25مین نمایشگاه صنعت ساختمان در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی همدان روز گذشته سهشنبه 30مردادماه با حضور 60 شرکت افتتاح شد.
سرپرست نمایشگاه بینالمللی همدان در مراسم افتتاحیه 25مین نمایشگاه صنعت ساختمان اظهار کرد: این نمایشگاه از 30مردادماه تا سوم تیرماه سالجاری در محل نمایشگاه بینالمللی همدان کنار فرودگاه فعالیت خواهد داشت.
وی در خصوص زمینه فعالیت مشارکتکنندگان این نمایشگاه گفت: مصالح ساختمانی، تأسیسات و صنایع سرمایشی و گرمایشی، در و پنجره، کاشی و سرامیک، یراقآلات، شیرآلات بهداشتی و ... از زمینههای فعالیت این نمایشگاه است.
سرپرست نمایشگاه بینالمللی همدان با بیان اینکه اهداف این نمایشگاه شناساندن ظرفیتهای داخلی و خارجی در این حوزه است، تصریح کرد: ایجاد اشتغال و رونق تولید، برقراری ارتباط مناسب میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و توسعه صادرات حوزه صنعت ساختمان از دیگر اهداف این نمایشگاه است.
دهبانی صابر عنوان کرد: این نمایشگاه در فضایی به وسعت 8هزار متر مربع برای استقرار شرکتهای حاضر پیشبینی شده تا محصولات، کالاهای تولیدی و بهروز خود را به بازدید عموم بگذارند.
وی در خصوص تعداد مشارکتکنندگان این نمایشگاه خاطرنشان کرد: تعداد کل مشارکتکنندگان 60 شرکت است که از استانهای همدان،تهران، اصفهان،آذربایجان شرقی، در این نمایشگاه حضور دارند.
وی با بیان اینکه نمایشگاهها به منزله ویترین اقتصادی و تسهیلگر بیبدیل در عرصه کسبوکارها عمل میکنند، گفت: این رویدادها نه تنها فرصتی ارزشمند برای معرفی محصولات و خدمات جدید به بازارهای داخلی و خارجی فراهم میآورند، بلکه بستر مناسبی برای ایجاد ارتباطات تجاری پایدار و گسترش شبکههای کسب وکار نیز محسوب میشوند.
نمایشگاه صنعت ساختمان نقشی محوری در توسعه دارد
نمایشگاه صنعت ساختمان به عنوان یکی از این رویدادهای کلیدی، نقشی محوری در توسعه و رونق بخش ساختمان ایفا میکند. صنعت ساختمان دارای جایگاه مهم در کشور و موتور محرک برای سایر صنایع محسوب می شود. از اینرو نمایشگاه صنعت ساختمان به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای نمایشگاهی در کشور همه ساله برگزار میشود.
امروزه بسیاری از مدیران و سیاستگذاران از اهمیت صنعت نمایشگاهی غافل هستند. این درحالی است که صنعت نمایشگاهی می تواند کمک بسیار بسزایی در رفع مشکلات و چالشهایی که دولت و مردم با آنها مواجه هستند داشته باشد.
تاریخچه صنعت ساختمان
روند رو به رشد تكامل ساخت وساز در ایران از زمان سلسله قاجاریه آغاز شد و برداشتی از سبک معماری غرب بود. ساخت وساز در ایران ابتدا به صورت دیوارهای باربر با سقف تیرپوش با برگ درختان و برخی موارد طاق قوسی و از زمان قاجاریه سقف های شیبدار و از زمان سلطنت پهلوی نخست سقفهای بتنی و فولادی و تیرآهن وطاق ضربدر ساختمانهای دولتی توسط پیمانكاران خارجی اجراء شد كه نمونه آن ایستگاه راهآهن تهران میباشد و از دهه ۴۰ به بعد ساختمانها با اسكلت فلزی و یا بتنی ویادیوار باربر باسقف طاق ضربی و یا تیرجه و بلوك (به نامهای مختلف و انواع تیرچهها و بلوكها) و استفاده از بلوكهای پیش ساخته بتنی اجرا شده است .
ساخت و اجرا ساختمانها در ایران در حال حاضر به 2روش سنتی و صنعتی میباشد اما روش صنعتیسازی هنوز نتوانسته جایگاه لازمه را در ایران بدست آورد و در بیشتر نقاط ایران روش متداول اجراء میشود.
روند صنعتیسازی ساختمان در ایران تا قبل از دهه ۶۰چندان ملموس و دارای مفهوم نبوده است زیرا این صنعت وابسته به صنعت ساخت غرب بوده است ولی در حال حاضر متخصصان ایرانی می توانند همانند سازندگان خارجی قدم بردارند .
صنعت ساختمان در ایران دارای جایگاه بالایی است، از سال و۱۳۶۰ به بعد در طول چندین دهساله كشور ایران در امر هنر معماری و صنعت ساختمان سازی سرامد شد .
سبكسازی ساختمانها به منظور جلوگیری از صدمات حوادث غیر منتظره طبیعی و انسانی سبب جهش خاصی در صنعت ساختمان سازی در جهان و ازجمله ایران شود وهمزمان استفاده از انرژیهای نو و پاك در معماری سبب شد كه در امر ساختمانسازی نیز تحول شگرفی در جهان بهوجود آید كه كشور ایران در انجام این مقوله بینصیب نماند وصنعت ساختمان در ایران پذیرای آن شد و پروژهها را با معماری طراحی شده توسط معماران ایرانی و با تكنولوژی روز صنعت ساختمان به اجراء درآورند.