1403-01-221403-02-01bool(false) تأکید بر به‌کارگیری تکنولوژی در آتش‌سوزی‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117945 تاریخ انتشار:  1400-03-12 - 07:00 تعداد بازدید:  223
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

محیط زیست و منابع طبیعی تفاهم‌نامه امضا کردند
تأکید بر به‌کارگیری تکنولوژی در آتش‌سوزی‌ها

اخبار

 مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان معتقد است مسئله اطفای حریق در مراتع و جنگل ها جدی است اما پیشگیری و استفاده از تکنولوژی های روز در این حوزه مورد غفلت واقع شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان محسن جعفری نژاد در مراسم انعقاد تفاهم نامه ادارات کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان، افزود: هنوز به درستی ارزش واقعی منابع طبیعی شامل آب خاک جنگل ها و انفال در کشور ما شناخته و درک نشده در حالی که اگر این ارزش شناخته شود، در حفظ و کنترل تخریب های محیط زیست و منابع طبیعی قدم های بزرگی برداشته خواهد شد.
وی ، اظهار کرد: وقتی در حوزه اجرا به خوبی عمل نمی شود، وارد بحران می شویم و در زمینه اطفای حریق، وقتی وارد بحران شویم کنترل اوضاع بسیار سخت است و اعتقاد بنده بر پیشگیری با استفاده از تکنولوژی روز و آگاهی بخشی است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی در اطفای حریق بسیار خوب است اما تکنولوژی های نوین برای پیشگیری و اطفای حریق از جمله نصب سنسورهای حرارتی یا دوربین های مدار بسته را نباید نادیده بگیریم.
جعفری نژاد اظهار کرد: سرمایه گذاری جدی در این زمینه راهگشا است و اگر در مرحله پیشگیری از حریق در منابع طبیعی و جنگل ها کار درست پیش نرود، شاید به نتیجه مطلوب نرسیم. وی با اشاره به هفته محیط زیست و شعار" نیم قرن حفاظت از زیست بوم های طبیعی ایران؛ بازنگری نوسازی و بازسازی" بیان کرد: وقت آن رسیده است که بازنگری جدی در حفاظت از زیست بوم های کشور صورت بگیرد و ما در نحوه حفاظت خیلی موفق نبوده ایم که این نافی زحمات گذشته نیست بلکه نشانگر ضرورت تغییر مسیر است.
جعفری نژاد، بیان کرد: امروز کاهش سطح جنگل ها نشان می دهد سرعت تخریب از سرعت اقدامات ما بیشتر است و باید تعجیل کنیم تا همین اندک باقیمانده های داشته های طبیعی را حفظ کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: جوامع بشری با هر نوع آیین و فرهنگی از گذشته تاکنون برخی از اعمال و کارها را پسندیده می دانند ، که حفاظت و حراست از جنگل ها و حیوانات در همه مکاتب و آیین ها به عنوان امری پسنیده به شمار مرفت.
علیمردان طالبی افزود: نگاه مردم به افرادی که در راستای حفاظت و حراست از مرتع و جنگل تلاش می کنند نسبت به سایر افرادی خدمات رسان متفاوت است چرا که نتیجه فعالیت فعالان در منابع طبیعی و محیط زیست   برای آیندگان نیز موثر است.
وی تاکید کرد: در صورت بروز حریق در عرصه های طبیعی  همه نهادها و ارگان ها از نظر شرعی و قانونی مسئول هستند حتی بخش خصوصی نیز طبق قانون ملزم به همکاری با منابع طبیعی برای مهار آتش است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان افزود: چنانچه بخش خصوصی نسبت به واگذاری تجهیزات از جمله تانکر آب برای مهار آتش کوتاهی کند فرمانده میدان علاوه بر استفاده از خودروی تانکگر دار می تواند فرد خاطی را به مرجع قضایی معرفی و او با رای دادستانی بازداشت شود.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها نیز در گفت‌و‌گویی با ایرنا در ادامه این جلسه، گفت: مشارکت مردم و جلب مشارکت های مردمی جزو راهبردهای اصلی سازمان جنگل ها است چرا که وسعت منابع طبیعی به صورت تقریبی به اندازه کشورمان بوده و همه مرم با منابع طبیعی در ارتباط هستند.حسین میرزایی، افزود: استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم به مدارس، روستا ها، مناطق عشایری و شهری نیز کشانده شده است و در قالب سامانه همیار طبیعت سال ۹۹ حدود ۹۷ هزار نفر در این سامانه ثبت نام کردند.
وی عنوان کرد: این افراد در قالب سه گروه دانش آموزی، مروج و محافظ طبیعت سازماندهی می شوند و قرار است شمار همیاران طبیعت به ۲۰۰ هزار نفر تا پایان سال ۱۴۰۰ برسد.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها گفت: بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جلب مشارکت های مردمی، ترویج و آموزش نیاز است که در بهترین حالت ۲۰ درصد این رقم سالجاری محقق می شود همچنین سال گذشته از این سرفصل ۱۷ میلیارد تومان به سازمان جنگل ها برای آموزش اختصاص یافت.
میرزایی اضافه کرد: بخشی از کار سازمان جنگل ها را با دستگاه های اجرایی به اشتراک گذاشته و تفاهم نامه هایی در این راستا منعقد شده است برای نمونه با آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی تفاهم نامه ملی امضا شد که بر اساس آن دانش آموزان در قالب اردوهای فرهنگی با حضور در عرصه های طبیعی، اهمیت طبیعت را فرا می گیرند.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲۰ هزار همیار طبیعت از بین دانش آموزان علاقمند به منابع طبیعی جذب شدند که این افراد می توانند به عنوان سفیران انفال در خانواده و جامعه کمک کنند.
در ادامه این نشست ، تفاهم نامه حفاظت محیط زیست استان همدان و منابع طبیعی و امور آبخیزداری استان در زمینه های اطفای حریق، فرهنگسازی، همکاری در کنترل ورود عشایر، اجرای قرق، طرح های مرتعداری، اقامه دعوی حقوقی و ... به امضای مدیران دو دستگاه رسید و تا 3 سال اعتبار دارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com