به گفته مسئولان شهری همدان ساخت تراموا برای این شهر امری ضروری است. در حالی که کارشناسان معتقدند قبل از اقدام به راهاندازی، باید جوانب بیشتری برای طراحی شبکه قطار شهری همدان در نظر گرفتهشود.
استاندار همدان شامگاه شنبه در چهارمین نشست راهبری تصادفات همدان گفت: راه اندازی تراموا در رینگ اول و دوم شهر همدان راهی برای کاهش میزان ترافیک در این شهر است.
موضوع ایجاد تراموا در همدان مدتی است مورد تاکید مسئولان است چنانچه چندی پیش هم حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در نشستی با کارآفرینان استان و در مصاحبه با رسانهها ایجاد تراموا در همدان را یک ضرورت دانست.
جمعیت، وجود گرههای ترافیکی، میزان تردد روزانه شهروندان میان بافت مرکزی و حاشیهای شهر و بستر شهر به لحاظ جغرافیایی از جمله شاخصههایی است که در انتخاب نوع شبکه و وسیله حمل و نقل مؤثر است.
کلانشهر همدان پرجمعیتترین شهر استان همدان و شهری استراتژیک در غرب کشور است؛ که طی سالیان گذشته میزبان تعداد زیادی مهاجر از شهرها و روستاهای همجوار و استانهای اطراف بوده است. همانند همه شهرهای کشور ساختار کالبدی کلانشهر همدان نیز همزمان با روند افزایشی جمعیت و مهاجرت رشد پیدا کرد و نحوه دسترسیها به نقاط مختلف شهر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
بر این اساس، در ابتدای دهه ۹۰ طرح ایجاد قطار شهری (تراموا) برای این شهر بزرگ مطرح و بررسی شد. ضرورت طراحی این نوع قطار شهری و مکان اجرای آن طی این سالها جایگاه بحث و تبادل نظرهایی بودهاست.
گفته شده است که طرح تراموای همدان سه خط دارد که هر خط آن در حدود ۱۰ کیلومتر است.
استاندار همدان گفت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای ایجاد تراموا در همدان اعلام آمادگی کردهاست.
علیرضا قاسمی فرزاد درباره راهاندازی بیآرتی نیز گفت: تعیین خطوطی برای تردد اتوبوس های تندرو با وجود عرض کم معابر درون شهری همدان امکانپذیر نیست.
استاندار همدان، تقویت ناوگان حمل و نقل درون شهری و پیشبینی چندین دستگاه اتوبوس برای تردد از شمال تا جنوب شهر کار پسندیدهای است ولی نمیتوان به نتایج مثبت اختصاص خط ویژه امیدوار بود.
قاسمی فرزاد اظهار کرد: مکانیزه کردن و هوشمندسازی شهر با نصب دوربین ضروری است که باید با ترک تشریفات به شرکت دارای اهلیت واگذار شود.
وی افزود: آمار پلیسراهور گویای این است که بیشترین افزایش جانباختگان سوانح درون شهری مربوط به مرکز استان است که باید چرایی این افزایش واکاوی و علتیابی شود.
استاندار همدان تأکید کرد: برگزاری هر ۲ ماه یکبار این جلسات نمیتواند در بررسی علل افزایش، بررسی روند اجرای مصوبات موثر باشد در حالیکه باید هر ۲ هفته یکبار جلساتی علل افزایش سوانح بررسی شود.
قاسمی فرزاد اظهارکرد: در زمینه پل عابر پیاده و نصب دوربین، فرمانداران باید به کمک مدیریت شهری بیایند و این کارها را به سرانجام برسانند.
فرمانده انتظامی استان همدان هم گفت: آمار متوفیان سوانح برون شهری کشور هفت ماهه امسال ۵۷۷ نفر معادل ۶ درصد افزایش داشته اما این آمار در استان همدان ۱۹ نفر معادل هفت درصد کاهش یافته است.
سلمان امیری بیان کرد: با وجود کاهش آمار متوفیان برون شهری اما سوانح فوتی درون شهری ۱۱ نفر معادل حدود ۲۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی بیانکرد: ۱.۱ درصد خودرو، یک درصد موتورسیکلت، ۱.۱ درصد دارندگان گواهینامه خودرو در کشور مربوط به استان همدان است همچنین همدان با تراکم ۹۰، رتبه هفت کشور را دارد در حالیکه تراکم کشور ۴۲ است.
فرمانده انتظامی استان همدان افزود: ۲ درصد متوفیان سوانح درونشهری کشور مربوط به همدان است و بر اساس آخرین آمار ۳۸۷ هزار و ۱۷۳ دستگاه انواع خودرو شامل موتورسیکلت، وانت بار، تاکسی، کامیون، مینیبوس و اتوبوس، سواری و کامیون در این استان تردد دارند.
امیری گفت: ۲۷ هزار جلد گواهینامه جدید هفت ماهه امسال صادرشده است. و شمار صدور گواهینامه در همدان به ۵۲۹ هزار جلد رسیده است.
وی افزود: تعداد رانندگان پنج درصد، و شمار خودرو و موتور سیکلت هفت درصد، در هفت ماهه امسال افزایش یافت و امسال ۱۸ هزار خودرو و پنج هزار دستگاه موتور سیکلت به ناوگان وسایل نقلیه همدان افزوده شده است.
فرمانده انتظامی استان همدان گفت: آمار متوفیان سوانح درون شهری ۲۷ درصد افزایش، مجروحان ۷۷ نفر معادل ۱۶ درصد کاهش و خسارتی ۱۴ درصد هفت ماهه ۱۴۰۲ افزایش داشته است.
امیری با بیان اینکه مجموع سوانح درون شهری ۱۱ درصد افزایش داشته است اظهار کرد: بیشترین میزان متوفیان سوانح درون شهری مربوط با مرداد و شهریور است و در مرداد ماه ۲ برابر و شهریور چهار برابر متوفیان نسبت به زمان مشابه افزایش داشته است.
وی مهمترین دلایل افزایش تصادفات درونشهری را کمبود گذرگاه ایمن برای تردد عابر پباده، ناکافی بودن پلها و گذرگاههای عابر پیاده، فقدان کمربندی در شهر همدان، تداخل ترافیک درون و برون شهری، اصلاح نقاط پرتصادف و هوشمندسازی معابر، نبود جدیت سازمانها در مدیریت ترافیک، مجهز نبودن مراکز درمانی، کمبود روشنایی در شب دانست.
فرمانده انتظامی استان همدان گفت: آمار متوفیان در سوانح برون شهری ۱۹ نفر، معادل هفت درصد کاهش، مجروحان ۳۸۱ نفر، معادل ۲۴ درصد و تصادفات خسارتی ۵۲۵ فقره، معادل ۳۸ درصد کاهش داشته است.
سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیاردی برای تراموا در همدان
در خصوص تراموا و لزوم ایجاد آن در همدان: نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راهاندازی تراموا ۷۰ درصد ترافیک همدان را حل میکند از سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در این حوزه خبر داد.
حمیدرضا حاجیبابایی با بیان اینکه راهاندازی تراموا ۷۰ درصد ترافیک همدان را حل میکند از سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در این حوزه خبر داد و گفت: چه کنارگذر سیدجمال را داشته باشیم و نداشته باشیم ارتباطی به پروژه پل شهید همدانی ندارد و باید انجام شود.