روند کاهش آن تسريع شود، در غير اين‌صورت اين موفقيت‌ها مقطعي و گذرا خواهد بود.
منوچهر کرمی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام با اشاره به اجباري شدن استفاده از ماسک در محيط‌هاي پر ‌رفت‌و‌آمد و ادارات دولتي‌، گفت: زدن ماسک به‌ویژه در مراکز پرازدحام و مکان‌هاي سر بسته، مهمتر از هر دستورالعمل بهداشتی است.
وي با عنوان اين مطلب که کرونا بيماري تنفسي است که بيشتر از طريق تنفس هنگام صحبت از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود، ادامه داد: در مکان‌هاي خلوت نيازي به استفاده از ماسک نيست، اما روند شیوع بیماری بسیار بالا است، به همین دلیل شرايط حال حاضر بيمارستان‌ها در استان، مثل روزهاي نخستی است که کرونا به همدان آمد حتی به مراتب شدت بسیار بیشتری دارد.
وي، خواستار تشديد کنترل‌ها و تعطيلي مراکز شلوغ و پر رفت‌وآمد شد و افزود: متأسفانه وضعيت کرونا روزبه‌روز بدتر مي‌شود و معتقدم چاره‌اي نداريم جز اينکه به محدوديت‌ها بازگرديم.
وی، با بیان اینکه بيمارستان‌ها از حضور بيماران کرونايي پر شده‌اند، گفت: اغلب شاهد مراجعات خانوادگي افراد مبتلا به کرونا هستيم، در شرايط کنوني، تنها راهکار مقابله با موج جديد بيماري، رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي و قرنطينه واقعي بيماران کرونايي است.
معاونت بهداشت علوم‌پزشکی با بیان اینکه آمار کرونا در روزهاي اخير نشان مي‌دهد که روند ابتلا به اين بيماري سير صعودي دارد و هر روز بر تعداد مبتلايان و فوتي‌هاي جديد افزوده مي‌شود، گفت: به نظر مي‌رسد مردم از روزهاي ترس و هراس کرونايي در اسفند 98 فاصله گرفته و برخي شهروندان، اين بيماري را تمام‌شده فرض مي‌کنند، درحالي‌که نه‌تنها کرونا به پايان نرسيده است، بلکه دور شدن از رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و فاصله‌گذاري اجتماعي، وضعيت اين بيماري را تشديد شده است.
 افزایش 3 برابری بستری
بیماران کرونایی
در همین راستا معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی گفت: روزانه 20 تا 25 نفر به آمار بیماران بستری شده کرونایی در همدان اضافه می‌شود که ادامه یافتن این روند می‌توان به یک بحران بزرگ در بخش درمان و پذیرش بیماران منجر شود.
ابراهیم جلیلی از افزایش 3 برابری پذیرش بیمارن کرونایی در بیمارستان‌های استان خبر داد و افزود: در ماه‌های نخست بیماری منجر به خردادماه مجموع بیماران بستری شده حدود 300 نفر بود که متأسفانه با افزایش شدت سرایت بیماری در اثر سهل‌انگاری مردم در دستورالعمل‌های بهداشتی این آمار به بیش از 500 نفر رسیده است.
وی با اشاره به فرسودگي و خستگي کادر درمان، تأکيد کرد: بايد با رعايت اصول بهداشتي و درنظر گرفتن راهکارهاي مناسب، روند ابتلا به کرونا را تدريجي کرد، زیرا با وجود خستگي کادر درمان، اگر اين روند تصاعدي کاهش پيدا نکند، سيستم و نظام سلامت توان احياي خود از نظر تجهيزاتي و نيروي انساني را در استان از دست مي‌دهد.
وی با بررسي دلایل ایجاد شرايط بحراني در استان، گفت: رعايت نکردن دستورالعمل‌هاي بهداشتي، فاصله‌گذاري اجتماعي و استفاده نکردن ماسک از مهم‌ترين علل اين مسأله است درحالي‌که فاصله‌گذاري و استفاده از ماسک در تمام دنيا به‌عنوان 2 اصل پيشگيري مطرح شده و جواب خود را پس داده است.
جلیلی با تأکيد بر اينکه افراد بايد خروج از منزل در مواقع غيرضروري را محدود کنند، گفت: اگر اين توصيه‌ها در کنار اصول بهداشتي، حفاظتي و فاصله‌گذاري‌ها رعايت نشود، به‌طور قطع درگيري‌ها و ميزان ابتلا به صورت تصاعدي افزايش پيدا مي‌کند و وضعيت حادتر خواهد شد.
وی نسبت به افزايش درصد ابتلاهاي خانوادگي در يک ماه اخير، هشدار داد و عنوان کرد: براي پيشگيري از انتقال بيماري به ساير اعضاي خانواده، فرد بيمار بايد در طول قرنطينه 14 روزه در يک اتاق جداگانه از ساير اعضاي خانواده باشد، درصورت امکان از سرويس دستشويي جداگانه استفاده کند و اگر امکان آن وجود ندارد حتما سرويس را ضدعفوني کند. وی با تأکيد بر رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در اماکن و مشاغل پرخطر مانند آرايشگاه‌ها، رستوران‌ها و باشگاه‌هاي ورزشي و همچنين افزايش نظارت بر عملکرد اين واحدها، گفت: در تمام دنيا مردم جزو بهترين ناظران بر عملکرد واحدها محسوب مي‌شوند، بنابراين در کنار افزايش نظارت‌ها از سوي کارشناسان بهداشت محيط، مردم نيز بايد بر عملکرد واحدها و اماکن و اصناف و رعايت اصول بهداشتي و پروتکل‌ها در اين واحدها نظارت کنند و تخلفات احتمالي را گزارش کنند.
وی با بیان اینکه  هزار و 500 تخت برای پذیرش بیماران در بیمارستان‌های استان درنظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در زمينه درمان بيماران بدحال و موارد پيشرفته توفيقات خوبي داشته‌ايم و در اين ميان برخي ترکيبات دارويي استفاده شده پاسخ مطلوبي داده است با این‌حال درصورت رعایت نکردن نکات بهداشتی هر لحظه امکان تکمیل ظرفیت بیمارستان‌ها و جوابگو نبودن پذیرش بیماری وجود دارد.

