1403-01-181403-01-28bool(false) شهرداری همدان دبیرخانه شهرهای تاب‌آور استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111627 تاریخ انتشار:  1399-06-20 - 08:59 تعداد بازدید:  183
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهرداری همدان دبیرخانه شهرهای تاب‌آور استان

اخبار

 نشست ویدئوکنفرانسی برنامه‌ریزی تبیین و همکاری اجرایی تاب‌آوری شهرهای استان همدان، نحوه اقدامات دبیرخانه در همدان با حضور ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و حضور مدیران کشوری و استانی به‌منظور ارائه طرح برنامه‌ریزی تبیین و همکاری اجرایی تاب‌آوری شهرهای استان همدان به‌ویژه شهر‌های همدان، نهاوند و لالجین تشکیل شد.
معاون خدمات شهری شهرداری با توجه به معرفی اداره مدیریت بحران شهرداری همدان به‌عنوان دبیرخانه شهرهای تاب‌آور استان همدان بیان کرد: شهرداری همدان فعالیت رسمی خود را از تیرماه 98 آغاز کرده است که در ابتدا پس از طرح و تصویب موضوع عضویت در کمپین شهرهای تاب‌آور در شورای اسلامی هر شهر موارد مذکور به این دبیرخانه ارسال شده است.
وحید علی‌ضمیر افزود: با توجه به اهمیت ارتقای سطح آگاهی شهرداران و نمایندگان مدیریت بحران در سطح استان همدان درباره تاب‌آورسازی شهرها، شهر لالجین و نهاوند به‌عنوان پایلوت مرکز آموزشی انتخاب و کارگاه‌های آموزشی بسترسازی تاب‌آورسازی با حضور شهرداران و کارشناسان در تاریخ دوازدهم شهریورماه 98 در شهر نهاوند به‌عنوان پایلوت مرکز آموزش شهر‌های جنوبی (ملایر، نهاوند، تویسرکان، سرکان، سامن، ازندریان، جوکار، فرسنج، فیروزان، گیان، زنگنه، برزول، اسلامشهر آق گل)و در تاریخ سیزدهم مردادماه 98 در شهر لالجین به‌عنوان پایلوت مرکز آموزش شهرهای شمالی (اسدآباد، بهار، کبودراهنگ، مریانج، لالجین، فامنین، رزن، قروه، صالح‌آباد، قهاوند، جورقان، شیرین‌سو، گل‌تپه، دمق، مهاجران، آجین، کرفس) برگزار شد.
وی بیان کرد: همچنین به‌منظور انتقال دانش فنی و پیاده‌سازی اصول تاب‌آوری نیز ارزیابی شهر‌های نهاوند، لالجین در 2 دوره صورت گرفته است.
 معاون خدمات شهری شهرداری همدان اظهار کرد: این شهرداری در مسیر دستیابی به جایگاه برتر در حوزه تاب‌آوری شهر و استان همدان، با بهره‌گیری از تجربه و نظرات مدیران، اندیشمندان و صاحب‌نظران علمی، تخصصی داخلی و خارجی که نقشی مؤثر در نیل به این مقصود ایفا می‌کند نخستین همایش همدان استان تاب‌آور را در تاريخ دهم دی‌ماه 98 همراه با رونمایی کتاب «چگونه شهرها را تاب‌آورتر کنیم» و دستگاه شتاب نگاشت، در مرکز همایش‌های بین‌المللی و قرآنی شهرداری همدان برگزار و از مسئولان، استادها، دانش‌پژوهان و همکاران محترم برای حضور ارزشمندشان در این همایش دعوت به‌عمل آمد.
علی‌ضمیر ادامه داد: به‌منظور ارتقای سیستم واحد در مدیریت بحران و تاب‌آوری شهری استان نیز درخواست و جمع‌آوری چارت ستاد مدیریت بحران مطابق با دستورالعمل تشكيل «ستاد مديريت بحران در شهرداري‌ها» نیز در سطح استان صورت گرفته است. معاون خدمات شهری شهرداری همدان درنهایت افزود: تمامی اقدامات صورت گرفته این دبیرخانه با هماهنگی و همکاری مدیریت بحران استان و دفتر امور شهری شوراها صورت گرفته است.
