1403-01-181403-01-28bool(false) استان در 2 مرحله پیک کرونا را زد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111679 تاریخ انتشار:  1399-06-22 - 09:24 تعداد بازدید:  179
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

استان در 2 مرحله پیک کرونا را زد

اخبار

 دامنه کرونا همچنان درحال گسترده شدن است و نوک پیکان رشد ابتلا به سمت مردم و سهل‌انگاری در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نشانه رفته است.
همدان در قصه کرونا جزو استان‌هایی به‌شمار می‌رود که تلنگر‌های رسانه‌ای و حساسیت جامعه از روند افزایش بیماری تا حدود زیادی توانسته است از پیک‌های سخت کووید- 19 عبور کند، تا جایی‌که تاکنون در 2 مرحله کرونا وارد پیک بیماری در همدان شده اما با همکاری مردم و مسئولان جلوی رشد بحرانی آن گرفته شده است.
از همین رو در سفر مقامات کشوری حوزه بهداشت، عملکرد استان در مقایسه با مناطق و استان‌های غرب و شمال‌غربی در سدسازی از شیوع ویروس همواره مورد توجه واقع شده است، با این‌حال در همدان نیز چون سایر استان‌های کشور خستگی و کم شدن توان تحمل فضای بیمارستان‌ها در بین کادر درمان وجود دارد و اگر مردم به ساده‌انگاری بیماری تن دهند بیش از گذشته شاهد آغاز موجی دیگر در همدان خواهیم بود.
در همین راستا معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در همدان گفت: از دست دادن سرمایه انسانی بزرگ‌ترین آسیب و بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور است.
قاسم جان‌بابایی با بیان اینکه باید از وضعیت پیش‌آمده برای اصلاح ساختار ارائه خدمات بهره ببریم، افزود: باید با اصلاح ساختار موجود برای روزهای غیرکرونایی فرایند ایمن‌ و روان‌تری از خدمت پیش‌بینی کرده و برای تحقق این امر باید از پیشنهادها و تجارب ارزشمند حوزه‌های مختلف به‌ویژه درمان استفاده کرد.
وی هدف از حضور در همدان را قدردانی از کادر بهداشت و سلامت عنوان کرد و گفت: تلاش شبانه‌روزی مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان در مدیریت بحران کرونا قابل تحسین و بسیار ارزشمند است.
جان‌بابایی انتقال تجارب را از دیگر اهداف این حضور و جلسه بیان کرد و اظهار داشت: تجربه میدانی بسیار ارزشمند است و انتقال این تجارب موجب بررسی نقاط ضعف و قوت می‌شود و در مدیریت این شرایط بیشتر به ما کمک می‌کند.
وی ادامه داد: آموزش باید در رأس برنامه‌های معاونت‌های دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت بحران کرونا باشد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: وضعیت کنونی فرصت مناسبی برای ارزیابی تولیدات معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی است؛ زیرا تمام مجموعه بهداشت و درمان مصرف‌کننده تولیدات معاونت آموزشی هستند.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز با اشاره به مراجعه بیش از ده هزار نفر بیمار مشکوک به کروناویروس از زمان شیوع تا امروز به مراکز درمانی استان گفت: از این تعداد ۳ هزار و ۷۹۲ نفر مبتلا بوده‌اند که متأسفانه ۵۰۴ نفر از این افراد فوت شده‌اند.
رشید حیدری‌مقدم، اظهار کرد: استان همدان در 3 مرحله آمادگی مقابله با کرونا از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا ایجاد کرده بود که خوشبختانه تاکنون از مرحله نخست مقابله عبور نکرده‌ایم و ظرفیت‌ها به‌خوبی برای نیاز استان کفایت می‌کند.
وی تشریح کرد: متأسفانه آمارها و بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد موارد ابتلا ناشی از حضور در تجمعات و میهمانی‌ها اعم از عروسی و عزا بوده است، ۱۵ درصد تماس خانوادگی و ۱۴ درصد خرید از بازار در روند شیوع اثرگذار بوده‌اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به مراجعه بیش از ده هزار نفر بیمار مشکوک به ابتلا به مراکز درمانی استان افزود: از این تعداد ۳ هزار و ۷۹۲ نفر مبتلا بوده‌اند که متأسفانه ۵۰۴ نفر از این افراد فوت شده‌اند.
وی با بیان اینکه تا نیمه خردادماه شرایط شیوع کرونا در استان همدان روند ثابتی داشت، گفت: در ایام تعطیلات خرداد رفت‌وآمد و مسافرت‌های بسیاری انجام شد که از نیمه تیرماه ما را در برهه‌ای از اوج شیوع بیماری قرار داد و ما تا امروز در 2 مرحله اوج بیماری را تجربه کرده‌ایم اما خوشبختانه هرگز دچار وضعیت قرمز نشدیم.
حیدری‌مقدم از بیماریابی فعال در استان همدان خبر داد و افزود: از ابتدای شیوع ویروس تاکنون 3 مرتبه غربالگری در سطح استان انجام شده و تمامی شهروندان و هم‌استانی‌ها مورد ارزیابی سلامت قرار گرفته‌اند.
وی در ادامه به کاهش درآمدهای بیمارستانی در ایام شیوع کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع بر درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها و دریافتی کارانه کارکنان اثرگذار بوده است که اگر تداوم یابد موجبات نارضایتی کادر درمان را فراهم می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همچنین با اشاره به خرید ۱۶ میلیارد تومانی اقلام حفاظت فردی برای کارکنان کادر درمان تبیین کرد: در روزهای شیوع کرونا ۸۹ تخت به ظرفیت تخت‌های آی.سی.یو در استان اضافه شده و تعداد تخت‌های این بخش در کل استان به ۱۷۰ مورد رسیده است.
حیدری‌مقدم اظهارکرد: در حوزه تحقیقات نیز اتفاقات مثبت متعددی در دانشگاه علوم پزشکی همدان صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی آزمایشگاه جامع بیماری‌های نوپدید و ارائه ۹۰ مقاله درباره ویروس کووید-۱۹ اشاره کرد که بیش از ۱۶ مورد از مقالات مزبور تاکنون به چاپ رسیده‌است.
وی در ادامه گفت: ما همچنان موفق بودیم در تولید ماسک از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه که تعداد آنها به 5 مورد رسیده است، بهره‌مند شویم و نیاز استان را در این زمینه پاسخگو باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا بیان کرد: در ایام شیوع کرونا هیچ یک از فعالیت‌های دانشگاه معلق نشده و همچنان پویا و پرکار در مسیر مسئولیت خود طی طریق می‌کنیم، به‌طوری‌که در ماه‌های گذشته موفق به خرید و نصب 4 دستگاه‌ سی.تی.اسکن، 8 دستگاه آمبولانس، بیش از ۹۰ دستگاه دیالیز و ... بوده‌ایم و تا یک ماه آینده می‌توانیم فاز نخست مرکز جامع سرطان را نیز افتتاح کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com