 

دانشجویان ورودی مهر  با 6 ماه تأخیر پذیرش می‌شوند

همدان جزو استان‌هایی است که ویروس کرونا را به‌خوبی مدیریت کرد و آمار و ارقام مؤید تأثیر تلاش مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی این استان برای مهار کرونا است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به همدان گفت:  با توجه به بالا بودن میزان ابهامات نسبت به این ویروس، نمایان شدن چهره‌های جدید از کرونا و همچنین محدودیت دانش ما در برابر پیچیدگی آن، وزارت بهداشت بر روی 3 راهبرد برای پیشگیری از شیوع کرونا متمرکز شده است.
علی‌اکبر حق‌دوست، با بیان اینکه این راهبردها باید محلی و بومی‌سازی شوند، اظهار کرد: رویکرد نخست جدی گرفتن فاصله اجتماعی، بهداشت فردی و شست‌وشوی مرتب دست‌ها است و مردم را باید به این سمت و سو هدایت کرد.
وی ادامه داد: اختلاف‌نظرهایی درباره درصد پوشش ماسک‌های مورد استفاده برای مهار کرونا وجود دارد که این آمار بین ۴۰ تا ۷۵ درصد است؛ یعنی ماسک‌های زیر ۴۰ درصد پوشش، تأثیری در پیشگیری از بروز بیماری ندارد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: چنانچه توان، ظرفیت و مداخلات صورت گرفته برای کنترل بیماری از یک اندازه کم باشد نه‌تنها موجب خستگی، فرسودگی و هرز رفتن توان کارکنان این وزارتخانه می‌شود، بلکه اثر مثبتی هم در پی ندارد.
حق‌دوست راهبرد دوم وزارت بهداشت را کاهش تجمع‌ها به عنوان یکی از عناصر اصلی شیوع تصاعدی کرونا عنوان کرد و گفت: اگر تجمع در یک مکان از ۲۰ نفر به ۳۰ نفر افزایش یابد خطر ابتلا به کرونا تا 3 برابر بیشتر می‌شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از عوامل مهم طغیان کرونا را در خوزستان تجمع دانست و گفت: باید از برگزاری مراسم‌های مختلف که مکان تجمع و شیوع بیماری است جلوگیری کرد.
وی اظهار کرد: خستگی و فرسودگی مردم از تداوم این وضعیت تنها مختص به ایران نیست بلکه این وضعیت جهانی است؛ با وجود این باید مراقب بود که مردم بیش از حد از این وضعیت دچار خستگی نشوند.
حق‌دوست ادامه داد: متوسل شدن به داروهای مختلف و تداخلات دارویی در کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند عوارض زیادی ایجاد می‌کند؛ بنابراین برای درمان کرونا نباید داروهای مختلفی را تجویز کرد.
وی افزود: افزایش شمار مبتلایان به کرونا و ازدحام آنها در بیمارستان‌ها نباید موجب نگرانی و اضطراب شود، بلکه باید از این وضعیت و فضای پیش آمده برای ارتقای تجربیات استفاده کرد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برای خلوت کردن دانشگاه احتمال دارد ورودی‌های مهرماه را به حداقل رساند و دانشجویان جدیدی که از طریق کنکور وارد دانشگاه می‌شوند با ۶ ماه تأخیر وارد این مراکز شوند.
حق‌دوست ادامه داد: همچنین فرایند دانش آموختگی(فارغ‌التحصیلی) دانشجویانی که در مراحل آخر تحصیل هستند، تسریع می‌شود تا بتوان فضای دانشگاه‌ها را تا حد امکان خلوت‌تر کرد.
وی افزود: باید نوعی برنامه‌ریزی کرد تا اگر لازم شد دانشجویان در کلاس حاضر شوند اما همه آنها در یک زمان به یک نقطه وارد نشوند؛ یعنی هر کدام ۲ تا 3 هفته دروس را حضوری آموزش دیده و مابقی را غیرحضوری آموزش ببینند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com