همدان در هفته جاری میزبان فعالان صنعت خودرو و قطعهسازی است اما کارخانه خودروسازی مصوب سال 70 در این استان همچنان راکد مانده است.
6مین نمایشگاه بینالمللی خودرو همراه با نمایشگاه قطعات خودرو شامگاه دوشنبه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی همدان گشایش یافت.
برخی خودروسازان مطرح کشورمان، با سبد کاملی از محصولات خود در این نمایشگاه شرکت کردهاند.
در این نمایشگاه، شرکتهای مختلفی از ۱۰ استان کشور، از جمله گروه خودروسازی سایپا، بهمن موتور، سیباموتور، شرکت خودروسازی ستاره نیک آریا (اسنا)، بهمن دیزل، ایران دوچرخ، کرمان موتور، خودروسازی فردا و شرکتهای تولیدی و بازرگانی قطعات در آن حاضر شدهاند.
در ششمین نمایشگاه خودرو و قطعات همدان، جدیدترین محصولات و فناوریهای خودرویی کشور به نمایش گذاشته میشود و این فرصتی است تا بازدیدکنندگان و علاقهمندان به خودرو و خودروسازی با آخرین نوآوریها و تولیدات آشنا شوند.
این نمایشگاه با حضور شرکتهای بزرگ خودروسازی و تأمینکنندگان قطعات خودرو به مدت 4روز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی همدان برپا شده است.
با برنامهریزی انجام گرفته، در کنار برپایی این نمایشگاه، برگزاری برنامههای جانبی در نظر گرفته شدهاست.
همه غرفههای در این نمایشگاه مربوط به تجهیزات خودرو است و علاقمندان میتوانند با حضور در این نمایشگاه از کالای به روز صنعت خودرو بازدید کنند.
نمایندگان مرکزی تولیدکنندگان داخل و خارج از کشور حضوری پر رنگ در این نمایشگاه دارند و جدیدترین دستاوردهای صنعت خودروی کشور در این نمایشگاه عرضه میشود.
چه خبر از سرمایهگذار کارخانه خودروسازی سینا
برگزاری نمایشگاه خودرو در استان همدان یک فرصت است اما باید گفت که حضور شرکتهای بزرگ خودروسازی در همدان در حالی است که وعده ایجاد کارخانه خودروسازی همدان 33 ساله شده است.
قضیه از این قرار است که از واگذاری یکصد هکتار یا به عبارتی یک میلیون مترمربع زمین در حاشیه آزاد راه همدان- تهران به یک شرکت تحت نام « شرکت خودرو سازی سینا »، در اوایل دهه ۷۰ تصمیمگیری شد که پس از آن انجام نشدن هرگونه اقدامی در راستای ایجاد کارخانه، با گذشت حدود ۳۰ سال توسط شرکت مورد نظر، با خلف وعده مواجه شدیم!
گفته میشود که با وجود اختصاص بودجه و تسهیلات لازم به این شرکت، متأسفانه سرمایهگذار به رغم بهرهمندی از چنین امتیازی از عمل به تعهد خود در راستای توسعه این صنعت در همدان، خودداری کرده است. این مورد در بسیاری موارد سبب شده که برخی افراد از ناحیه این امتیازات دریافتی به ثروتهای کلانی دست یابند و عملاً فرصت توسعه اقتصادی همدان را از بین ببرند.
حقیقت موضوع این است که سازمان همیاری شهرداریها در سالهای دور با طرح دعوا در مراجع ذیربط قضایی استرداد اراضی واگذار شده را مورد پیگیری قرار میدهد ولی چون حکم به استرداد اراضی ابتدا مستلزم ابطال اسناد انتقال رسمی بوده، دعوا رد میشود تا اینکه در سال ۹۷ از سوی واحد حقوقی سازمان الزام مدیران شرکت خودروسازی به ایفاء «تعهد» در ایجاد کارخانه در دادخواستی از مرجع قضایی درخواست شده و دادگاه ضمن رسیدگی، مدیران شرکت خودروسازی را به انجام تعهد در ایجاد کارخانه محکوم می نماید.
البته لازم به ذکر است که مدیران شرکت خودروسازی دلیل ایجاد نشدن کارخانه را تحریمهای انجام گرفته از سوی دشمنان ذکر کرده و عنوان میکنند که به دلیل شرایط تحریم امکان ایجاد و راهاندازی کارخانه مقدور نبوده است.
انچه مشخص است این است که گذشت ۳۰ سال، یعنی بیش از ربع قرن، زمان کمی نیست و قطعاً به نظر میرسد ارادهای برای انجام کار وجود نداشته است زیرا که در این مدت، کارخانههای متعددی از جمله در صنعت خودروسازی در کشور ایجاد و راهاندازی شده است، بهعلاوه اینکه شرکت مذکوردر سال ۸۶ طرح جایگزین دیگری را مطرح و موافقت اصولی آن را نیز دریافت کرده ولی هرگز در راستای اجرای طرح قبلی یا جایگزین، اقدامی به عمل نیاورده است.
نگاهی به وعدهها
البته در مدت ده سال گذشته هم وعدههای زیادی از ایجاد کارخانه خودروسازی داده شدهاست چنانچه حمیدرضا متین، رئیس اسبق سازمان صمت در همایش روز اصناف همدان، گفته بود: مجوز صنعت خودروسازی با پیگیری نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس به استان همدان داده شده و این کارخانه در شهرستان بهار راهاندازی خواهد شد.
همچنین پیمانی، مدیرکل اقتصاد و دارایی استان سال گذشته گفت: با جذب ۴۰ میلیون دلار، تولید خودروهای برقی در استان در سال آینده اجرا خواهد شد،
روح ا... نباتی فرماندار سابق بهار نیز وعده احیای کارخانه خودروسازی همدان را داده و گفته بود این کارخانه یکی از بزرگترین واحدهای قطعهسازی شهرستان بهار است که فعالیت آن از سال ۱۳۸۸ متوقف شده ولی پس از رفع توقیف، مراحل احیاء این واحد صنعتی با همکاری سرمایهگذار آغاز شده است، با احیای این کارخانه حداقل ۵۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.