1403-07-091403-07-19bool(false) 1403-07-091403-07-19bool(false) کاهش تولید انگور از ۲۴ تن در هکتار به ۹ تن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 19 مهر 1403

Today : Thu, October 10, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134372 تاریخ انتشار:  1402-06-28 - 08:44 تعداد بازدید:  648
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برداشت انگور در ملایر آغاز شد
کاهش تولید انگور از ۲۴ تن در هکتار به ۹ تن

اخبار

 
ملایر-زهرا امیری-خبرنگار همدان پیام: با سرما زدگی شدید بهاره تولید انگور ملایر از ۲۴ تن در هکتار به ۹ تن رسید. فصل پاییز که می شود حال و هوای روستاهای ملایر حال و هوای دیگری است شور و نشاط در همه جا دیده می شود، خانواده ها در کنار یکدیگر جمع شده اند تا برداشت محصول انگور را جشن بگیرند، برداشت انگور هرساله از ۱۸ شهریور ماه آغاز و تا اواسط مهر ماه ادامه دارد.

تولید انگور در ملایر سابقه ای ۷۰۰ ساله  دارد و دهم آذر ماه سال ۱۳۹۷ نظام انگور ملایر به عنوان  پنجاه و سومین میراث کشاورزی جهان به ثبت فائو رسید.

در سطح شهرستان ملایر یازده هزار هکتار باغ انگور وجود دارد و از این میزان باغ ۲۴۰ هزاران انگور برداشت می شود و ۳۳ هزار تن آن به کشمش تبدیل می شود و به کشورهای روسیه، اوکراین، عراق، رومانی، هندوستان و پاکستان صادر می شود.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۷۰ درصد از باغات ملایر دچار سرمازدگی بسیار شدید شد و تولید انگور در ملایر از ۲۴ تن در هکتار به حدود ۹ تن در هکتار رسید.

 هر جریب باغ انگور ۱۸ میلیون تومان خرج روی دست باغدار

پای درد دل یکی از باغداران شهرستان ملایر نشستم، او می‌گوید:هر جریب باغ انگور در شرایط خوب اگر باغ دچار سرمازدگی یا آفت نشود، ۱۰۰۰کیلو کشمش تیزآبی می‌دهد؛ هر جریب باغ با احتساب هزینه‌های آب، گونی، بی‌کربنات، حمل‌ونقل، کارگر و هزینه‌های دیگر ۱۸ میلیون تومان هزینه روی دست باغدار می‌گذارد.

او در ادامه می گوید:با سرما زدگی شدید امسال باغ هایم هزینه کرد شان را هم در نمی آورد و امیدواریم مسولان تسهیلاتی را برای جبران خسارتمان در نظر بگیرند.

وی می گوید باغ من ۱۲ جریب است و هر جریب حدود ۱۰۰۰کیلو  سبزه می دهد که میانگین کشمش تیزآبی که من سالانه برداشت می کردم حدود ده تن بوده است که با وجود سرما زدگی امسال بعید می دانم بتوانم ۲تن سبزه برداشت کنم و حتی نمی توانم هزینه کرد باغ هایم را هم بدهم.

او در پایان گفت: درست است که باغداری کار بسیار سختی است اما همیشه خدا را برای این نعمتی که به من داده است شکر می کنم چرا که با درآمد باغداری هم دخترم را به دانشگاه فرستادم و هم برای پسرانم زندگی تشکیل داده ام و خودم هم تمامی سفرهای زیارتی را رفته ام  واز این بابت خدارو همیشه شاکر هستم.

 ملایر یکی از قطب های تولید انگور در کشور

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر با بیان اینکه ملایر یکی از قطب‌های تولید انگور کشور است ، اظهار کرد : شهرستان ملایر ۲۸ درصد باغات استان و بیش از ۲۳ هزار هکتار باغ دارد که از این میزان ۱۲۷۳۸ هکتار را باغات انگور تشکیل می‌دهد و از لحاظ میزان تولید انگور رتبه ۴ و از نظر مساحت رتبه ۵ کشور را به خود اختصاص داده است .

یوسف کاکاوند با بیان اینکه بطور متوسط از هر هکتار باغات ملایر ۲۴ تن انگور برداشت می‌شود ، افزود : متاسفانه امسال با توجه به سرمازدگی بهاره این میزان به ۹ تن در هکتار کاهش پیدا کرده است.

وی بیان کرد : میزان تولید انگور در ملایر ۲۷۶ هزار تن در سال است که ۷۰ تا ۷۷ درصد آن یعنی حدود ۳۰ تا ۳۳ هزار تن به انواع کشمش تبدیل می‌شود.

کاکاوند گفت : در حال حاضر ۵۵ کارخانه فرآوری و تصفیه کشمش در ملایر فعالیت می‌کنند که پس از بسته‌بندی کشمش به کشورهای روسیه ، اوکراین ، عراق ، رومانی، هندوستان و پاکستان صادر می‌کنند.

 ملایر قطب صادرات کشمش

وی با اشاره به اینکه ملایر قطب صادرات کشمش است اضافه کرد : علاوه بر کشمش شهرستان ، بالغ بر ۲۰ هزار تن انگور نیز از سایر استان‌ها برای تصفیه ، فرآوری و صادرات به ملایر وارد می‌شود .

کاکاوند به سرمازدگی فروردین و خردادماه اشاره کرد و گفت : حدود ۷۰ درصد باغات انگور ملایر دچار خسارت سرمازدگی شدند و نتیجه پیگیری‌های که در این راستا انجام شد، امهال تسهیلات کشاورزی و باغبانی و نیز اجرای ۵۰۰ هکتار طرح فراز و ۳۰۰ هکتار طرح آبیاری تلفیقی در باغات شهرستان بود که با توجه به تأمین اعتبار اجرایی می‌شود.

 طرح فراز بهترین روش برای پیشگیری از سرمازدگی

وی ، طرح فراز را بهترین روش برای پیشگیری از سرمازدگی دانست و افزایش دوره و مدت زمان درآمدزایی ، افزایش کیفیت محصول ، افزایش متوسط تولید ،  کاهش میزان مصرف آب و  کاهش میزان آفات و خسارت را از مزایایی اجرای طرح فراز برشمرد.

کاکاوند با بیان اینکه از میزان ۲۰۸۷۱ هکتار باغات بارور شهرستان تنها ۱۵۱ هکتار بیمه شده است، گفت: در عبارت ساده تنها ۰/۷٪ از باغات شهرستان از خدمات بیمه برخوردار است.

وی افزود: اهمیت بیمه محصولات کشاورزی طی رخداد سرمازدگی اخیر به واضح ملموس و محسوس است ، لذا از کشاورزان گرامی تقاضا می‌شود نسبت به عقد بیمه محصولات کشاورزی اهتمام لازم را داشته باشند.

 برگزاری جشنواره شیره پزی و جشنواره خوشه برتر در مهرماه در ملایر

رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر نیز از برگزاری جشنواره شیر پزی در ششم و هفتم مهر ماه در روستای هدف گردشگری مانیزان خبر داد و گفت :جشنواره خوشه برتر نیز یازدهم مهرماه در روستای جوزان برگزار می‌شود.

در پایان گفتنی است، پالایشگاه انگور ملایر در هفته دولت امسال عملیات اجرایی آن آغاز شد تا هم از خام فروشی این محصول جلوگیری شود و هم نویدی باشد به ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای باغداران، طبق برنامه ریزی های صورت گرفته پالایشگاه انگور ملایر هفته دولت سال آینده به بهره برداری می رسد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com