چاه‌ها تنها منبع آبرسانی به همدان هستند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  125896 تاریخ انتشار:  1401-05-29 - 08:37 تعداد بازدید:  213
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مردم تا می‌توانید صرفه‌جویی کنید
چاه‌ها تنها منبع آبرسانی به همدان هستند

نویسنده : غزل اسلامی

اخبار


 محافظه‌کاری در جیره‌بندی و قطعی آب سبب شد تا مردم در چند روز گذشته شرایط نگران‌کننده‌ای را تجربه کنند. آنقدر که کودکان نیز در ذخیره آب در ظروف کوچک در منازل مشارکت می‌کنند. این در حالی است که برخی کارشناسان اذعان می‌دارند: اگر از ابتدای سال که شرایط فوق بحرانی آب اعلام شد جیره‌بندی نیز اعمال می‌شد میزان آب سد به وضعیت فعلی نمی‌رسید و ذخیره آن بیش از حال حاضر بود.

یک کارشناس آب گفت: اکنون آبی در سد وجود ندارد که با جیره‌بندی آن را ذخیره کنند، بنابراین احتمالا با چاه‌هایی که در حال حفر هستند روزی چند ساعت به شهر آبرسانی خواهند کرد.

وی ادامه داد: بحران کم‌آبی امروز نتیجه نبود فرهنگسازی درست در مصرف آب شرب و کشاورزی است. حتی در چند ماه گذشته که شرایط فوق بحرانی برای آب اعلام شد هم مسئولان نه برنامه‌ای برای فرهنگسازی داشتند و نه تلاشی برای آن کردند. که اگر حداقل در 5 ماه گذشته فرهنگسازی برای مصرف درست آب می‌شد شاید این شرایط چند ماه عقب می‌افتاد.

با وجود شرایط بحرانی آب حمیدرضا نیکداد، معاون بهره‌برداری آب شرکت آبفا پیش از این در گفت وگو با همدان‌پیام گفته است که هیچ دستوری برای قطعی آب نداریم.
هفته پیش هم فرهاد بختیاری‌فر، مدیرعامل آب و فاضلاب استان نیز اعلام کرد که هنوز برنامه‌ریزی برای قطعی آب نداریم و درصورتی که بخواهیم آب را جیره‌بندی کنیم باید مصوبه ستاد بحران را داشته باشیم.

حالا بیش از یک هفته است که زمان قطعی آب در مناطق مختلف شهر به ساعت‌‌های طولانی رسیده و مردم را دچار نگرانی کرده است. در چنین شرایطی تعداد برگزاری جلسات اضطراری و محرمانه در هفته‌های گذشته برای نحوه تأمین آب افزایش یافته و به نظر می‌رسد درحال حاضر و تا تکمیل پروژه تأمین آب میان‌حوزه‌ای، تأمین آب اضطراری از طریق 2 نوع چاه صورت بگیرد. یکی چاه‌هایی که به تازگی از کشاورزان اجاره شده و دیگری از طریق چاه‌هایی که در حال حفر هستند.

در چنین شرایطی معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفر هفته گذشته خود به همدان، بر لزوم اجرای برنامه جدید مدیریت فشار و کاهش برداشت از سد اکباتان تأکید کرد.

مجید آقازاده در جلسه ستاد مدیریت بحران و پدافند قرارگاه پایش وضعیت تأمین و توزیع آب شرکت آب و فاضلاب استان گفته است: با توجه به شرایط موجود و کاهش سطح ذخایر آبی پشت سد، ضروری است برنامه مدیریت فشار به منظور کاهش برداشت از سد اکباتان بار دیگر مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی بر بهره‌برداری از چاه‌های کشاورزی استیجاری تأکید کرده و گفته است: استفاده از این چاه‌ها می‌تواند بخشی از مشکلات تنش آبی را مرتفع کند، بنابراین ضروری است بر اساس مذاکرات انجام شده با استاندار و تفاهم‌نامه میان شرکت آب منطقه‌ای و فرمانداری، چاه‌های استیجاری کشاورزی هرچه سریع‌تر به منظور تجهیز و وارد مدار کردن به شرکت آب و فاضلاب استان معرفی و تحویل شوند.

وی همچنین تأکید کرده است: شرکت آب و فاضلاب استان می‌بایست علاوه بر 4 اکیپ فعال فعلی 10 اکیپ جدید نیز به منظور تجهیز و وارد مدار کردن چاه‌های استیجاری فعال کند تا تنش آبی بیش از پیش مدیریت شود.

آن‌طور که برخی کارشناسان می‌گویند احتمالا نمی‌توان امید زیادی به آیرسانی میان‌حوزه ای داشت زیرا مشکلاتی بر سر راه است که درصورت به نتیجه رساندن بخشی از کار، روزانه 2 تا 3 ساعت آب به همدان منتقل شود. زیرا برخی اقدامات از جمله ساخت تصفیه‌خانه، لوله‌گذاری و تأمین برق موردنیاز زمانی بیشتر از یک و 2 ماه می‌برد. یک منبع مطلع نیز گفت: احتمالا تا تکمیل این پروژه قرار است روزی چند ساعت آبرسانی اضطراری از طریق ژنراتور صورت بگیرد.

  با سرعت  در حال انجام پروژه آبرسانی هستیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان درباره عملیات اجرایی پروژه انتقال میان‌حوزه‌ای آب گفت: با مذاکرات صورت گرفته لوله‌های مورد نیاز اجرای این طرح در حال تأمین است پیمانکار قول داده در زمان تعیین شده کار را اجرا کند.

محمد ضروری ادامه داد: مخازن آب شماره یک و دو این طرح با بیشترین سرعت ساخته و اکنون قابل بهره‌برداری شده و یک رکورد جدیدی را در اجرای اینگونه طرح‌ها ثبت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: الکترو موتورهای ایستگاه‌های پمپاژ شماره یک، دو و سه از پیش سفارش گذاری شده بود، 4 دستگاه پمپ دیروز وارد کارگاه شد و سه دستگاه دیگر نیز فردا وارد می‌شود.

ضروری تأکید کرد: با تجهیز و تأمین الکترو موتورهای این طرح امکان پمپاژ ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: خرید اتصالات و شیرآالات مورد نیاز طرح انجام و تاکنون دو محموله وارد کارگاه اجرایی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان افزود: طرح برق‌رسانی این پروژه نیز در دست اقدام است تا با بهره‌برداری از آن انرژی مورد نیاز خط انتقال، به صورت پایدار تأمین شود.

ضروری تأکید کرد: با همکاری مدیرکل منابع طبیعی استان برای جبران بخشی از کمبود شهر همدان، 3 حلقه چاه که مربوط به مزرعه تولید بذر منابع طبیعی بود به صورت نیمه‌وقت در اختیار شرکت آب منطقه‌ای استان قرار گرفت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com