در این راستا علیمردان طالبی مدیرکل مدیریت بحران استان ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته شهرداری و شورای اسلامی شهر همدان، در این‌باره به ارائه اقدامات و هماهنگی صورت گرفته تاب‌آوری در سطح استان پرداخت که با توجه به طرح اجرایی و اقدامات انجام‌شده توسط اداره کل مدیریت بحران استان و شهرداری همدان خواستار تبدیل دبیرخانه مذکور به دبیرخانه کشوری شد.
در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت ایمن زلزله سدید اطلاعاتی درباره سامانه‌های طراحی و ساخته‌شده کشف و ارزیابی زلزله و قطع گاز شامل سنسور شتابنگار، دیجیتایزر و قطع‌کننده گاز به حضار ارائه کرد. همچنین باتوجه به لرزه‌خیزی و ریسک بالای زلزله در نهاوند و عبور گسل از میان بافت فرسوده در نهاوند، این شرکت اعلام آمادگی کرد تا نسبت به نصب و راه‌اندازی 3 سامانه اتوماتیک شناسایی زلزله و قطع گاز در نهاوند به‌صورت رایگان و با ساختار شبکه‌ای اقدام کند.
با توجه به موارد مطرح‌شده هر یک از مدیران کشوری، استانی و شهرداران شهرهای مذکور به ارائه نظرات و بررسی‌های ‌کارشناسی پرداختند.
در این‌باره رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: این طرح با همکاری بخش خصوصی و با عضویت شهر همدان در کمپین تاب‌آورسازی شهرها با همکاری ستاد پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری همدان، موافقت با عضویت ۹ شهرستان دیگر این استان در کمپین تاب‌آورسازی توسط سازمان مدیریت بحران کشور انجام شده است. دبیر شورای‌عالی مدیریت بحران کشور افزود: برای شرکت در این طرح، فهرستی با مضمون ۱۴۰ پرسش درباره امکانات و خطراتی که هر شهر را تهدید می‌کند به شهرداران داده شد که پس از پاسخ دادن و جمع‌آوری این پرسشنامه با بررسی یکایک آنها نقاط ضعف و قوت هر یک از شهرها تعیین شد.
نجار با تأکید بر مضامین این طرح نظیر مخاطره همراه با مقاومت، جذب، جایگزینی، انطباق و دیگر موارد که یک شهر برای داشتن خصوصیت تاب‌آور بودن باید به آن جامه عمل بپوشاند، گفت: سازمان مدیریت بحران کشور فقط مسئول حوادث و مخاطرات طبیعی است که بازرسی از این اماکن و یافتن نقاط ضعف در همین راستا است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر اهمیت ارتقای سطح آگاهی شهرداران و دستگاه‌های همکار مدیریت بحران کشور درباره تاب‌آورسازی شهرها، تصریح کرد: رویکرد اصلی این طرح آسیب‌پذیری کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر برای شهر‌ها در برابر تنش‌ها و حوادث است؛ به‌گونه‌ای‌که یک شهر تاب‌آور، شهری آماده است که در مواقع اضطراری به‌سرعت به شرایط جدید پاسخ داده و با کمترین آسیب به کار خود ادامه خواهد داد.
در ادامه نجار با تأکید بر فعالیت‌های صورت گرفته، رضایت و حمایت خود را از روند اقدامات مدیریت بحران استانداری و شهرداری همدان در راستای تاب‌آورسازی شهرهای استان اعلام کرد و افزود: سازمان مدیریت بحران کشور در مکاتبات و جلساتی که با سازمان مدیریت و برنامه و بودجه خواهند داشت، پیگیر تقویت دبیرخانه خواهند بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com